UA konflikt
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Re: UA konflikt
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Najvacsi chemicky zavod a nejake vyskumne stredisko:
https://www.theguardian.com/world/2022/ ... -institute
budova v oblasti vojenskeho a vesmirneho strediska:
https://www.reddit.com/r/UkrainianConfl ... ideo_from/
plus nejake dalsie poziare v budovach kde sa vraj robi nabor vojakov
Spoiler: ukázať
- lezgy
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 20. Feb, 2005, 20:00
- Bydlisko: Trebišov... mesto kde nik nepracuje a všetci sa maju dobre
No čo...vyhlási Putin výhru vo vojne 9maja a ukončí to?
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH
2, HP 4330s
2, HP 4330s
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
som zvedavy kto dnes vypoveda zmluvu z Eu voci rusom ?ci budeme solidarny s PL/BG
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
Poliaci sú ťažko v pohode. Zmluvu porušili Rusi, pokuta za nedodanie je vraj vo výške sumy ktorú mali za dodanie plynu zaplatiť Poliaci. A Poliaci sa pripravili, takže nakúpia alternatívny plyn za peniaze z pokút od Ruska, ešte ušetria
Jasné že Rusi to platiť odmietnu, ale tak zrazí sa im to zo zablokovaných peňazí
BG asi bude problém, netuším ako sú na tom s alternatívami. Rusi očividne skúšajú čo to spraví, čo som pozeral tak PL+BG je len malá časť dodávok Ruského plynu do EÚ, to Rusku rozpočet moc nenabúra ak im vyhrážanie nevyjde. Určite bude stretnutie na úrovni EÚ ako ďalej, zvyšok EÚ má vraj platbu v polovici mája takže najneskôr vtedy sa uvidí. Neviem ani dôvod, Poliaci pravdepodobne odmietli schému ktorú používa Nemecko a platili ako dovtedy lebo oni sa s Rusmi dohadovať nebudú už len z princípu, ale neviem ako Bulharsko. Postoj nášho ministra hospodárstva poznáme, už sa vyjadril, ten im pôjde pobozkať topánky aj keby sa na EÚ úrovni dohodlo že sa neustúpi.
Jasné že Rusi to platiť odmietnu, ale tak zrazí sa im to zo zablokovaných peňazí
BG asi bude problém, netuším ako sú na tom s alternatívami. Rusi očividne skúšajú čo to spraví, čo som pozeral tak PL+BG je len malá časť dodávok Ruského plynu do EÚ, to Rusku rozpočet moc nenabúra ak im vyhrážanie nevyjde. Určite bude stretnutie na úrovni EÚ ako ďalej, zvyšok EÚ má vraj platbu v polovici mája takže najneskôr vtedy sa uvidí. Neviem ani dôvod, Poliaci pravdepodobne odmietli schému ktorú používa Nemecko a platili ako dovtedy lebo oni sa s Rusmi dohadovať nebudú už len z princípu, ale neviem ako Bulharsko. Postoj nášho ministra hospodárstva poznáme, už sa vyjadril, ten im pôjde pobozkať topánky aj keby sa na EÚ úrovni dohodlo že sa neustúpi.
-
- Pokročilý používateľ
ale ako vies kde sa peniaze blokuju rusom ze nedodaju plyn?resp.sa pouziva neaka forma paypalu?lebo podla mna rusi nikomu nic nedaju a maju na salame
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
Však Rusi majú zablokovaných nejakých 300 mld USD zahraničných rezerv (hlavne v USD a EUR) v "západných" bankách, vrátane Švajcu. Ak súd rozhodne že Rusi dlhujú, môže nariadiť aj že sa to uhradí zo zablokovaných peňazí. Ako keď tebe alebo firme zablokuje súd účet v banke a neskôr súd rozhodne že súdom uznaný dlh sa ti z toho účtu strhne. Ešte väčšia prča by bola keby sa to započítavalo z prebiehajúcich SWIFT platieb za ropu a plyn podobne ako sa započítavajú pohľadávky medzi firmami
Ale je pravda že nepoznám ako to reálne chodí pri medzinárodnom obchode a hľadám riešenia podobné tomu ako sa to rieši na národnej úrovni.
Ale je pravda že nepoznám ako to reálne chodí pri medzinárodnom obchode a hľadám riešenia podobné tomu ako sa to rieši na národnej úrovni.
akoze, rusov to ovplyvni minimalne, PL+BG je maly trh. A zaroven s tym v celej EU sposobili paniku, plyn ide zase nahor, ludia uz vyplakavaju ze je slovensko dalsie na rade... celkom win win pre rusov
nah, to radsej nakupit drevo, da sa rozumnejsie skladovat.
Takže premiér rozhodol že zatiaľ neustupujeme:
https://www.aktuality.sk/clanok/sNXrFzG ... 1583228923
https://www.aktuality.sk/clanok/sNXrFzG ... 1583228923
-
- Pokročilý používateľ
ale poliaci uz maju pusteny gáz, ne ? Vcera fesaci vypli, dneskaj zapli, zvalime to na ropuchu teda pardon poruchu.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
-
- Pokročilý používateľ
ursula vravi ze spolocne EU odpovie na vydieranie plynom, tak zrejme nebavi a nech si svoje ruble strcia zmrdi
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
sulik uz asi otvoril ucet v rubloch.
"Richard Sulík neprezradil, či štátny SPP požiadal o otvorenie účtu v rubľoch v Gazprombank. Odpoveď na tuto otázku sa podľa neho verejnosť dozvie „v správny čas“. Ak by to Slovensko urobilo, podľa neho by neporušilo európske sankcie."
"Richard Sulík neprezradil, či štátny SPP požiadal o otvorenie účtu v rubľoch v Gazprombank. Odpoveď na tuto otázku sa podľa neho verejnosť dozvie „v správny čas“. Ak by to Slovensko urobilo, podľa neho by neporušilo európske sankcie."
-
- Pokročilý používateľ
no pekne sme sa cela Europa nechali zahnat do kuta... od jedneho velmi spolahliveho partnera.