Mobil okolo 200€
Mobil okolo 200€
Plánujem nový mobil, cena cca 200€. Musí byť dual sim a nový, beriem ako služobný. Bežné používanie, surfovanie po webe, občas nejaké appky, foto a video, žiadne hardcore hranie.
Momentálne mám Redmi Note 9, automaticky ma teda napadol Note 11, AMOLED láka, aj keď MIUI mi už začína liezť na nervy. Len pozerám že chipset je takmer rovnako výkonný ako v Note 9? Žiadny pokrok za 2 roky? Dokonca 4x staršie A73 jadrá vs 2x novšie A75 ako mám teraz? WTF??? Na druhú stranu všetky ostatné veci sú pekný upgrade, hlavne displej.
Pozerám že teoreticky by mi možno prešla aj Motorola G60, vyzerá zaujímavo, len zamrzí že nemá AMOLED ani stereo repro ako Note 11. Ešte dačo zaujímavé v cenovke? Poco M3Pro 5G? Redmi Note 11S? Nejaký Realme? Oplatí sa na niečo počkať mesiac-dva?
Momentálne mám Redmi Note 9, automaticky ma teda napadol Note 11, AMOLED láka, aj keď MIUI mi už začína liezť na nervy. Len pozerám že chipset je takmer rovnako výkonný ako v Note 9? Žiadny pokrok za 2 roky? Dokonca 4x staršie A73 jadrá vs 2x novšie A75 ako mám teraz? WTF??? Na druhú stranu všetky ostatné veci sú pekný upgrade, hlavne displej.
Pozerám že teoreticky by mi možno prešla aj Motorola G60, vyzerá zaujímavo, len zamrzí že nemá AMOLED ani stereo repro ako Note 11. Ešte dačo zaujímavé v cenovke? Poco M3Pro 5G? Redmi Note 11S? Nejaký Realme? Oplatí sa na niečo počkať mesiac-dva?
Spoiler: ukázať
- molnart
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Re: Mobil okolo 200€
Redmi Note 11 je celkom downgrade oproti Note 10, ale s vyssou cenou. aky mas dovod menit note 9? ked uz, tak ber nejaku trocha vyssiu triedu, napr. A52s
mi 11 lite vyzera fajn
Ach tie slovenské mamičky
shiro napísal:blba mamicka s kocikom sa mi vdrbe do cesty a pre istotu kocikom napred, nech najprv zrazim dieta a mam o to vacsi trest....
Tak mením lebo mám možnosť zobrať nový firemný, a obmedzuje ma rozpočet. Pýtam sa na mobil okolo 200€ a núkate mi tu 300€ kúsky
Za vlastné sa mi kupovať nechce, nepotrebujem drahý mobil, nevyužijem ho. Takže radšej Note 10 ako 11 ak by som sa držal do 200€? Predpokladám že všetko nové okolo 200€ bude o dosť lepšie ako Note 9, predsa len nejaký čas prešiel, vývoj ide dopredu.
Pozerám ešte že Realme GT Master Edition vyzerá veľmi zaujímavo a možno by mi ešte prešiel ale to už asi bude na hrane, budem sa musieť spýtať. Netuším ako je na tom nadstavba, stabilita systému, aktualizácie. Asi jediné čo mi na ňom chýba je stereo reproduktory a možno OIS/lepší foťák, ale asi nemôžem chcieť všetko za tú cenu
Ešte niečo zaujímavé ak by sme povedali do tých 240-250€ max strop?

Za vlastné sa mi kupovať nechce, nepotrebujem drahý mobil, nevyužijem ho. Takže radšej Note 10 ako 11 ak by som sa držal do 200€? Predpokladám že všetko nové okolo 200€ bude o dosť lepšie ako Note 9, predsa len nejaký čas prešiel, vývoj ide dopredu.
Pozerám ešte že Realme GT Master Edition vyzerá veľmi zaujímavo a možno by mi ešte prešiel ale to už asi bude na hrane, budem sa musieť spýtať. Netuším ako je na tom nadstavba, stabilita systému, aktualizácie. Asi jediné čo mi na ňom chýba je stereo reproduktory a možno OIS/lepší foťák, ale asi nemôžem chcieť všetko za tú cenu

Ešte niečo zaujímavé ak by sme povedali do tých 240-250€ max strop?
