4k h265 UHD BD ripy mavaju bezne do 50Mbit, webripy 10-20Mbit. Na bezne pozeranie na 50-60" TV bohate staci. Samozrejme, pokial sa clovek nehra na video-audiofila, co to kazdu chvilu pauzuje a porovnava kvalitu...strasna zabava z takeho pozerania
Riesit 4k v h264 je nezmysel, ten kodek nebol robeny na 4k a je pri tomto rozliseni neefektivny. Zbytocne velke subory oproti efektivnejsiemu h265 a rozdiel v kvalite ziadny.
NAS
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Re: NAS
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Schvalne som to vyskusal... 2x subor na starom prasivom 2TB SV35, data zapisane v poslednych 10% kapacity, gigabit internet. A k tomu kopirovanie 2 suborov naraz
povedal by som ze na 2x 4k stream to je s prstom v nose...
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
ale ano, da to - ja ti pisem ze 4K stream je pre kazdeho z nas nieco ine, tam to zacalo. Ja sa mocem okolo chlapcov s Red kamerami, tam ma stream 280 MB/s no tak vidis. Ked sa chceme bavit o 10Mbit/s tak to zvladnu, v poriadku. Upozornil som na jednu vec o ktorej nikto predomnou nerozmyslal, bude to ponaucenim aj pre ostatnych co tento artikel precitaju v buducnosti, jednoduche ako jablkova štrudla v rúre
Hentie rychlosti kopirovania su akurat do cache - subory sa len citali a zatial nezapisovali.
Windows tie data na zapis drzal v pamati == vydrz par sekund az dojde RAM a uvidis ako to padne dole (kludne si otvor Task Manager, klikni na RAM a pozeraj ako sa zvysuje "Cached" counter). Rozhodne dva subory 85MB/s neudrzi lebo to znamena 85 citat a 85 zapisovat cize ~170MB/s spolu.
Hentie rychlosti kopirovania su akurat do cache - subory sa len citali a zatial nezapisovali.
Windows tie data na zapis drzal v pamati == vydrz par sekund az dojde RAM a uvidis ako to padne dole (kludne si otvor Task Manager, klikni na RAM a pozeraj ako sa zvysuje "Cached" counter). Rozhodne dva subory 85MB/s neudrzi lebo to znamena 85 citat a 85 zapisovat cize ~170MB/s spolu.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Cital som z HDD, zapisoval na SSD. Pri prehravani videa tiez nezapisujes... Cize to znamena 85MB citat a nic viac.
Ziadna cache sa nekonala.
Bit rate pri hocakom filme ktory stiahnes z internetu sa pohybuje bezpecne na 2cifernych hodnotach v Mbitoch.
Ziadna cache sa nekonala.
Bit rate pri hocakom filme ktory stiahnes z internetu sa pohybuje bezpecne na 2cifernych hodnotach v Mbitoch.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
mna ano ak sa bavime o filmoch z internetu, tak spravne. 2ciferne datarate znamenaju 1.5hod film do 67GB.
Mam zopar filmov dlhsich, stiahnutych z internetu ale tych je naozaj malo.
Takze tento boj zavreme - ano, z HDD sa daju prehravat dva 4K naraz a zvlast ked maju 10Mbit datovy tok lebo to je 1.2MB/s pre kazdy z nich. To zvladneme.
Nikde som netvrdil ze to je naopak, len som upozornil na dolezitu vec. Narocnejsi uzivatel s tym velmi jednoducho moze mat problem (strihanie 4K na Premiere je absolutne utrpenie na HDD i ked samozrejme to je uz ine pouzitie nez prehravanie h265 filmu z internetu).
Tak, koniec, ideme dalej.
Mam zopar filmov dlhsich, stiahnutych z internetu ale tych je naozaj malo.
Takze tento boj zavreme - ano, z HDD sa daju prehravat dva 4K naraz a zvlast ked maju 10Mbit datovy tok lebo to je 1.2MB/s pre kazdy z nich. To zvladneme.
Nikde som netvrdil ze to je naopak, len som upozornil na dolezitu vec. Narocnejsi uzivatel s tym velmi jednoducho moze mat problem (strihanie 4K na Premiere je absolutne utrpenie na HDD i ked samozrejme to je uz ine pouzitie nez prehravanie h265 filmu z internetu).
Tak, koniec, ideme dalej.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.