Telekom FTTH/GPON (optika) - info, novinky, problémy
- d3Xter
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 07. Apr, 2008, 14:00
Re: Telekom FTTH/GPON (optika) - info, novinky, problémy
odchadzaju sfp, odchadzaju porty, cele karty, cpu karty, dnska...este raz prd o tom vies dwdm sa tiez dokaze vysrat, vsetko je vymyslene hej, ja uz ti fakt nerozumiem
a ano zahranicna konektivita problem je, kazdy by rad bezchybný prenos netflixu, yt v 4k a neviem co vsetko, toto nieco stoji lebo treba menit komplet HW a dokupovat kapacity
a ano zahranicna konektivita problem je, kazdy by rad bezchybný prenos netflixu, yt v 4k a neviem co vsetko, toto nieco stoji lebo treba menit komplet HW a dokupovat kapacity
- Hexaris
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Št 11. Júl, 2019, 19:35
Shiro pls nevyjadruj sa k veciam o ktorych nic nevies. Fakt bez urazky. Naklady na el. su len jedna polozka.
Your value does not decrease because of someone's inability to see your worth.
BOOK: MB Air M1 2020 AMP: Topping DX3Pro+ HEADPHONES: HiFiMAN HE400SE
BOOK: MB Air M1 2020 AMP: Topping DX3Pro+ HEADPHONES: HiFiMAN HE400SE
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bezna udrzba kvoli porucham je samozrejma vec a casom tiez treba upgrady.
Viem ze toho moc neviem, do serverovne sa nedostane kazdy. Robi niekto z vas v datacentrach danych firiem, alebo menezerov riesiacich cenotvorbu?
Viem ze toho moc neviem, do serverovne sa nedostane kazdy. Robi niekto z vas v datacentrach danych firiem, alebo menezerov riesiacich cenotvorbu?
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
- zodiaq
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 17. Aug, 2009, 09:14
A vsetok ten HW ide na pekne slovo a oxid uhlicity z rastliniek. Udrzba a servis - na to maju včeličky a medvedíky. Ked nahodou nedajboze nieco vypadne tak tiez telefonujeme do lesa a pani sova riesi nase problemy...shiro napísal: ↑Št 31. Mar, 2022, 09:20 Platbu za nejaku rychlost pripojenia, alebo investicie do HW chapem.
Ale preco platit za akekolvek prenesene data, ci uz ako ISP alebo uzivatel. Sak to je nic, su to elektrony/svetlo tecuce kablami, pripadne radiove vlny. Nesposobuje to ziadne opotrebovanie HW. Routru je fuk ci cezen pretecie 100MB alebo 100GB. Su to umelo vyfabrikovane platby za nejake cisla. Keby to nejak tie zariadenia opotrebovavalo, tak rozumiem. Ale toto je cisto umela kravina.
AsRock DeskMini H470 - Pentium G6400 4Ghz, Noctua NH-l9i, Ballistix 2x8GB 2666Mhz, WD Blue SN520 256GB, 2xToshiba L200 2TB, Intel AX200
Sony PS5 Slim/ 2TB Samsung 990 Pro , Samsung QE55QN90B, Redmi 10C
Sony PS5 Slim/ 2TB Samsung 990 Pro , Samsung QE55QN90B, Redmi 10C
- d3Xter
- Používateľ
shiro, je snad jedno kto kde pracuje, dostavas tu fakty a ty ich bohapusto odmietas
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Ale to viem, ze treba raz za cas investovat a tiez robit udrzbu, neodmietam ziadne fakty.
Akurat sa smejem z nezmyslu ze sa plati za mnozstvo prenesenych dat, ktore nic neopotrebuva a negeneruje teda ziadne naklady.
