Čaute,
už sa snažím dlhšie ale zatiaľ bez úspechu a tak žiadam o radu poprípade pomoc.
Mam v jednom PC dosku B560M PRO-VDH WIFI a vyskytol sa mi problém že akonáhle vypnem PC a znova ho zapnem /nie reštart ale regulérne vypnutie/, tak mi klávesnica síce po nabootovaní svieti ale nie je funkčná. Aby som ju dal do chodu musím klávesnicu vytiahnuť z USB portu a dať znova dnu. Potom sa chytí a funguje aj do ďalšieho spustenia systému /ak dám reštart tak sa klávesnica neodpojí/. Hľadal som či to nie je problém v doske ale nikde som nenašiel zmienku o tom že to práve táto doska robí. Zaujímavé je že je jedno v ktorom porte je robí to aj na prednom panely. Myška je USB a tá sa chytí vždy bez problémov na 1 krát. Skúšal som aj inú klávesnicu na USB a robí to to isté takže chybu klávesnice vylučujem.
Skúšal som povypínať fast boot, usb legacy a pod ale žiaden úspech. Tak isto nepomohol ani update ovládačov poprípade odstránenie zariadenia a znova nainštalovanie. Nestretol sa niekto s podobným problémom?
Diky za každú radu.
B560M PRO-VDH WIFI - keyboard problem
- Andre
- TV & Audio expert
- Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
Re: B560M PRO-VDH WIFI - keyboard problem
mal som doma pred tyzdnom bez wifi a vobec to nerobilo
jedine som musel vypnut c-state, lebo trochu piskala pri pohybe mysou
jedine som musel vypnut c-state, lebo trochu piskala pri pohybe mysou
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
- Fragrance
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 30. Jan, 2007, 08:00
Proste prúd doska pustí a klaveska svieti ale nesvieti numlock a vtedy viem že sa nechytila, vytiahnem a dam naspäť a je všetko ok :/. Ak pri nefunkčnej klaveske dám myšou reštart a chcem isť do biosu tak ani tam mi nefunguje len svieti. Proste problem pri bootovaní :/
Spoiler: ukázať
Skús tam aktualizovať bios. Klávesnica teda po opätovnom zapnutí nefunguje ani v biose? Nedostaneš sa ani do biosu pri mačkaní DEL?
- Fragrance
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 30. Jan, 2007, 08:00
Nie nedostanem sa lebo nereaguje, reaguje len ked sa vytiahne a zasunie ale uz na pracovnej ploche winu.
@dexterav dedo , písal, že pri restarte to nerobí, tak bo BIOSU sa vie dostať. Každopádne nevieme či ho aj aktualizoval...
Mne nedetekuje klávesnicu na mojej asuske P8z77, keď mám zapnutý aktívny hub (respektíve ho zabudnem vypnúť a chcem neskôr znovu PC zapnúť). Akonáhle je vypnutý ten hub (tlačidlom čo má), tak všetko ide v pohode. Nastavoval som v biose všetko možné, robí to stále.