caute, v praci sme mali moznost si odkupit pracovne notebooky, hp elitebook 840, dal som donho ssd a chcel nainstalovat windows 10 pro...
ked pocas prvotneho nastavenia windows ho pripojim na internet tak neviem si vytvorit lokalne konto ale automaticky to chce odomna aby som sa prihlasil do pracovneho konta
ked pocas prvotneho nastavenia windows ho nepripojim na internet tak lokalne konto si viem spravit a pc normalne funguje
da sa to nejako obist aby som bol pripojeny na internet a vedel si spravit lokalne konto?
pripadne sa moze stat, ked to obidem s nepripojenym netom, ze po nejakom case ked zapnem notebook tak to na mna vyskoci a bude chciet sa prihlasit do pracovneho konta?
a ked to obidem s nepripojenym netom ci moze moj byvaly zamestnavatel potom tento notebook nejakym sposobom sledovat?
Windows 10 - cista instalacia - iba pracovne konto
Re: Windows 10 - cista instalacia - iba pracovne konto
Aj pocas istalacie s pripojenym internetom mas moznost vynechat vytvaranie online konta a spravis len lokalne. Ak ti to z nejakeho dovodu instalacia neponuka tak len odpoj net pri instalacii a hotovo. Nie, win ta uz potom nebude vyzyvat k online kontu a nie, tvoj zamestnavatel ta nevie sledovat.
Spoiler: ukázať
ked sa pripojim na net tak nemam inu moznost len sa pripojit pracovnym mailom
https://ctrlv.sk/shots/2022/03/29/64zR.png
https://ctrlv.sk/shots/2022/03/29/64zR.png
Win10 si stiahol zo stránky MS? Inštaluješ to cez USB kľúč, ktorý si vytvoril cez media creation tool? https://www.microsoft.com/sk-sk/softwar ... /windows10
Takto by to malo vyzerať https://www.youtube.com/watch?v=P9oquwkVkpM
Takto by to malo vyzerať https://www.youtube.com/watch?v=P9oquwkVkpM
ano cez usb vytvoreny pomocou media creation tool
podla mojho nazoru je na serveroch microsoftu spojeny licencny kluc s tym ze je to notebook mojej firmy, takze ked sa overi kluc a id hardveru tak automaticky sa prepne do rezimu ze je to pracovny notebook
podla mojho nazoru je na serveroch microsoftu spojeny licencny kluc s tym ze je to notebook mojej firmy, takze ked sa overi kluc a id hardveru tak automaticky sa prepne do rezimu ze je to pracovny notebook
Tak to proste vytvor bez internetu a keď už raz budeš mať lokálne konto tak si v suchu.
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Pozor, po novom sa nemusi na niektorych PC/Notebookoch pri instalacii W10 s pripojenim na internet zobrazit moznost vytvorenia lokalneho konta. Je nutne PC/Notebook odpojit od internetu a tak vytvorit lokalne konto.
Ked nabehne windows, potom pripoj PC/Notebook na internet, nech sa aktivuje licencia. Ak ta nasledne vyzve ku prihlaseniu sa k pracovnemu kontu, kontaktuj admina vo vasej firme, aby ten notebook odhlasil z ich konta. Problem moze nastat vtedy, ak licencia bola aktivovana multi licenciou, ktoru zakupila tvoja firma. Potom sa zrejme nevyhnes tomu, ze si kluc na windows musis zakupit. Co zas nie je problem a je to otazka do 2€, ak ho budes vyuzivat na nefiremne pouzivanie
Ked nabehne windows, potom pripoj PC/Notebook na internet, nech sa aktivuje licencia. Ak ta nasledne vyzve ku prihlaseniu sa k pracovnemu kontu, kontaktuj admina vo vasej firme, aby ten notebook odhlasil z ich konta. Problem moze nastat vtedy, ak licencia bola aktivovana multi licenciou, ktoru zakupila tvoja firma. Potom sa zrejme nevyhnes tomu, ze si kluc na windows musis zakupit. Co zas nie je problem a je to otazka do 2€, ak ho budes vyuzivat na nefiremne pouzivanie
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
super, vyzeras ze vies o co sa jedna takze zakupenie novej licencie to vyriesi? a ako sa to bude spravat potom s novym klucom? ked sa bude do buducna preinstalovavat? pripadne ho budem urcite raz chciet predat
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Vytvor lokalne konto, bez internetu. Po nainstalovani windowsu, pripoj PC na internet a nehaj si ho aktivovat. Ak ti zapisti, ze sa mas prihlasit do firemne konta, kup licenciu na W10 Pro
chod do nastaveni, aktivacia a aktivuj windows zakupenym licencnym klucom. Ak prebehne spravne aktivacia, uy by nemalo od teba pytat ziadne prihlasenie do firemneho konta
Ak aj nadalej bude pytat prihlasenie do firemneho konta, nevyhnes sa komunikacii s vasim spravcom siete a prides o 1€ za tu licenciu
Ak aj nadalej bude pytat prihlasenie do firemneho konta, nevyhnes sa komunikacii s vasim spravcom siete a prides o 1€ za tu licenciu
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
takze nejde to ani so zakupenym klucom, takze budem musiet pokecat s informatikom, buduci tyzden bude v praci, ked zistim co je vo veci a ako sa toho zbavit dam vediet