Ahojte,
Dnes som za posledné 4 dni už druhýkrát troubleshootil problémy s pripojením u známeho v prevádzke, kde má aktuálne Samsung M2070W. To, čo sa rozchodilo pred pár dňami už znovu nešlo, a to hovoríme o obyčajnom pripojení k tlačiarni (cez Wi-fi). Hrôza, takže som povedal, že nech to vyhodí do koša a kúpi sa tam niečo poriadne. Reku že to bude malina a do hodiny posielam odkazy ale prídem na Alzu a tam prievan.
Ja mám aktuálne Brother DCP-L2552DN a nemal by som najmenší problém ju odporučiť. Ešte som mu chcel linknúť aj o trošku drahšiu verziu s podporou obojstranného skenovania cez ADF. Ja som spokojný, pripojená káblom do routra, všetci ju vidíme, všetci spokojne tlačíme. Tonery stoja tricku...no proste lahoda jahoda.
Lenže problém je, že po takých Brotherkách sa na takej Alze napríklad zľahla zem. Ani som poriadne nič nevyfiltroval a aktuálne sú na Alze až 4 dostupné modely so spomínaným obojstranným skenovaním cez ADF. Má zmysel hľadať dôvody, prečo by sa tých 450+€ oplatilo investovať alebo šortidže zasiahli tlačiarne?
Multifunkčná čiernobiela laserovka do kanclu s ADF - kde zmizli tlačiarne?
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
Multifunkčná čiernobiela laserovka do kanclu s ADF - kde zmizli tlačiarne?
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
Re: Multifunkčná čiernobiela laserovka do kanclu s ADF - kde zmizli tlačiarne?
Sortidze zasiahli tlaciarne, a rubalo sa od tych najlacnejsich
- Mirdis
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
Bohuzial, ak potrebujes nutne tlaciaren nemas inu moznost len zobrat to co je aktualne. My tiez do firmy, ked potrebujeme prehladavam x skladov a sem tam sa mi podari zohnat za dobru cenu starsi model este, ale je to strasne bieda. Ten samsung podla mna co najskor vymen, tiez sme mali a aj ine modely katastrofa. Brother su fajn tych mame celkom dost. Potom, ked tak este LaserJet Pro MFP M428fdn, mame aj starsie modely a slapu vyborne, samozrejme alternativ do nich davame a nie je problem.
NTB1:MacBook Pro (13-inch, 2014, 2,5 GHz Dual-Core Intel Core i5, 8 GB RAM)
NTB2:MacBook Pro (13-inch, 2018, 2,7 GHz Quad-Core Intel Core i7,16 GB RAM)
NTB3:MacBook Pro (13-inch, 2020, Apple M1,16 GB RAM)
NTB2:MacBook Pro (13-inch, 2018, 2,7 GHz Quad-Core Intel Core i7,16 GB RAM)
NTB3:MacBook Pro (13-inch, 2020, Apple M1,16 GB RAM)
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
Sakra, dúfal som, že sa mi to fakt len snívalo. Odkomunikujem to a osobne budem tlačiť na to trpieť s aktuálnou, i keď to bude asi problém, lebo človek ju raz spáruje s routrom a potom v PC cez ovládač ju pridá ale o pár dní to prestane chodiť, čo je o ničom. Inak, s LaserJet Pro MFP M428fdn ale s modelom, ktorý je jej veľmi podobný (ten náš bol farebná laserovka), som mal tiež skúsenosť v minulej robote a celkom dobrá mašina, len si spomínam, že sa tam párkrát zasekol papier a to bola čistá maturita to nájsť, lebo ho nebolo vidieť zo žiadnej strany. Už si ani nepamätám, že ako sa to nakoniec podarilo vyriešiť, no ale okrem toho v pohode, no mám obavy, že taká investícia nebude odobrená.
Nevadí, každopádne Ď za rady a info, chalani.
Nevadí, každopádne Ď za rady a info, chalani.
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
- zoom
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
Pozri sa, ako mas vo Windowse pridanu tu tlaciaren. To, ze ti po par dnoch prestane komunikovat, moze byt sposobene zmenou IP adresy, ked vyprsi zle nastaveny DHCP lease napriklad za 1 den (cez vikend). Akurat nedavno som riesil taky problem.
Vo Windowse otvor nastavenie tlaciarne a jej portu (niekde tu) a pozri sa, ci je tam ako TCP port zadana IP adresa a porovnaj s IP adresou tlaciarne. Ak su rozdielne, nasiel si problem.
Riesenia:
- (Bonus) Pripojit tlaciaren cez kabel a nie Wi-Fi.
- Nastavit tlaciarni napevno IP adresu a nie DHCP.
- Pridat v tych nastaveniach vo Windowse port, Standard TCP/IP Port, a poukazat na hostname tlaciarne, nie IP adresu, ktora sa meni.
- Ak jej naozaj router meni IP, tak jej urobit v DHCP rezervaciu na jej MAC adresu na konkretnu IP adresu.
Ak teda ta IP adresa je rovnaka, tak samozrejme to bude nieco ine. Ale hned by som to este nevzdaval, bude to nejaka somarina zrejme len.
Inak Brother MFP som kupil rodine a spokojnost. Tiez to furt ide, nic nevymysla a moze sa na nej mesiac netlacit, potom das nieco tlacit, zobudi sa, vypluje papierik, uspi sa na dalsi mesiac. Tip top.
Vo Windowse otvor nastavenie tlaciarne a jej portu (niekde tu) a pozri sa, ci je tam ako TCP port zadana IP adresa a porovnaj s IP adresou tlaciarne. Ak su rozdielne, nasiel si problem.
Riesenia:
- (Bonus) Pripojit tlaciaren cez kabel a nie Wi-Fi.
- Nastavit tlaciarni napevno IP adresu a nie DHCP.
- Pridat v tych nastaveniach vo Windowse port, Standard TCP/IP Port, a poukazat na hostname tlaciarne, nie IP adresu, ktora sa meni.
- Ak jej naozaj router meni IP, tak jej urobit v DHCP rezervaciu na jej MAC adresu na konkretnu IP adresu.
Ak teda ta IP adresa je rovnaka, tak samozrejme to bude nieco ine. Ale hned by som to este nevzdaval, bude to nejaka somarina zrejme len.
Inak Brother MFP som kupil rodine a spokojnost. Tiez to furt ide, nic nevymysla a moze sa na nej mesiac netlacit, potom das nieco tlacit, zobudi sa, vypluje papierik, uspi sa na dalsi mesiac. Tip top.
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
Toto je výborný nápad, prikláňam sa k možnosti, že to bude práve vypršaným leas-om na DHCP. Tá Samsung tlačiareň sa pároval cez WPS, lebo to naviguješ technických prakotov, tak človek je rád aspoň za to, že vedia po sebe stlačiť jedno tlačidlo. Ethernet samozrejme nemá, to bola prvá vec, na ktorú som sa pýtal. Pôjdem cestou nastavenia routra, s trochou šťastia to nebude nejaký extrémne uzamknutý šunt od ISP.