2-e otazky

Všetko o operačných systémoch...
POZOR: žiadny WAREZ
Používateľov profilový obrázok
PCMahel
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Pi 08. Sep, 2006, 02:00

2-e otazky

Príspevok od používateľa PCMahel »

Kde sa vo windovse vypina Svapovanie? a oplati sa mi to vypnut ked mam 768Mb Ram-ku?

A mam aj druhu otazku:
Ked mam zakupeni win Xp legalne a nainstaloval som si ho do pc a registroval som sa u Microsoftu a nahodou budem musiet znova preinstalovat ten win +format disku tak ked ho znova nainstalujem bude mi pitat znova po 30 Dnoch registraciu? Alebo mi to pojde uz bez registracie. Pitam sa len preto aby som stim potom nahodou nemal problem ak bi som musel formatovat.
PS: Dufam ze ste porozumeli mojim otazkam a za gramaticke chybi sa ospravldnujem. :red: DAKUJEM ZA VASE ODPOVEDE 8) :wink:
Moj PC
Obrázok zmazaný administrátorom: proti pravidlám
dexterav
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00

Príspevok od používateľa dexterav »

registracia ano
swap nevypinat, ani pri 2GB, nieze by to neislo potom ale nic tym neziskas akurat mozne problemy, vacsina prg so swapom totiz pocita...
Spoiler: ukázať
Intel Core i9 14900kf@6/6,2GHz,Strix Z790 F, 2X32GB6,8GHz CL32 Vengeancel, Asus TUF 4090 3/23GHz , H2O + Carbide 600Q,ROG-THOR-1600T, 10TB 850X, Topping D50s+A50s+T5, MPG 321URX QD-OLED, S23Ultra, ITX 13700k + 4070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X

motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander
Jerry
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: Ut 22. Feb, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Jerry »

Prva otazka:
Svapovanie je dobra vec a na tvojom mieste by som ho nevypinal. Ak hravas hry, tak rozhodne je svapovaci subor lepsi, cim je vacsi, kedze mas mensiu ramku. Ak nehras, tak ramka by mala stacit a mozes si jej velkost upravit, skontrolovat, pripadne vypnut nasledovne: Tento pocitac vlastnosti, das si zalozku "spresnenie", v prvom nadstaveni od vrchu mas "vykon" a das "nadstavenie", otvori sa ti dalsie okno a das si zalozku "spresnenie" a dole je "virtualna pamat". Kliknes na tlacitko "zmenit" a tam si nadstavis aku chces pamat velku, pripadne vypnut atd. ...

Druha otazka:
Win sa viaze na MAC adresu sietovej karty, takze mozes formatovat disk kolko len chces. Ked disk vymazes a znovu nainstalujes win, tak postup je rovnaky ako pri prvej instalacii ... System je nutne aktivovat ... Mozes to robit kludne aj kazdy den. :) S aktivciaou nie je problem, ak to robis stale na tom istom pc. Ak by si ale skusil aktivaciu na inom pc, tak ti to vyhodi, ze mas neplatny kluc a mas zadat novy ... :wink:
PCMahel
Nový používateľ
Nový používateľ

Druha otazka:
Win sa viaze na MAC adresu sietovej karty, takze mozes formatovat disk kolko len chces. Ked disk vymazes a znovu nainstalujes win, tak postup je rovnaky ako pri prvej instalacii ... System je nutne aktivovat ... Mozes to robit kludne aj kazdy den. Smile S aktivciaou nie je problem, ak to robis stale na tom istom pc. Ak by si ale skusil aktivaciu na inom pc, tak ti to vyhodi, ze mas neplatny kluc a mas zadat novy ... Wink
A ked ho instalujem tak musim zadat tie iste udaje co po prvi krat alebo nie? a ked si zmenim nahodou MB tak to pojde tiez?
Moj PC
Jerry
Administrátor
Administrátor

Nemusis zadat tie iste udaje, hoci neviem ake udaje to myslis ... Ten WIN sa viaze na MAC adesu sietovky, cize dosku menit nemozes. Ostatne komponenty mozes menit, ale mozno sa stane, ze Ti vyhodi zmenu hardveru a bude chciet opat aktivaciu. V tom nie je ziaden problem, iba zavolas na bezplatnu linku do Microsoftu a povies im, ze si menil napriklad ramku a chce to ud teba aktivaciu. (neoplati sa im povedat, ze si menil disk a pri tom si menil ramku, vsetko o tvojom pc vedia aj presne co si vymenil.) S tym teda problem nie je, ale jedinu dosku menit nemozes ... Na tu sa vlastne viaze Windows ...
PCMahel
Nový používateľ
Nový používateľ

