Philips android TV > HomeAssistant - Nejde zobudit

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
Googler1
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 22. Jan, 2011, 23:19

Philips android TV > HomeAssistant - Nejde zobudit

Príspevok od používateľa Googler1 »

caute
mam android tv philips, presny model neviem, ale zda sa mi ze bol uvedeny v 2016 a trochu sa zacinam hrat s homeassistantom takze by som ten philips ovladat cez homeassistanta a v podstate to ide, mam problem iba s tym ze ho neviem cez HA zobudit. Tlacidlo na zapnutie / vypnutie sice mam v HA, ale ked ho prepinam tak tv sa nezapne.
Sparoval som to cez oficialnu integraciu philips tv v HA
Na TV mam povolene zapnutiw cez WOWL (ale nie je pripojeny cez wifi ale eth. Myslim ze WOWL je v tomto pripade aj WOL lebo samostatne som to v menu nenasiel)
Po zapnuti cez ovladac funguje ovladanie cez HA aj vypnutie
Používateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03

Re: Philips android TV > HomeAssistant - Nejde zobudit

Príspevok od používateľa molnart »

mas k tej telke nejaku mobilnu appku? cez nu sa da zobudit? pripadne skus telku zobudit cez WakeOnLAN a ak to pojde tak spravit na to tlacidlo v home assistant.

ja mam stary samsung model 2013 a tiez sa neda zapnut, len ovladat a vypnut. shield tv ale zapnut viem (a ten potom cez HDMI-CEC zapne aj telku).

podla mna ale toto nie je velmi dolezita funkcia, telku chces zapnut vacsinou vtedy ak si pred nu sadnes, takze jednoducho zapnes ovladacom a potom si spravis automatizacie triggernute zapnutou telkou (napr. stlmenie svetiel, stiahnutie zaluzii apod.).
Spoiler: ukázať
PC: CPU: Intel Core i5 12600K with Silentium Fortis 5 ARGB MB: MSI Tomahawk Z690 DDR4 RAM: 2x 16GB G.Skill Ripjaws V 4400-19 DDR4 GPU: GigaByte Eagle GeForce RTX 3060 Ti OC HDD: Samsung 970 1GB GB PSU: Corsair RMx (2018) 650W Case: Fractal Meshify 2 Compact Monitor: Philips 272B7QPJEB OS: Win 11 64-bit
Notebook: HP EliteBook 840 G6 Core i5 8265U, 16 GB RAM, 512 GB SSD
Server: HP Microserver Gen8 Xeon E3-1265Lv2, 16GB ECC DDR3 OS: PVE + OMV + OPNsense
Phone: Samsung Galaxy A52s
Tablet: iPad Pro 11 (2018)
Googler1
Používateľ
Používateľ

tu appku som teraz stiahol, doteraz som ju nepouzival, takze to musim otestovat
skusal som ju zobudit na linuxe cez wakeonlan (mac adresa) ale neslo to

cital som rozne configy na tlacidlo pre tv ale nikde som nenasiel kde mam ten text napisat. Myslel som si ze do configuration.yaml ale asi nie pretoze uz teraz mam nieco malo nakonfigurovane a pritom configuration.yaml mam prazdny takze minimalne to co som configuroval cez web ui sa ulozilo niekde inde

ja to zapinanie chcem nastavit kvoli ambilight (napr. ako "alarm" pohybu a dalsie - podla farieb)
hdmi-cec teraz vyuzivam - ked chcem ten tv zapnut a neviem najst ovladac tak restartujem rpi ale je to dost neprakticke

edit: ani ta appka od philipsu ho nezapla
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

zapinat telku kvoli tomu aby ti robil ambilight signalizaciu mi pride overkill. daj si tam niekde takuto ziarovku https://www.lidl.sk/p/livarno-lux-led-z ... p100306623
PC: CPU: Intel Core i5 12600K with Silentium Fortis 5 ARGB MB: MSI Tomahawk Z690 DDR4 RAM: 2x 16GB G.Skill Ripjaws V 4400-19 DDR4 GPU: GigaByte Eagle GeForce RTX 3060 Ti OC HDD: Samsung 970 1GB GB PSU: Corsair RMx (2018) 650W Case: Fractal Meshify 2 Compact Monitor: Philips 272B7QPJEB OS: Win 11 64-bit
Server: HP Microserver Gen8 Xeon E3-1265Lv2, 16GB ECC DDR3 OS: PVE + OMV + OPNsense
killswitch
VIP
VIP
Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa killswitch »

Ahoj, priamo ti s HA neporadim, lebo nepoužívam.

