Soundbar k novej TV
Re: Soundbar k novej TV
IMHO pri cene okolo 1000€ by som osobne už pozeral po receiveri s reprákmi...
Spoiler: ukázať
- Andre
- TV & Audio expert
- Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
IMHO pri cene okolo 1000€ by som osobne pozeral po 2.0...
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
Nechcem sa pridavat k OT... je to o prioritach. U mna litrove 2.0 uz je minimalny rozdiel od 400€, ak nepocitame receiver. Postacili by mi 6" studiovky, aj pouzite.
Len som chcel prispiet poznatkom, aby neboli ludia z toho sklamany.
Vyskladat cistokrvny atmos 5.1.4 sa da v podstatne lepsej kvalite do 2 tisic. Len do tych kablov by som sa pustil maximalne pri rekonstrukcii bytu / stavani domu, inak si to neviem predstavit.
Takze na atmos kaslem, skusim nieco cenovo prijemnejsie s bezdrotovymi suroundmi
Len som chcel prispiet poznatkom, aby neboli ludia z toho sklamany.
Vyskladat cistokrvny atmos 5.1.4 sa da v podstatne lepsej kvalite do 2 tisic. Len do tych kablov by som sa pustil maximalne pri rekonstrukcii bytu / stavani domu, inak si to neviem predstavit.
Takze na atmos kaslem, skusim nieco cenovo prijemnejsie s bezdrotovymi suroundmi
- Andre
- TV & Audio expert
- Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
ja mam 6" studiovky a nic mi na tom samsungu neva
co sa naopak o takych zahuhlanych magnat supereme a im podobnych povedat neda
v dnesnej dobe, ked mozes do 14dni vratit, vobec neva byt sklamany ak samsung nesadne
do 2k vyskladas tak ledva bedne+sub
receiver mas dalsich 1k
co sa naopak o takych zahuhlanych magnat supereme a im podobnych povedat neda
v dnesnej dobe, ked mozes do 14dni vratit, vobec neva byt sklamany ak samsung nesadne
do 2k vyskladas tak ledva bedne+sub
receiver mas dalsich 1k
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Samozrejme som myslel pouzity "hardver", toho je pomerne dost hocikde. Soundbarov pre kablofobikov nie
Magnat si myslim, ze je legendarny tym huhnanim, predpokladam ze soundbar set nebude na tom inak.
Polepim este par basstrapov. Dnes som cosi skusal s penovymi panelmi a dost to pomohlo. Aj si zvykam na tento setup, po 2 dnoch niet divu.
Taktiez som to vsetko dvihol k stropu vratane seba a znie to lepsie (zial stale mizerne orpoti stropnym atmosom)
Ten upfiring sa zda, ze by mohol byt podstatne lepsi, ako si aj ty spominal vysku umiestnenia, v priestore cca 4x5-6m dlzka, teda vsetko vo vacsej vzdialenosti od posluchaca.
Lebo side firing zneju na mna velmi slusne... (Zvukovody upfiringov byt o 5cm dlhsie, uplne inak by to vyznelo, ale to by mal ten bar ozrutnu vysku na dnesne trendy)...
Cize bar vo vyske 80-90cm, suroundy o cosi vyssie.
Vzdialenost sedenia od baru o cosi vacsia ako k stropu, bar aspon 30cm od plochy TV (vnimam tam ten odraz), zadne repra detto od zadnej steny a meter za posluchaca vzad, mierny uhol k sebe (tak 15°).
Vlastne naco to sem pisem, odporucania pre atmos su dane na X strankach a forach.
Rozmyslam co dalej skusit. Vzhladom na prevazne pouzitie PC mam limit na 8 kanalov, a bezdrotove suroundy za chrbtom by boli fajn.
Magnat si myslim, ze je legendarny tym huhnanim, predpokladam ze soundbar set nebude na tom inak.
Polepim este par basstrapov. Dnes som cosi skusal s penovymi panelmi a dost to pomohlo. Aj si zvykam na tento setup, po 2 dnoch niet divu.
