Caute,
dopreu sa ospravedlnujem lebo je to asi lahko vygooglitelna zalezitost, ale asi mi nenapadli vhodno keywords a preto sa mi to nepodarilo.
Hram sa teraz viac s dockerom a uz mam nainstalovanych par veci a budem urcite nieco pridavat, ale uvedomil som si, ze oficialne navody a aj vacsina neoficialnych casto prezentuju sposob instalacie cez docker-compose (portainer stack) a webowe appky logicky vzdy vyuzivaju 2 spolocne kontajnery: webserver (nginx, apache...) a databazovy server (mysql, sqlite...) + tu samotnu appku (nextcloud, nginx proxy manager, seafile...)
v navodoch je vzdy v kazdom compose samostatna instancia webservera a DB, ale to zbytocne zahlcuje zdroje HW lebo urcite sa to da urobit, tak ze bude bezat jeden compose pre webserver a jeden compose pre DB server a na tie sa bude len odkazovat v ostatnych composeoch.
Ako na to?
PS: Aby som sa vyhol hateom tak upresnim, ze viem, ze v tych navodoch maju all in one composey logiku pretoze by mali prezentovat funkcny full setup pre tych, ktori nemaju nic predinstalovane.
Docker Compose alebo Portainer Stack - Ako sa vyhnut duplicitnym instanciam?
- Hexaris
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Št 11. Júl, 2019, 19:35
Re: Docker Compose alebo Portainer Stack - Ako sa vyhnut duplicitnym instanciam?
Stale to mozes riesit bez compose, cisto docker a stahovanie z hub-u. Inak si spravis vlastny config kde das potrebne veci vratane spolocneho nerworkingu ak chces aby spolu vedeli komunikovat. https://stackoverflow.com/questions/380 ... e-projects
Na margo hw prostriedkov tak v dnesnej dobe asi uz zanedbatelne. Snad nejaka mala arm potvora by mohla strajkovat.
Na margo hw prostriedkov tak v dnesnej dobe asi uz zanedbatelne. Snad nejaka mala arm potvora by mohla strajkovat.
Your value does not decrease because of someone's inability to see your worth.
BOOK: MB Air M1 2020 AMP: Topping DX3Pro+ HEADPHONES: HiFiMAN HE400SE
BOOK: MB Air M1 2020 AMP: Topping DX3Pro+ HEADPHONES: HiFiMAN HE400SE
Re: Docker Compose alebo Portainer Stack - Ako sa vyhnut duplicitnym instanciam?
spolocny networking je banalita jasne, ale napr keby slo o mysql db tak co som doteraz videl tak parametre sa definuju bud cez enviroments alebo cez samostatny config subor, ktory sa pripoji formou volume a este nikde som nevidel ze by v jednom mysql containery bolo definovanych viacero databaz, userov, hesiel atd.... Neviem akym sposobom by som tie ostatne containery, ktore by mali vyuzivat ten databazovy server informoval o tom ze container A bude vyuzivat databazu A a usera A, container B bude vyuzivat databazu B a usera B atd...
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
vytvor jeden mysql/mariadb kontajner s root pravami, rozbehaj si bud heidisql z pocitaca alebo dalsi docker pre phpmyadmin/adminer a ked budes chciet pridat dalsiu sluzbu, jednoducho sa pripojis ako root, vytvoris databazu, vytvoris uzivatela, priradis mu prava pre konkretnu databazu a mas vybavene.
ja Portainer sice mam nahodeny ale pouzivam ho skor len ako lenive riesenie restartovania a kontroly logov ak je to nutne, inak vsetko mam vzdy vytvoreny folder pre dany kontajner, kde v roote mam docker-compose.yml - tymto sposobom ked si to rozbehnes len "docker-compose up -d" tak v pripade potreby si ten compose este upravis a ked nahodou do buducna budes riesit aktualizacie ci uz manualne alebo cez watchtower a pod. tak sa ti ten config zachova a nemusis sa spoliehat na Portainer
ja Portainer sice mam nahodeny ale pouzivam ho skor len ako lenive riesenie restartovania a kontroly logov ak je to nutne, inak vsetko mam vzdy vytvoreny folder pre dany kontajner, kde v roote mam docker-compose.yml - tymto sposobom ked si to rozbehnes len "docker-compose up -d" tak v pripade potreby si ten compose este upravis a ked nahodou do buducna budes riesit aktualizacie ci uz manualne alebo cez watchtower a pod. tak sa ti ten config zachova a nemusis sa spoliehat na Portainer
Spoiler: ukázať
dik, pozriem si nieco o tom, inak medzicasom som zistil ze nahradit nginx / apache v tych docker appkach jednym spolocnym webserverom sa asi neda lebo vacsina tych appiek (zatial vsetky co som pozeral) ma webserver integrovany priamo v sebe a teda sa asi neda nahradit jednym spolocnym resp. mozno by sa dal akoby "pridat" ale to by bola zataz navyse cize opak toho co chcem dosiahnut
- geroswen
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 03. Jan, 2015, 23:54
Cez Dockerfile si vies vytvorit DB s viacermi schemami a usermi / rolami + si tam vies rovno aj incializovat DB alebo naloadovat dump.
Pokial to mas iba ako produkcne prostredie a data ukladas do volumu, tak ti bude stacit riesenie, ktore navrhol lepermessiah. Ak to chces pouzivat ako dev alebo prod, tak by som isiel urcite cestou, ktoru popisujem vyssie.
Pokial to mas iba ako produkcne prostredie a data ukladas do volumu, tak ti bude stacit riesenie, ktore navrhol lepermessiah. Ak to chces pouzivat ako dev alebo prod, tak by som isiel urcite cestou, ktoru popisujem vyssie.
Dell M4500 - i7-920xm @3.87Ghz, quadro 1800m