Ale mám doma Philips 58PUS7304 a mám tiež problém so zobudením TV cez build in chromecast. Chviľu po vypnutí TV ešte viem TV zobudiť a castovať naň trebárs z chrome prehliadača alebo cez spotify connect. Avšak po nejakej dobe vypnutia sa TV akoby prepol do nejakého deep sleepu odkiaľ ho už neprebudím inak než ovládačom (aj napriek zapnutej funkcii chromecastu v menu, aby bol stále ready).
_Mato_
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Ut 21. Mar, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa _Mato_ »

Rovnaky problem mam na modeli Philips 55pft6550. Pouzivam ovladac pre satelitny prijimac aj na ovladanie tv. Vsetko je v poriadku az do momentu, kym tv nevypnem a po chvili neskusim zapnut. Uz tento ovladac nefunguje a musim pouzit original na zapnutie (tusim komunikuje cez bluetooth). Zatial som neprisiel na pricinu. Akoby z dovodu uspory energie v stand by televizor presiel do hlbsieho rezimu spanku a odpojil takmer vsetky komunikacne rozhrania.
When I was a young man, I had liberty, but I did not see it. I had time, but I did not know it. And I had love, but I did not feel it.
Googler1
Používateľ
Používateľ

molnart napísal: Ne 19. Dec, 2021, 02:29 zapinat telku kvoli tomu aby ti robil ambilight signalizaciu mi pride overkill. daj si tam niekde takuto ziarovku https://www.lidl.sk/p/livarno-lux-led-z ... p100306623
viem ze by sa to dalo riesit ziarovkou ale v kazdom pripade by som chcel prist aj na to ako zapnut tv (proste nemam rad ked mi nieco vrta v hlave :D )
killswitch napísal: Ne 19. Dec, 2021, 09:38 Chviľu po vypnutí TV ešte viem TV zobudiť a castovať naň trebárs z chrome prehliadača alebo cez spotify connect. Avšak po nejakej dobe vypnutia sa TV akoby prepol do nejakého deep sleepu odkiaľ ho už neprebudím inak než ovládačom (aj napriek zapnutej funkcii chromecastu v menu, aby bol stále ready).
presne to iste akurat okrem ovladaca ho z deepsleepu viem zobudit restartovanim raspberry pripojeneho cez hdmi
@_Mato_ rovnako
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

proste ked to telka nepodporuje tak s tym vela neurobis. nvidia shield ma mod sleep a off. sleep je len ako na telefone vypnuta obrazovka, takze ked zapnem, tak hned som v aplikacii kde som uspal. power off je potom vypnutie natvrdo, kde nezapnem ani bluetooth ovladacom, musim stlacit tlacidlo na krabicke. pohladaj v nastaveniach ci tam nie je nieco co by umoznilo zvolit sposob vypnutia, hladaj nejaky eco mode, quick start alebo nieco, mozno sa bude dat vypnut
zoom
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa zoom »

Helou, tiez mam Philips Android TV a Home Assistant, ale prilis som sa s tymto nehral. To, ze Philips TV sa po urcite dobe uspi a nejde zobudit cez API, je znama vec a kopec ludi uz naslo rozne workaroundy a riesenia, leb aby za par dni zistili, ze to vlastne nefunguje uplne na 100%. Myslim, ze jedine spolahlive riesenia ako zobudit takto uspateho Philipsa, su:
  • Zobudit cez IR
  • Zobudit cez HDMI-CEC
Obidve riesenia budu o dost narocnejsie na konfiguraciu, nez stlacenie tlacitka. Ja osobne ako IR blaster (na ine veci, nie na TV) pouzivam BroadLink RM Mini3 [link], co je vlastne prevodnik medzi WiFi a IR. Maly, dobre implementovany do Home Assistant (ma vlastnu integraciu) a normalne sa cez to daju ucit IR prikazy, akoze v HA dam naucit prikaz, stlacim tlacidlo na dialkovom ovladaci a sekvenciu znakov to zaznamena. Ja som to pouzival na zapinanie LED pasu pod stolom, ked boli splnene podmienky "moj mobil je doma" a "PC je zapnuty". Fungovalo to tip top. Ocividne uz existuje aj RM4 mini, ale nemam s nim skusenost.

Je to fajn vec, pretoze ked to das na nejaku policku napr. v obyvacke, tak vies obsluzit vsetky IR zariadenia, ktore nemusia nutne podporovat HA (rozne receivery, klimatizacie, LED svetielka a tak).

