Ahojte, neviem či som v správnej kategórii (admin keď tak prosím o presun), prosím o radu s nastavením sieťovej multifunkcie.
Jedná sa o menší stroj Canon i-sensys MF443dw (multifunkcia) ktorá má v nastaveniach skenera možnosť zadať adresu SMB (scan to file).
Doteraz sme skenovali do mailu (použili sme SMTP službu na gmaily), to nám však od mája nefunguje... BTW: ak existuje jednoduchý návod ako to opäť spojazdniť, pomôže aj to (googlili sme, nenašli sme).
V nastaveniach adresy pre skenovanie do súboru to vyzerá nasledovne:
Multifunkcia je pripojená cez WiFi do siete, tlačíme zo všetkých staníc bez problémov. Ak viete poradiť, čo a v akom tvare treba do jednotlivých polí vypísať, budem povďačný.
Ďakujem
Natavenie cesty SMB pre sieťový skener (Canon)
Natavenie cesty SMB pre sieťový skener (Canon)
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
...the most important is justice...
Spoiler: ukázať
Re: Natavenie cesty SMB pre sieťový skener (Canon)
Je to v celku jednoduché, len ťažko sa to píše.
Potrebuješ pc, alebo nejakú nasku, alebo hoci čo, kde bude cez sambu (Windows zdieľanie) viditeľný priečinok. A cestu tam tiež môžeš zadať cez názov pc, alebo cez IP, možno by som v tvojom prípade použil obyčajný názov pc a len hlúpo okopíroval jeho cestu v sieti.
Čiže ako prvé musíš zazdielat na nejakom pc jeden adresár, ktorý bude viditeľný pre všetkých.
Ako druhé si otvor na niektorom pc sieť, aby si videl pc v sieti. Nájdi počítač s názvom, kde je zazdielany priečinok, keď ho otvoris, mal by si ten priečinok aj vidieť. Potom zo stavoveho riadku okopiruj len tú cestu a zadas ju do toho nastavenia. Malo by to vyzerať zhruba v takomto formáte:
//Ferko/skenovanie
To napíšeš do okienka folder patch.
Môžeš ten priecinok zabezpečiť menom a heslom, aby nemal do neho prístup každý kto sa pripojí do siete. Na to sa používa kolonka user/pass
To sa nastavuje samozrejme na pc, kde je ten zdieľaný priečinok.
Potrebuješ pc, alebo nejakú nasku, alebo hoci čo, kde bude cez sambu (Windows zdieľanie) viditeľný priečinok. A cestu tam tiež môžeš zadať cez názov pc, alebo cez IP, možno by som v tvojom prípade použil obyčajný názov pc a len hlúpo okopíroval jeho cestu v sieti.
Čiže ako prvé musíš zazdielat na nejakom pc jeden adresár, ktorý bude viditeľný pre všetkých.
Ako druhé si otvor na niektorom pc sieť, aby si videl pc v sieti. Nájdi počítač s názvom, kde je zazdielany priečinok, keď ho otvoris, mal by si ten priečinok aj vidieť. Potom zo stavoveho riadku okopiruj len tú cestu a zadas ju do toho nastavenia. Malo by to vyzerať zhruba v takomto formáte:
//Ferko/skenovanie
To napíšeš do okienka folder patch.
Môžeš ten priecinok zabezpečiť menom a heslom, aby nemal do neho prístup každý kto sa pripojí do siete. Na to sa používa kolonka user/pass
To sa nastavuje samozrejme na pc, kde je ten zdieľaný priečinok.
Jerry - mal som to tak, ale nešlo to. "Folder path" som dal presne ako píšeš, cestu na ten zdieľaný adresár, "Host name" som dal názov toho PC v sieti, a stále nič - chyba
- michalesku
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 02. Jún, 2012, 11:56
Vyskusal si, ci sa do toho priecinka dostanes z ineho PC/NB v sieti? Idealne presne tou cestou, ako pisal Jerry - \\<nazovPC>\cesta..
Profil siete v PC musi byt nastaveny na "Sukromne", v Ovladacom paneli -> Centrum sieti -> Zmenit rozsirene nastavenie zdielania musis mat zapnute zdielanie suborov a tlaciarni.. Okrem toho je tam este nastavenie 128- alebo 40-/56-bitoveho sifrovania, co moze byt pripad toho skenera..
A v neposlednom rade treba overit, ci ma skener podporu SMB 2.0 a vyssieho, pretoze SMB 1.0 je vo Windows 10 defaultne vypnuty..
Toto vsetko su veci, ktore mozu v PC blokovat pripojenie skenera a ukladanie suborov, aj ked v nom mas nastavene vsetko spravne..
Profil siete v PC musi byt nastaveny na "Sukromne", v Ovladacom paneli -> Centrum sieti -> Zmenit rozsirene nastavenie zdielania musis mat zapnute zdielanie suborov a tlaciarni.. Okrem toho je tam este nastavenie 128- alebo 40-/56-bitoveho sifrovania, co moze byt pripad toho skenera..
A v neposlednom rade treba overit, ci ma skener podporu SMB 2.0 a vyssieho, pretoze SMB 1.0 je vo Windows 10 defaultne vypnuty..
Toto vsetko su veci, ktore mozu v PC blokovat pripojenie skenera a ukladanie suborov, aj ked v nom mas nastavene vsetko spravne..
Máš tam nastavené aj heslo? Lebo niekedy sa nedá pripojiť cez SMB ak nemáš nastavené heslo.
Skúsil by som ísť ešte formou IP, alebo skúsiť opačne lomitka:
\\192.168.10.35/skenovanie
\\Ferko\skenovanie
\\Ferko/skenovanie
FERKO/skenovanie
Treba vyskúšať všetky možnosti a plus čo napísali chalani, je lepšie keď je tam vyžadované meno a heslo, nezabudni na malé a veľké písmená dodržať.
\\192.168.10.35/skenovanie
\\Ferko\skenovanie
\\Ferko/skenovanie
FERKO/skenovanie
Treba vyskúšať všetky možnosti a plus čo napísali chalani, je lepšie keď je tam vyžadované meno a heslo, nezabudni na malé a veľké písmená dodržať.
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Od cca 2. minuty.
Do Host Name ide nazov PC alebo IP adresa SMB servra.
Do Folder Path ide nazov zdielaneho priecinka.
Do user name a password ide meno/heslo.
Ďakujem všetkým, áno faugusztin, ver že som hľadal... V tom videu, čas 2:25, ODPADNEM, píše do "Host name" len názov PC (OK), ale do "Path" len názov adresára...
No ništ, nevadí, hlavne že to FUNGUJE! Ďakujem chalaňi
No ništ, nevadí, hlavne že to FUNGUJE! Ďakujem chalaňi