Zdravym chcem sa opytat ohladom vodneho chladenia zn. GIGABYTE AORUS WATERFORCE X 240 (GP-AWATERFORCEX240)
PC bedna: SilentiumPC Regnum RG6V TG Pure Black
zdroj: SilentiumPC Vero L3 Bronze 600 W
Bude to fungovat v poriadku ? zostava je 5600x a grafika 3060TI. Bude stacit zdroj ? a rozmery bedni ?
co znamena na vodnom chaldeni Maximálny TDP 350 W ... Toje spotreba toho chladenia ?
vodne chladenie
vodne chladenie
CPU - INTEL Core i5-4670K Chladic - GELID chladič CPU GX-7 MB - ASRock Z87 EXTREME3 PSU - SEASONIC M12II-620W SSD - Intel 180GB 520 HDD - Seagate 2TB Barracuda GPU - GIGABYTE nVIDIA GTX780 CASE - COOLERMASTER Dominator CM-690 II
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Re: vodne chladenie
Ahoj, zdroj nema s vodnym chladenim nic spolocne (vodnik zerie nula cela prd nic), rozmer bedne neviem povedat to je osemetne - musis vyvinut vlastnu aktivitu.
Maximalny TDP udavany na vsetkych chladicoch neznamena spotrebu toho chladica, ale ake mnozstvo tepla je schopny uchladit do normalnej prevadzkovej teploty. To znamena, kolko wattov moze vpalit do procesora aby sa premenilo na nejake teplo. Trosku odhliadnem ze 350W je nezmysel pre 240mm vodnika, tolko sotva daju spickove 420mm verzie...
namiesto Aorusu ti skusim opatrne poradit rovnaky rozmer Arctic Liquid chladice, pozri testy napr. https://www.youtube.com/c/GamersNexus/videos
vykonnejsiu vec nez 420mm tazko zozenies a pritom stoji len 95,-eur ; pozor 420mm nedas prakticky do ziadnej bedne. 360mm su bezne v dnesnych bednach.
Maximalny TDP udavany na vsetkych chladicoch neznamena spotrebu toho chladica, ale ake mnozstvo tepla je schopny uchladit do normalnej prevadzkovej teploty. To znamena, kolko wattov moze vpalit do procesora aby sa premenilo na nejake teplo. Trosku odhliadnem ze 350W je nezmysel pre 240mm vodnika, tolko sotva daju spickove 420mm verzie...
namiesto Aorusu ti skusim opatrne poradit rovnaky rozmer Arctic Liquid chladice, pozri testy napr. https://www.youtube.com/c/GamersNexus/videos
vykonnejsiu vec nez 420mm tazko zozenies a pritom stoji len 95,-eur ; pozor 420mm nedas prakticky do ziadnej bedne. 360mm su bezne v dnesnych bednach.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29
Ja ti dám na to iný pohlad...
Nerob si starosti tam kde nemusia byť. Ostan na vzduchu
Nerob si starosti tam kde nemusia byť. Ostan na vzduchu
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 27. Jan, 2014, 21:38
ARCTIC Liquid Freezer II 240 sú fakt skvelé chladiče vrámci AIO.. čo všeobecne neodporúčam, je tam aj dlhá záruka.
Všeobecne ale vzduch určite postačuje, pokiaľ mám byť ale úprimný pri cene Noctua TOP vzduchu by som už váhal doplatiť na Arctic.
Procesor ktorý máš uchladí bez problémov chladič do 50 Eur a dokonca vieš ušetriť hodne muziky aj s týmto vynikajúcim chladičom:
https://www.alza.sk/gelid-solutions-pha ... 488640.htm
.. neboj sa tej ceny.. výkonovo sa dá porovnať s Noctua chladičmi za dvojnásobok ceny.. potom prípadne výborná voľba je aj Arctic eSports E34 chladič.
Pri novodobých procesoroch je hladne dôležitá optimalizácia voltáže v biose a vtedy človek zistí, že nepotrebuje pri tomto type procesora ani chladič nad 50 €€€.
Všeobecne ale vzduch určite postačuje, pokiaľ mám byť ale úprimný pri cene Noctua TOP vzduchu by som už váhal doplatiť na Arctic.
Procesor ktorý máš uchladí bez problémov chladič do 50 Eur a dokonca vieš ušetriť hodne muziky aj s týmto vynikajúcim chladičom:
https://www.alza.sk/gelid-solutions-pha ... 488640.htm
.. neboj sa tej ceny.. výkonovo sa dá porovnať s Noctua chladičmi za dvojnásobok ceny.. potom prípadne výborná voľba je aj Arctic eSports E34 chladič.
Pri novodobých procesoroch je hladne dôležitá optimalizácia voltáže v biose a vtedy človek zistí, že nepotrebuje pri tomto type procesora ani chladič nad 50 €€€.