No a ta druha moznost - zobudzanie cez HDMI-CEC - si vyzaduje nejaky receiver podporovany v HA, ktory je napojeny na TV a nejake skriptovanie. Ja mam Denon X3500H a ten ma normalne integraciu so vsetkym, pekne to komunikuje, ale nemam vyskusane zobudzanie TV.
faugusztin
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa faugusztin »

Googler1 napísal: So 18. Dec, 2021, 22:55hdmi-cec teraz vyuzivam - ked chcem ten tv zapnut a neviem najst ovladac tak restartujem rpi ale je to dost neprakticke
Ak na to mas napojene Pi, tak proste z home assistantu spustis cez SSH na Pi prikaz cec-client:
https://www.endpointdev.com/blog/2012/1 ... i-devices/
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

@zoom tie broadlinku uz som pozeral, ale stale mi pridu tie krabicky strasne pointless. je to super ze dokaze to cez Ir ovladat cely svet, ale cim to vlastne ovladas? kedze pokial viem ziadny dialkovy ovladac k tomu nie, tak by som na telke mohol pridatat hlasitost akurat tak vypinacmi svetla na nastenke alebo konzolovym prikazom, kezde k ovladaniu telefonom mam podobny vztah ako ty k motoru 0,9 tce biturbo
lepermessiah
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41

Príspevok od používateľa lepermessiah »

len taka poznamka pod ciarou, ja mam sice Sony a tiez som sa hral s tym zobudzanim/vypinanim TV, ale ked som odmeral, kolko to zerie v "spanku" skoro ma vykotilo. zapnuta TV si berie okolo 63 - 110W podla toho ci HDR a podobne. Vypnuta ak mam zapnute dialkove ovladanie TV zerie 30W !!! cize obrazovka vypnuta a len elektronika sama si berie 30W co je uplne mimo. Ak vypnem dialkove ovladanie TV po sieti, tak to ide na nejakych 5-12W, co mi ale stale pride vela, takze uz telku vypinam priamo zasuvkou, lebo ked sa ku nej niekedy aj 3 dni nedostanem, tak naco to ma zrat ..

k teme: kolega ma tiez Philips Android a musel parovat TV cez nejake heslo (v podstate ako ja) a funguje mu zobudzanie cez Google Home.
[NAS]: Synology DS920+ / 12GB RAM / 4x IronWolf ST6000VN001 R.6 / 2x GigaByte GSM2NE3512GNTD + 2.5G ethernet
[Laptop]: Lenovo Legion 5 Pro / 82JQ00C3CK | 5800H + 2x Samsung 970 EVO Plus 2TB + 64GB RAM
[Home]
[LCD]: Dell U4025QW
[Peripherals]: Topping DX3 Pro | Wavemaster Mx-3 | Superlux HD-662F | Logitech G815 + Kensington Slimblade Pro
[Work]
[LCD]: Dell U4320Q
[Peripherals]: Sabaj D2 | AKG K72 | Logitech G413 Silver + Kensington Slimblade
Googler1
Používateľ
Používateľ

diky za diskusiu. Pozriem sa len tak pre info na ten broadlink ale pravdepodobne nebudem kvoli zapinaniu tv riesit dalsi hw.
Najlepsie sa mi zda pouzit ten prikaz cez cec-client (nevedel som o tom)
Ano aj ja som paroval obidva tv cez PIN (mam aj sony) parovanie cez PIN je asi bezny standard ale zobudit nejde, teda jedine cez co som to neskusal je homekit takze skusim, ale nedavam tomu velku sancu.

Diky za upozornenie na spotrebu sony, mozno tu funkciu vypnem
Googler1
Používateľ
Používateľ

faugusztin napísal: Št 23. Dec, 2021, 14:16
Googler1 napísal: So 18. Dec, 2021, 22:55hdmi-cec teraz vyuzivam - ked chcem ten tv zapnut a neviem najst ovladac tak restartujem rpi ale je to dost neprakticke
Ak na to mas napojene Pi, tak proste z home assistantu spustis cez SSH na Pi prikaz cec-client:
https://www.endpointdev.com/blog/2012/1 ... i-devices/
tak som to skusal ale na hassioos mi nejde nainstalovat cec-utils. Skusal som to cez ssh ale nepozna ani prikaz apt (spravca balikov) a nepozna ani prikaz cec-client, niekde som cital ze rpi maju nativnu podporu hdmi-cec preto som to vyskusal aj bez instalacie utils ale nejde to
faugusztin
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa faugusztin »

Aku mas distribuciu na Pi ?

Návrat na "Hardware všeobecne"