Akurat sa smejem z nezmyslu ze sa plati za mnozstvo prenesenych dat, ktore nic neopotrebuva a negeneruje teda ziadne naklady.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
- d3Xter
- Používateľ
smiat sa mozes len z toho ze nic nevies
si uvedom ze ak by kazdy tlacil nonstop bez obmedzeni povedzme 100mbps tak ti staci jedna bytovka a si na 10giga ani nevies ako, tie porty nie su nekonecne
si uvedom ze ak by kazdy tlacil nonstop bez obmedzeni povedzme 100mbps tak ti staci jedna bytovka a si na 10giga ani nevies ako, tie porty nie su nekonecne
Mimo temy, neviete jak je to s tým novym modemom co chcú meniť koli zvyseniu rychlosti? Sice mam svoj ale este jeden by sa mi pridal do obyvaku (koli Kodi).
Ten pôvodný od nich je 7 rokov stary hodeny niekde v sufliku
Ten pôvodný od nich je 7 rokov stary hodeny niekde v sufliku
Asus ROG STRIX X670E-A , AMD Ryzen 7 7800X3D + ROG STRIX RYUJIN II 360 argb , Gainward RTX 4090 Phantom, 32GB DDR5 6000MHz CL36 , Super Flower 1KW , Fractal R6 , LG OLED42C2 ,
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
... a keby tam dali rozdvojku ?
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Ja mam wifi router aj v obývačke prepojený cez kabel od PC, ale už začína blbnúť a padá mi rýchlosť, občas musim spraviť reštart co ma obťažuje (android skrinku na kodi mam len wifi) preto by sa mi ten nový celkom pridal...
Asus ROG STRIX X670E-A , AMD Ryzen 7 7800X3D + ROG STRIX RYUJIN II 360 argb , Gainward RTX 4090 Phantom, 32GB DDR5 6000MHz CL36 , Super Flower 1KW , Fractal R6 , LG OLED42C2 ,
- mirjak
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00
sme v teme o optike od telekomu… naozaj mas ich router “niekde v sufliku”? V akom zariadeni mas ukonceny opticky kabel?
Idu vymienat router, kde je wifi 802.11n do 300Mb (vacsinou huawei HG8245) za niektory AC-ckovy, mozno Sagemcom
Idu vymienat router, kde je wifi 802.11n do 300Mb (vacsinou huawei HG8245) za niektory AC-ckovy, mozno Sagemcom
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
a mozem si ten huawei ponechat? ja som s nim spoko a wifi z neho nepouzivam, takze vobec sa mi nechce skusat ci na tom novom routri mi pojde nastavi DMZ na OpnSense
Spoiler: ukázať
- mirjak
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00
to zatial netusim, ja mam ten otrasny "premiovy" sagemcom a chcem sa vratit na hujavej... kludne ze nechcem ziadny router, vtedy aj tak daju zakladny router, akurat je prepnuty v bridge mode a funguje mu len 1 port (co chcem, a za to dam vlastny router, kde si nakonfigurujem cokolvek). Na sagemcome je problem, ze nepusta multicast UDP medzi lan a wlan (okrem ineho), na jeho vstavanom fw nenakonfiguruje zakaznik NIC
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
to je pekne nahovno... ten bridge mode mi ale tiez nepomoze, lebo potrebujem z neho viac portov, nebudem prekablovavat veci v racku ked si potrebujem opnsense pustit z druheho serveru
Problem bude asi hlavne v tom, ze ocakavas, ze hardver pouzitelny pre backbone bude stat porovnatelne so SOHO hardverom, lenze ono to tak nie je. Napriklad Cisco ma intergalakticke marze a casto sa stane, ze hardver je u nich ta lacnejsia vec a viac platis za licencie (lebo to, aky rychly ten dany router bude, neurcuje len HW co v nom mas nainstalovany, ale aj nainstalovana softverova licencia).
Preto existuju veci podobne FUP. Vacsi datovy tok stoji providera viac penazi.
Ano, mozes kupit od ineho vyrobcu ako je Cisco alebo Juniper, ale tam uz nebudes vediet garantovat taku dostupnost, kedze ini vyrobcovia nevedia poskytnut taky support (napr. nahradna suciastka do 4 hodin).
Ja som sice robil lifecycle management pre US datacentra, ale nemyslim si, ze by to na Slovensku fungovalo nejak inak.