Ako sa dostat do pc lenovo aio 520-27icb.
- britva
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 15. Nov, 2004, 14:00
Je poskodene lcd, a nevidno nic.
Skusal som pripojit hdmi,aj cez redukciu z hdmi na dvi,ale nic.
Poradte ako skontrolovat pc ak mam poskodene lcd.
Je poskodene lcd, a nevidno nic.
Skusal som pripojit hdmi,aj cez redukciu z hdmi na dvi,ale nic.
Poradte ako skontrolovat pc ak mam poskodene lcd.
- britva
- Používateľ
Re: Ako sa dostat do pc lenovo aio 520-27icb.
Ide mi o kontrolu ci vsetko ostatne funguje!
Niesom blby aby som data nevedel dostat von.
Neobjednam lcd za 400€ len tak do vetra.
Niesom blby aby som data nevedel dostat von.
Neobjednam lcd za 400€ len tak do vetra.
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Urcite je len poskodene LCD? po pripojeni monitoru, by sa mala zobrazit po nabootovani do win. Teda ak to predtym nebolo zakazane. Urcite si skopci veci z disku pre istotu a daj AIO do servisu. Tam ti povedia isto ci je to len LCD. Za diagnostiku par ecok sice nehas, ale tak vzdy lepsie ako prist o 400 kilecka
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
Vidis, a ako malo stacilo k tomu aby si nevyzeral ako blby. Napisat co vlastne chces.
Suhlasim ze dat to na diag je rozumne riesenie. Urcite rozumnejsie ako objednat panel za 400 ked tam moze byt zle nieco dalsie.
.
- britva
- Používateľ
Data som stiahol uz,ale system je asi poskodeny a nenabehne. Podla toho ako mi sli ine aio tak tam nabehol obraz aj cez hdmi uz do biosu.
Na tomto nie. Skusal som uz odpojit lcd,ale ani to nepomohlo.
Ide o to ci niekto nema nejaky postup ako to spustit na externom obraze.
Na tomto nie. Skusal som uz odpojit lcd,ale ani to nepomohlo.
Ide o to ci niekto nema nejaky postup ako to spustit na externom obraze.
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
Mozes skusit vsetko z doskh odpojit. Ram, hdd/ssd, mechaniku a nehaj v doske osaseny len CPU. A zapni to tak. Doska by mala pipat, alebo blikat na nej LED ( ak ich ma), ze nieco nie je v ppriadku. Ak sa nespisti ano tato zakladna diagnostika, bide pravdepodobne zla doska
- britva
- Používateľ
Beznu funkcnost som overil. Ide mi o zatazenie so spustenym systemom. Cize ci ide korektme pri zatazi a ci je ok grafika a bezi spravne ram a zbernica.HellAngel napísal: ↑Pi 18. Feb, 2022, 19:16 Mozes skusit vsetko z doskh odpojit. Ram, hdd/ssd, mechaniku a nehaj v doske osaseny len CPU. A zapni to tak. Doska by mala pipat, alebo blikat na nej LED ( ak ich ma), ze nieco nie je v ppriadku. Ak sa nespisti ano tato zakladna diagnostika, bide pravdepodobne zla doska
Preto potrebujem nejako rozbehat esterny vystup.
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
Lenze najprv musis zistit ci ti AIO ide. Musis ist od zakladu a postupne pridavas HW. Pride mi mi to ale na problem s doskou
- britva
- Používateľ
Co mas s doskou stale,ved pokial nebezi pod zatazov nemozno dat zaver.
1. obraz nevidno ale podsvieti lcd
2. na hdd nemam plne funcny os
3. hw postupne pridavat nepomoze
4. jediny problem momentalne na overenie mam ze neda obraz aj na vystup hdmi kedze iny vystup nema externe
a moja jedina otazka bola na clenov ci nevedia odporucit ako to externe rozbehat.
Už iba ak strčiť boot USB alebo prehodiť disk a dať tam nejaký s funkčným systémom. Ale tiež je možné že je vadná doska či iGPU v CPU a preto nemáš obraz ale iba podsvietenie (podsvietenie je nezávislé od obrazu), keďže ako píšeš ani do externého vývodu nejde obraz čo by štandardne malo.
Súhlasím že ak chceš mať istotu ideálne dať na diagnostiku do servisu.
Súhlasím že ak chceš mať istotu ideálne dať na diagnostiku do servisu.
Spoiler: ukázať
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
Lebo to vyzera na dosku. To ze ti ide podsvietenie nic neznamena. Musis overitnkomponent po komponente. Ak nevies ako nato (inac by si nenapisal co furt mam s doskou) radsej ho daj do ruk servisu a nech spravia diagnostiku onibritva napísal: ↑Pi 18. Feb, 2022, 22:46Co mas s doskou stale,ved pokial nebezi pod zatazov nemozno dat zaver.
1. obraz nevidno ale podsvieti lcd
2. na hdd nemam plne funcny os
3. hw postupne pridavat nepomoze
4. jediny problem momentalne na overenie mam ze neda obraz aj na vystup hdmi kedze iny vystup nema externe
a moja jedina otazka bola na clenov ci nevedia odporucit ako to externe rozbehat.
- michalesku
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 02. Jún, 2012, 11:56
Ty si ten system skusal spustit v inom PC? Tak je uplne logicke a celkom bezne, ze nenabehne.. Skor by som sa cudoval, keby korektne nabehol..
Nejako som nikde nezachytil, ako k tomu poskodeniu displeja vlastne prislo.. Pri notebooku, ktory je urceny na prenasanie a okrem padu moze pouzivatel napr. zaklapnut medzi klavesnicou a displejom nieco ako pero a tak ho poskodit, sa to da pochopit, ale AiO by malo stat na stole..
Takze zletelo z toho stola? Alebo?
Spoiler: ukázať
- britva
- Používateľ
Celkovy sumar:michalesku napísal: ↑Ne 20. Feb, 2022, 17:22Ty si ten system skusal spustit v inom PC? Tak je uplne logicke a celkom bezne, ze nenabehne.. Skor by som sa cudoval, keby korektne nabehol..
Nejako som nikde nezachytil, ako k tomu poskodeniu displeja vlastne prislo.. Pri notebooku, ktory je urceny na prenasanie a okrem padu moze pouzivatel napr. zaklapnut medzi klavesnicou a displejom nieco ako pero a tak ho poskodit, sa to da pochopit, ale AiO by malo stat na stole..
Takze zletelo z toho stola? Alebo?
-je to aio cize all in one,spadol na zem a poskodena cela cast lcd a aj ochranne sklo.
-nespustal som os inde,je jasne ze by nesiel korektne ak vobec
-potreboval som to rozbehat s vystupom hdmi aby som to prinajhorsom rozbehal s tv ci monitorom na externe,kedze oprava nakladna
-diely som odskusal v inych komponentoch cize slapu a masina pojde na diely
-dosku predam na diel,ale ako neodskusanu /niekomu mozno pomoze ak odide doska v takom drahom aio/
-a na niektore veci by stacila ta GPU co tam je /grafická karta AMD Radeon RX 550, 4GB GDDR5/
Bolo mi luto rozkuchat na diely ked to celkom slusne slapalo.
Ale dakujem za rady a odporucania.
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Ak ma ta vec iny vystup na monitor, tak pripojit ten a tusim skratka Fn+p, resp. win+p nefunguje?
Toto by malo fungovat vsade, takze by si mal vidiet, ci to vobec bootuje.
Toto by malo fungovat vsade, takze by si mal vidiet, ci to vobec bootuje.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB