Nabíjateľné batérie
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 30. Mar, 2021, 20:49
Nabíjateľné batérie
Zdravím, chcel by som poprosiť o radu aké nabíjateľné batérie (iba AAA) kúpiť aj k nim nabíjačku. Presnejšie hlavne mi ide o baterku do myšky, kde aktuálne som mal vyše polroka túto batériu: https://www.nay.sk/energizer-e2-ultimate-l91-aaa
Aj to otázka či nabíjateľná teoreticky vydrží teda kratšie ako napr. mnou vyšie spomínaná alebo podobne. Ale keby mi dokázala vydržať kľudne 2 mesiace to by mi aj stačilo.
Aj to otázka či nabíjateľná teoreticky vydrží teda kratšie ako napr. mnou vyšie spomínaná alebo podobne. Ale keby mi dokázala vydržať kľudne 2 mesiace to by mi aj stačilo.
-
- Používateľ
Re: Nabíjateľné batérie
Nabíjačka by stačila aj táto základná? https://www.ikea.com/sk/sk/p/stenkol-ad ... -90496954/
Tak urcite nabijacie zdroje maju X nasobne nizsiu kapacitu. Ale pocet nabijacich cyklov je urcite viac ako X. Takze zalezi co preferujes. Ak pohodlnost, a jedna sa o 1 clanok, tak vezmi tu litiovu jednorazovku.
Nabijacku urcite taku ktora vie nabijat po jednom clanku. Trebars modelarskych s pocitacom je v ponuke milion.
(Hama delta lcd premium je asi najlacnejsia pouzitelna moznost)
V podstate cokolvek s deltapeak a nastavitelnym prudom aspon v 2 stupnoch. Nebrat nabijacky pre 1 az X clankov sucasne, nieje na to spolah...
Tie najlacnejsie nabijacky vacsinou idu stylom: prebytok do tepla. Takze zbytocne nicis baterku a cim dlhsie sa vari, tym viac rapidne klesa pocet nabijani.
Za mna z nabijacich clankov jednoznacne eneloop
Nabijacku urcite taku ktora vie nabijat po jednom clanku. Trebars modelarskych s pocitacom je v ponuke milion.
(Hama delta lcd premium je asi najlacnejsia pouzitelna moznost)
V podstate cokolvek s deltapeak a nastavitelnym prudom aspon v 2 stupnoch. Nebrat nabijacky pre 1 az X clankov sucasne, nieje na to spolah...
Tie najlacnejsie nabijacky vacsinou idu stylom: prebytok do tepla. Takze zbytocne nicis baterku a cim dlhsie sa vari, tym viac rapidne klesa pocet nabijani.
Za mna z nabijacich clankov jednoznacne eneloop
Spoiler: ukázať
Ikea nie je retardovana, a aj tato nabijacka ma dT/dV, nabíja po jednom clanku atd...
Problem je ze je pomala, AA baterky budu tak na 8hodin... Chces nieco co dava tak 1A/clanok
Problem je ze je pomala, AA baterky budu tak na 8hodin... Chces nieco co dava tak 1A/clanok
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
TLDR : kup si hociake články a hociaku nabijacku, pre pouzitie v mysi a klavesnici je to salamparky.
Long version :
Nabijatelna vydrzi kratsie pretoze mysky su vacsinou sproste a nerataju so zakladnou voltazou 1.2V pri nabijacich baterkach.
To ti ale rozhodne nebrani pouzit nabijacky, ja osobne pouzivam uz skoro dve dekady vsade, klavesnice, sluchatka atd. Vydrzia podla vyrobku, niektora klavesnica vydrzi tri mesiace, ina len dva tyzdne s tymi istymi baterkami takze daleko viac je to o konkretnom produkte nez o baterke samotnej.
V kazdom pripade nabijacky nie su najmensi problem a ani pomale nabijanie nie je. MfP system : idem na obed, ako ma napadne RAZ ZA TRI TYZDNE vyberem baterky z klavesnice z mysi, strcim do nabijacky na tu hodinu co budem prec. Mas na salame. Raz za mesiac alebo ako ta napadne strcis do nabijacky vecer ked ides chrapat... uplne salam parky.
Baterku zo sluchadiel nabijam kazdy druhy den (AAA, Bose QuietComfort 15) takze hore popisane neni najmensi problem.
Pouzivam vsetko co prislo pod ruku, baterky Eneloop, Sony, Panasonic, z Agemu mam Camelion 1000mAh a drzia (ale zvladnu menej nabijacich cyklov samozrejme, cim vacsia kapacita v danom rozmere cize pre AAA to mas 750mAh -> 900mAh -> 1000mAh, tym MENSIA ZIVOTNOST : zatial co 750tky zvladnu zrejme aj 1000 cyklov, tie 1000mAh kusy daju ~150 cyklov a este budem rad, avsak pre taketo pouzitie ma to houbelec trapi).
Long version :
Nabijatelna vydrzi kratsie pretoze mysky su vacsinou sproste a nerataju so zakladnou voltazou 1.2V pri nabijacich baterkach.
To ti ale rozhodne nebrani pouzit nabijacky, ja osobne pouzivam uz skoro dve dekady vsade, klavesnice, sluchatka atd. Vydrzia podla vyrobku, niektora klavesnica vydrzi tri mesiace, ina len dva tyzdne s tymi istymi baterkami takze daleko viac je to o konkretnom produkte nez o baterke samotnej.
V kazdom pripade nabijacky nie su najmensi problem a ani pomale nabijanie nie je. MfP system : idem na obed, ako ma napadne RAZ ZA TRI TYZDNE vyberem baterky z klavesnice z mysi, strcim do nabijacky na tu hodinu co budem prec. Mas na salame. Raz za mesiac alebo ako ta napadne strcis do nabijacky vecer ked ides chrapat... uplne salam parky.
Baterku zo sluchadiel nabijam kazdy druhy den (AAA, Bose QuietComfort 15) takze hore popisane neni najmensi problem.
Pouzivam vsetko co prislo pod ruku, baterky Eneloop, Sony, Panasonic, z Agemu mam Camelion 1000mAh a drzia (ale zvladnu menej nabijacich cyklov samozrejme, cim vacsia kapacita v danom rozmere cize pre AAA to mas 750mAh -> 900mAh -> 1000mAh, tym MENSIA ZIVOTNOST : zatial co 750tky zvladnu zrejme aj 1000 cyklov, tie 1000mAh kusy daju ~150 cyklov a este budem rad, avsak pre taketo pouzitie ma to houbelec trapi).
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
-
- Používateľ
Ono hej, je pohodlnejšie síce pre mňa používať asi tie lítiové keď mám aj odskúšané, že jedna vydrží celkom dosť, viac než som očakával. Ale zase ich furt kupovať mi príde neekologické a aj neekonomické vzhľadom na to, že ak zoberiem výhodnejšie balenie za 9€/4ks tak to už fakt radšej kúpim tie nabíjateľné a budem ich nabíjať a ušetrím.
Pôjdem teda asi do tých od IKEI aj s ich lacnou nabíjačkou. Že bude aj 8 hodín nabíjať tie baterky to mi je úprimne jedno, keď zoberiem do úvahy, že chcem to primárne do myšky. Asi aj zoberiem rovno 8 ks nech mám pokoj a strčím to ešte niekam
Pôjdem teda asi do tých od IKEI aj s ich lacnou nabíjačkou. Že bude aj 8 hodín nabíjať tie baterky to mi je úprimne jedno, keď zoberiem do úvahy, že chcem to primárne do myšky. Asi aj zoberiem rovno 8 ks nech mám pokoj a strčím to ešte niekam
ano, pre pouzitie do mysky to je vpodstate jedno, ale eneloopy(ikea su prebalene eneloopy) su najlepsie. A zaroven najlacnejsie... tak by bola skoda kupit nieco drahsie a horsie, nie?
A tiez netrpia samovybijanim(resp. zadnedbatelne oproti nimh)
To nie je pravda. Mysky su sice sproste, ale tak ci tak koncia az niekde pri 0,9-1V. Nabijatelna vydrzi kratsie pretoze litiove maju pri tychto nizkych odberoch kludne 1,5-2 nasobnu kapacitu oproti nabijacej.
A tiez netrpia samovybijanim(resp. zadnedbatelne oproti nimh)
-
- Pokročilý používateľ
o lithiovych rec nebola ; tam ide o to ze maju aj trojnasobnu voltaz ze ?
Ano mysky mozu ist voltazou volade pod jeden volt - neviem, nemeral som, nezaujima ma, avsak v kazdom pripade na akukolvek voltaz sa NiMh clanky s pociatocnym napatim 1.25 az 1.3V (nominal 1.2V) dostanu rychlejsie nez nenabijacie baterky ktore startuju na 1.5V. Pokial nie je myska vyslovene stavana na nabijacie baterky, tak zhasne aj napriek tomu ze v clanku este nejaka energia je. Ako zaznelo, vobec nas to netrapi pretoze prilezitost nabijat mys aj klavesnicu ma kazdy z nas kazdu noc minimalne 6 hodin co absolutne staci - a vacsinou sa da nabijat aj hodinu denne cez obed.
V neposlednom rade, ked si kupim styri a potrebujem dve, furt mozem mat zostavajuce dve v stave pohotovosti ako ruske jaďernoje arúžie...
Ano mysky mozu ist voltazou volade pod jeden volt - neviem, nemeral som, nezaujima ma, avsak v kazdom pripade na akukolvek voltaz sa NiMh clanky s pociatocnym napatim 1.25 az 1.3V (nominal 1.2V) dostanu rychlejsie nez nenabijacie baterky ktore startuju na 1.5V. Pokial nie je myska vyslovene stavana na nabijacie baterky, tak zhasne aj napriek tomu ze v clanku este nejaka energia je. Ako zaznelo, vobec nas to netrapi pretoze prilezitost nabijat mys aj klavesnicu ma kazdy z nas kazdu noc minimalne 6 hodin co absolutne staci - a vacsinou sa da nabijat aj hodinu denne cez obed.
V neposlednom rade, ked si kupim styri a potrebujem dve, furt mozem mat zostavajuce dve v stave pohotovosti ako ruske jaďernoje arúžie...
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
-
- Pokročilý používateľ
jaaaaaj ja uz ked vidim lithiove tak... lithium jontovo hlinito-metalličito-vzduchove.
... ajtak ma 1.5V ten trojbasobok mi nevysiel. Hentoho Lygte chlapca citam uz dlhu dobu, to je iny pacient do baterii, nabijaciek, power bank atd.
... ajtak ma 1.5V ten trojbasobok mi nevysiel. Hentoho Lygte chlapca citam uz dlhu dobu, to je iny pacient do baterii, nabijaciek, power bank atd.
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
mam lepsi napad: dam tam klasicke alkalicke a MfP 3 roky. nikdy nepochopim preco sa ludia tlacia do tych nabijatelnych baterii do zariadeni kde casto zivotnost samotneho zariadenia je nizsia ako poriadnej baterky v nom. nehovorim do bleskov, dronov, auticok na dialkove ovladanie, tam by som pochopil este (aj ked pri tom auticku ked si na to decka spomenu a kym dobiju baterky tak ich akurat prejde chut sa s tym hrat).mp3turbo napísal: ↑Ut 03. Máj, 2022, 08:15 MfP system : idem na obed, ako ma napadne RAZ ZA TRI TYZDNE vyberem baterky z klavesnice z mysi, strcim do nabijacky na tu hodinu co budem prec. Mas na salame. Raz za mesiac alebo ako ta napadne strcis do nabijacky vecer ked ides chrapat... uplne salam parky.
Ja nestiham nabijat malemu na hracky. Mam 4 komorovu voltcraft vc1-l ci ako a som mega spokojny. Pri klasickych baterkach by som skrachoval . Ono ide o to ze mat jednu normalnejsiu nabijcku doma je fajn ak mas kopec zariadeni. Ak ide iba o mysku a klavku tak pochopitelne sa straca vyznam tohto. Ale kto vie co casom pribudne. A investovat 30 az 40€ do nabijacky co vie nabijat vybijat a udrziavat ci ozivovat zase nie su vyhodene € von oknom. Ta voltcraftka napr mi ozivila kopec starych bateriek co boli do kosa a idu aspon v dialkovych co mam. Kadejak svetielka na biky malemu auticka bublifuky.. Mam tu toho kopec. Mam cca 16ks AA a 8ks AAA a niektore hracky maju tych bateriek ze dost. Inac vsetko eneloopy a par GP. Tie su dost vyjazdene omnoho skor.
-
- Pokročilý používateľ
teraz som dosiel z Lidla Lidlu, mali tam 4-slotovu nabijacku za 17,-eur VRATANE 4x AA. Jasne ze myska klavesnica nie su o peniazoch, skor o nejakych tych inych izoterickych veciach a'la setrenie Gretka planety atd.
Inak som strcil do nabijacky moje baterky ked som isiel prec, aj ked to nikoho nezaujima.
Inak som strcil do nabijacky moje baterky ked som isiel prec, aj ked to nikoho nezaujima.
Eko to nebude nikdy. Leda tak so solarnym pohonom.
Nuz, to uz ako sa kazdy rozhodne. Ja mam nabijatelny corsair wireless set, raz za 3 dni pripojim kabliky na hodinku
Nuz, to uz ako sa kazdy rozhodne. Ja mam nabijatelny corsair wireless set, raz za 3 dni pripojim kabliky na hodinku