Ahojte, kúpil som tp link switch a unifi ac pro a nejako sa mi to podarilo adoptovať s notebookom len som nechal wifi bez hesla. Dnes som chcel wifinu apčko zaheslovat ale nemám už k dispozícii notebook kde bol nainštalovaný unifi controller kde bolo apčko adoptovane, tak som dal na apčku factory reset. APčko svieti na bielo (je pripravené na adoptovanie) ale na desktope ktorý som dnes priniesol domov ho nevidím. Do pc som nainštaloval controller, skúsil účet pôvodný kde som prvý krát mal apčko, aj som založil nový, ale controller apčko nevidí.deskop - ethernet, ap tak isto pripojené cez poe ethernet a všetko napichane v switchi. Treba v ntb zabudnúť zariadenie? Alebo čo.... Už fakt neviem kde je chyba. Router aj switch som skúšal tak isto factory reset
Ďakujem za radu
Unifi AC pro + tp link switch problém s adoptovanim
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Re: Unifi AC pro + tp link switch problém s adoptovanim
nemas tam nejake vlany spravene alebo nieco? nebezi na kompe nejaky firewall ktory by blokoval porty unifi controllera?
zisti v dhcp tabulke routra aku ma ap-cko ip adresu. prihlas sa donho cez ssh, default login by mal byt ubnt/ubnt a tam daj update-inform na ip adresu pocitaca kde ti bezi controller, a hlavne si nanho nastav pevnu ip adresu.
akoze davat controller na komp ktory ani neni tvoj (ci co) je dost velke WTF, ale vsetci sme niekde zacinali, snad sa poucis.
zisti v dhcp tabulke routra aku ma ap-cko ip adresu. prihlas sa donho cez ssh, default login by mal byt ubnt/ubnt a tam daj update-inform na ip adresu pocitaca kde ti bezi controller, a hlavne si nanho nastav pevnu ip adresu.
akoze davat controller na komp ktory ani neni tvoj (ci co) je dost velke WTF, ale vsetci sme niekde zacinali, snad sa poucis.
Spoiler: ukázať
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Skus to cez mobilnu aplikaciu Unifi network. Zaloz si konto, alebo sa prihlas, vo svojom konte si adoptuj konkretne zariadenie a mozes sa pustit do jeho konfufuracie. Uz som sa zopar krat stretol s problemlom s adopciou na notebooku pod windowsom.
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
Ďakujem, podarilo sa nastaviť ap cez telefón ako standalone zariadenie, úf toľko ma to stálo nervov
Btw ako nebol to úplne cudzí ntb, iba už k nemu nemám prístup
Btw ako nebol to úplne cudzí ntb, iba už k nemu nemám prístup
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Supee, ako som spomenul, ten ich controler aplikacia do pc/nb zvykne blbnut a AP nenajde, ani po vyresetovani. Potom vzd pomohol telefon
Akoze idealne je mat aj unifi key, s tym som vacsie problemy nemal, ale tak to je riesenie pri vacsom mnozstve APcok
Akoze idealne je mat aj unifi key, s tym som vacsie problemy nemal, ale tak to je riesenie pri vacsom mnozstve APcok
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)