Takze ked budem predavat raz dosku mozem ju predat aj z vindovsom lebo bez nej mi bude prakticky na nic :x . Kebi som to vedel tak by som si kupil nejaku sietovku do PCI slotu a tu potom vibral a dal bi som ju do novej doky len neviem ci bi to slo no nevadi dik za odpovede. :E :wink:

Este sa spitam mam win xp home a ked si zozeniem nejake SN ktore nebolo este regnute (samozrejme tiez z XP home) pojde mi to nahodit do toho winu co mam na CD? :? :?Alebo na kazde instalacne cd pasuje len jeden SN? :cry:
Moj PC
Jerry
Administrátor
Administrátor

SN nie je viazany tusim na CD. Ale je zasa jedinecne pre tu zostavu, ktoru si uz aktivoval na tej doske. A neviem ci by Ti ina sietova karta pomohla ... Ty by aj tak vedeli, ze mas sietovku zvlast, tak je to jedno. Win sa proste viaze na dosku a tak to je ... Ostatne komponenty mozes menit. A este k tomu SN ... Ak si zozenies ine, ci uz nove, alebo hoci ake, tak je to len otazka casu kym si niekto to cislo zakupi a potom mu to nepojde a bude to reklamovat na microsofte. pozru databazu a zistia, ze mas to cislo Ty. :) A problem je na svete ... :wink:
PCMahel
Nový používateľ
Nový používateľ

Jerry napísal:SN nie je viazany tusim na CD. Ale je zasa jedinecne pre tu zostavu, ktoru si uz aktivoval na tej doske. A neviem ci by Ti ina sietova karta pomohla ... Ty by aj tak vedeli, ze mas sietovku zvlast, tak je to jedno. Win sa proste viaze na dosku a tak to je ... Ostatne komponenty mozes menit. A este k tomu SN ... Ak si zozenies ine, ci uz nove, alebo hoci ake, tak je to len otazka casu kym si niekto to cislo zakupi a potom mu to nepojde a bude to reklamovat na microsofte. pozru databazu a zistia, ze mas to cislo Ty. :) A problem je na svete ... :wink:
No hej ale ked bi som ho aktivoval na ine meno a cosa tam este pise a potom bi som ten komp nepouzival na net len na hranie tak neviem ako bi to zistili
:o :lol: 8) :blind:
Moj PC
Patko19
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 22. Apr, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Patko19 »

odpis si mac adresu sietovky a ak nahodou zmenis niekedy dosku a nebude sa ti chciet volat do mrkvacova tak si stiahni program smac. ten dokaze zmenit mac adresu sietovky (software-ovo) win si bude mysliet ze mas stale tu istu sietovku. program je na odskusanie zadara. a tebe to staci len raz pustit
PCMahel
Nový používateľ
Nový používateľ

Patko19 napísal:odpis si mac adresu sietovky a ak nahodou zmenis niekedy dosku a nebude sa ti chciet volat do mrkvacova tak si stiahni program smac. ten dokaze zmenit mac adresu sietovky (software-ovo) win si bude mysliet ze mas stale tu istu sietovku. program je na odskusanie zadara. a tebe to staci len raz pustit
Aporadis mi kde si mozem pozret tu MAC adresu sietovky je na to nejaky soft?
:red:
Moj PC
Patko19
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 22. Apr, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Patko19 »

v prikazovom riadku zadaj ipconfig/all
a polozka fyzicka adresa.
bude tam splet pismen a cisel napr 00:0C:2B:DE:3F:25
limbi
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Št 12. Jan, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa limbi »

ja mam gigo ramky a swap file mam vypnuty; myslim, ze os potom pracuje o cosi rychlejsie, lebo sfina win vyuziva swap aj vtedy, ked je este cast operacnej pamate volna, co je pomalsie;

ale

niektore programy s vypnutym swap file nespustis, lebo si ho vyslovene pytaju :) a niektore programy a hry su nenazrane, a aj ked ich spustis, tak po vycerpani dostupnej volnej ram ti program jednoducho spadne;

takze

pre niekoho je lepsie vypnut, pre niekoho je lepsie nechat zapnute

chybY, pYtat sa, bY - zacni tymto :)

Návrat na "Operačné Systémy"