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
no vyvoj pri tychto telefonoch moc do predu nejde. Ak mas moznost zobrat nove redmi "zadarmo" tak ber. Len necakaj ze sa ocitnes s nim v inej dimenzii.
V podstate tie REDMI su na jedno kopyto. Akurat vzhlad sa na nich meni. Kazda generacia priade s nejakym vylepsenim, ale s minimalnym. Mam doma Redmi note 9 Pro. Rozmyslal som, ze jej dam 11tku. Ale ten telefon by nebol prakticcky v nicom lepsi. Ma o par bodov v benchmarku viacej, mierne lepsie foto, ale inac nic.
V podstate tie REDMI su na jedno kopyto. Akurat vzhlad sa na nich meni. Kazda generacia priade s nejakym vylepsenim, ale s minimalnym. Mam doma Redmi note 9 Pro. Rozmyslal som, ze jej dam 11tku. Ale ten telefon by nebol prakticcky v nicom lepsi. Ma o par bodov v benchmarku viacej, mierne lepsie foto, ale inac nic.
NB: Asus ROG Strix G16 G614 + G Helper
Jop sorry. Mi 11 Lite vieš kúpiť pod 200€ ale na Bazoši ako nový
Ach tie slovenské mamičky
shiro napísal:blba mamicka s kocikom sa mi vdrbe do cesty a pre istotu kocikom napred, nech najprv zrazim dieta a mam o to vacsi trest....
- molnart
- Sponzor fóra gold
redmi sa podla mna oplati upgradovat tak s odstupom 3-4 generacii, skor nie. a ked mas firemny limit 200 eur tak sa kludne moze stat, ze telefon ktory za tie prachy dostanes za rok bude horsi ako tvoje aktualne note 9. ale ked to mas "zadarmo" tak si zober do redmi a predaj z nich to co vyhodnejsie spenazis ak mas teda taku moznost
- killswitch
- VIP
- Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00
v najblizsej dobe by mal byt dostupny https://www.motorola.com/sk/sk/smartphones-moto-g-52/p
odporucana cena 249 €. Ma aj amoled aj stereo repraky
odporucana cena 249 €. Ma aj amoled aj stereo repraky
- molnart
- Sponzor fóra gold
lenze ten SD 680 v tej motorole bude stale pomalsi ako 720g v note 9
- killswitch
- VIP
- Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00
ale zase vydrží dlhšie. pri use case opísanom v prvom poste je to imo dôležitejšie. browsovať na webe sa bude na obcoh rovnako rýchlo.
Note 9 má MediaTek Helio G85. Nemýliš si to s Pro verziou? Ani foťák nie je bohviečo na rozdiel od Pro.
Note 11 oproti Note 9 vidím minimálne ako upgrade displeja, repro a hádam aj foťáku. Len ten chipset ma zarazil. V Antutu má Note 11 o 10% viac bodov takže downgrade by to byť nemal, ale nedá sa to nazvať ani upgrade.
Ten G52 vyzerá parametrovo prakticky ako kópia Note 11, možno foťák bude kúsok lepší/horší. Dík za tip.
Note 11 oproti Note 9 vidím minimálne ako upgrade displeja, repro a hádam aj foťáku. Len ten chipset ma zarazil. V Antutu má Note 11 o 10% viac bodov takže downgrade by to byť nemal, ale nedá sa to nazvať ani upgrade.
Ten G52 vyzerá parametrovo prakticky ako kópia Note 11, možno foťák bude kúsok lepší/horší. Dík za tip.
- molnart
- Sponzor fóra gold
ja este zijem stale v nostalgickych casoch ked mediatek chipsety boli v napalovackach a v telefonoch maximalne niekde na velmi dalekom vychode a nie v europe a vobec som nepredpokladal ze sudny clovek by nieco take kupil
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
od mediateku v low endoch sa treba odrthnut. Uvidime ako to bude teraz, ale historicky ide o jeden z najhorsich cipsetov. Tragicka podpora.
Ak ma ten Note11 SD procesor, tak to vymen
Ak ma ten Note11 SD procesor, tak to vymen
- stanomx
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00
Poco f3 alza 269e
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
To uz je skrz. Poco ma tiez napadol, len ten limit je aky je. keby sa ale este kusok navysil, priklanam sa tiez k POCO F3