Ahojte, prosím o radu. Mám obe deti na striedačku doma na online vyučovaní a musia byť pripojené na školu. Dnes sa opäť stalo, že dodávateľova optika vypadla, tak idú cez môj mobil (cez Hotspot).
Potrebujem však pri výpadku optiky pevné LAN pripojenie, aspoň pre 3 zariadenia (PC).
Otázka - existuje zariadenie, ktoré sa pripojí na môj mobil na WiFi (na mobile spravím HotSpot) a cez 3 LAN umožní napojenie troch PC káblom?
Viem že existujú routre na SIM, to ale nie je riešenie - keďže SIMku potrebujem v takomto prípade naďalej v telefóne...
Ďakujem
Zariadenie na pripojenie na Hotspot a LAN šírenie internetu (doma)
Zariadenie na pripojenie na Hotspot a LAN šírenie internetu (doma)
...the most important is justice...
Spoiler: ukázať
- _Mato_
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ut 21. Mar, 2006, 02:00
Re: Zariadenie na pripojenie na Hotspot a LAN šírenie internetu (doma)
Predpokladam, ze toto dnes zvladne kazdy router s moznostou prepnutia do brigde modu. Na routri nastavis, aby sa pripojil na tvoju wifi z mobilu.
When I was a young man, I had liberty, but I did not see it. I had time, but I did not know it. And I had love, but I did not feel it.
Čiže len hľadať router s funkciou BRIDGE, tak ako býva AP atď.?
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
budes ale musiet pri kazdom vypadku nastavovat router. dual WAN je dnes bezna funkcionalita aj consumer routrov - asus co som kupoval rodine to mal uz pred 5 rokmi. zozen si za par eur USB modem, strcis si ho do routra, nastavis failover a vypadok si prakticky nevsimnes.
skor by som riesil preco ti ta optika vypadava, ta nema preco vypadavat, ja som za rok nemal vypadok ani raz a to by som si ho vsimol, lebo mi tam bez kvantum veci na ktore som v kuse pripojeny aj v terene
skor by som riesil preco ti ta optika vypadava, ta nema preco vypadavat, ja som za rok nemal vypadok ani raz a to by som si ho vsimol, lebo mi tam bez kvantum veci na ktore som v kuse pripojeny aj v terene
Chyba bola na strane dodávateľa elektriky, vyhodilo niečo na uzle či kde... Inak stabilita, pokiaľ u niekoho nestavajú a bagrom vytrhnú káble
Asi som to našiel, volá sa to WDS Bridging - môže byť?
Nastaveniam celkom rozumiem, len neviem presne čo chce tu:
BSSID(to be bridged) - The BSSID of the AP your Router is going to connect to as a client.
Je tam popis, že mám zadať MAC adresu v tvare 00-1D-0F-11-22-33. Našiel som v telefóne nejakú jeho MAC adresu, to bude ono? Budem to testovať či to funguje, nech ma to neprekvalí ako dnes v strede vyučovacej hodiny
Nastaveniam celkom rozumiem, len neviem presne čo chce tu:
BSSID(to be bridged) - The BSSID of the AP your Router is going to connect to as a client.
Je tam popis, že mám zadať MAC adresu v tvare 00-1D-0F-11-22-33. Našiel som v telefóne nejakú jeho MAC adresu, to bude ono? Budem to testovať či to funguje, nech ma to neprekvalí ako dnes v strede vyučovacej hodiny