Tak ceny GPU práve začali klesať, otázne je len kam až padnú a či sa ten trend nezvráti. Každopádne varovanie bude keď prudko vystrelia kryptomeny nahor, tak ako v lete minulého roka, ceny GPU po postupnom poklese následne znova zamierili hore chvíľu po tom ako vyletelo krypto a výrazne sa zhoršila dostupnosť

Lovelace má vraj vyjsť v septembri a šušká sa že aj RDNA3 by mohlo vyjsť v Q3 podobne ako sa posunul Zen4, aj keď to sú zatiaľ len nepotvrdené drby.
Ak by si predsa len chcel teraz, zdroj by som zobral kvalitnejší, CV je low-end séria od Corsair. Watáž by som normálne povedal že stačí 650W kvalitného zdroja, ale zase Intel 12th gen aj Ampere sú známe svojou nenažranosťou hlavne v špičkách keď ich odomkneš takže ak chceš taktovať tak tam tých wattov asi nikdy nie je dosť. Stávka na istotu je Corsair RMx, a pozerám že teraz je na Alze RM850X za cenu RM750X. Samozrejme sú aj iné kvalitné Gold zdroje, hlavne sa vyhni Gigabyte P sérii, tie v minulosti radi horeli a s nimi by som to neriskoval. A ak neplánuješ taktovať a priškrtil by si aj CPU limity nech nežere 200+W v špičkách ako je aktuálne default na doskách tak aj kvalitný 650W Gold by mal byť v poho.
Disk minimálne 1TB moderné NVMe, pri tomto rozpočte nemá zmysel nad menším ani uvažovať a skôr by som už uvažoval nad 2TB ako nad 500GB. Staré 970 EVO bez PLUS už nie je nič extra v konkurencii novších SSD za podobnú aj nižšiu cenu. Za 150€ teraz majú výborný Kingston KC3000 1TB na Mall, prípadne WD SN850 je na iných shopoch tiež okolo 150-160€, alebo Samsung 980Pro ale ten je v ľahšej záťaži o niečo pomalší ako tie dva skôr spomenuté. Pozerám že nový WD SN770 tiež vyzerá že bude výborný disk za dobrú cenu ale zatiaľ nikde nedostupný

Ak chceš ušetriť napr. Samsung 980 nie je zlá voľba, prípadne drahší Kingston KC2500.
DDR5 sú ti zatiaľ zbytočné, pre hry je rozdiel vo výkone oproti rýchlym DDR4 zanedbateľný, tam môžeš ušetriť na lepší zdroj a SSD.
A skrinku ti už povedal kvoco. Ako nemusí byť nutne mesh v predu, záleží od konkrétnej bedne ako je spravená. Ale hentá konkrétne nie je bohviečo, v tejto recenzii ju nazvali The GPU Cooker
https://overclock3d.net/reviews/cases_c ... 0_review/1
Nezabudni na chladič CPU, výborný pomer cena/výkon majú SilentiumPC Fortis 5 (vzduch) a Arctic Cooling Liquid Freezer II (AIO).