Taktiez som to vsetko dvihol k stropu vratane seba a znie to lepsie (zial stale mizerne orpoti stropnym atmosom)
Ten upfiring sa zda, ze by mohol byt podstatne lepsi, ako si aj ty spominal vysku umiestnenia, v priestore cca 4x5-6m dlzka, teda vsetko vo vacsej vzdialenosti od posluchaca.
Lebo side firing zneju na mna velmi slusne... (Zvukovody upfiringov byt o 5cm dlhsie, uplne inak by to vyznelo, ale to by mal ten bar ozrutnu vysku na dnesne trendy)...
Cize bar vo vyske 80-90cm, suroundy o cosi vyssie.
Vzdialenost sedenia od baru o cosi vacsia ako k stropu, bar aspon 30cm od plochy TV (vnimam tam ten odraz), zadne repra detto od zadnej steny a meter za posluchaca vzad, mierny uhol k sebe (tak 15°).
Vlastne naco to sem pisem, odporucania pre atmos su dane na X strankach a forach.
Rozmyslam co dalej skusit. Vzhladom na prevazne pouzitie PC mam limit na 8 kanalov, a bezdrotove suroundy za chrbtom by boli fajn.
- Pepeb007xx
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: St 16. Mar, 2011, 18:22
To fakt človek keď si nespraví predprípravu v byte/dome
Tak potom musí riešiť len káble
Keby som vtedy vedel, že budem taký uchyl na zvuk, tak to spravím, no teraz už len káble aj keď len na napájanie, sakra
Tak potom musí riešiť len káble
Keby som vtedy vedel, že budem taký uchyl na zvuk, tak to spravím, no teraz už len káble aj keď len na napájanie, sakra
MB Asus B550-F CPU AMD Ryzen 7 5800X3D @4,4GHz CPU AIO Fracal Desing Lumen S36 GPU Sapphire NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XTX Vapor-X 24G RAM Patriot 64GB DDR4 SSD Samsung 990 PRO 2 TB PSU Corsair RM850x Case Fractal Design North Chalk White TG Clear Monitor Samsung 32''U32H850 OS Win 11PRO64SK Repro Edifier S880DB
NAS Synology DS218play Noctua 20TB WD Red Surveillance Reolink RLN16-410 8TB UPS EATON Ellipse ECO800
Router Mikrotik hAP ac³ MESH 2×Asus RT-AX55 TV Philips 65OLED806 SoundBar Samsung HW-Q950A 11.1.4
Retro handheld Anbernic RG556 + Samsung PRO Ultimate 512GB GamePad Xbox wireless controller
#grammarnazi #parfumslover Steam Pepeb007xx #DotA2 pretaktovanie klan: PC.SK Battle.net pepeb007xx#2925 #diablo4
NAS Synology DS218play Noctua 20TB WD Red Surveillance Reolink RLN16-410 8TB UPS EATON Ellipse ECO800
Router Mikrotik hAP ac³ MESH 2×Asus RT-AX55 TV Philips 65OLED806 SoundBar Samsung HW-Q950A 11.1.4
Retro handheld Anbernic RG556 + Samsung PRO Ultimate 512GB GamePad Xbox wireless controller
#grammarnazi #parfumslover Steam Pepeb007xx #DotA2 pretaktovanie klan: PC.SK Battle.net pepeb007xx#2925 #diablo4
Vybral som si nakoniec A650 3.1 od samsungu plus bezdrotove suroundy 9100S, v akcii na soundbary z nay, spolu 330€
Testujem druhy den a zvykam si.
Ma to daleko od 950tky (hlbka subbasu a priestor je pocutelne inde) ale vzhladom na ten upfiring atmos bez efektu, to za tie peniaze hraje podstatne uspokojivejsie ako multibeam od JBL. Samozrejme neporovnatelny pokrok oproti repracikom v TV.
Testujem druhy den a zvykam si.
Ma to daleko od 950tky (hlbka subbasu a priestor je pocutelne inde) ale vzhladom na ten upfiring atmos bez efektu, to za tie peniaze hraje podstatne uspokojivejsie ako multibeam od JBL. Samozrejme neporovnatelny pokrok oproti repracikom v TV.
- Pepeb007xx
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: St 16. Mar, 2011, 18:22
najvacsi sok zazije clovek, ked sa ciste nahodou nezapne soundbar a hra TV, nasledne ked uz zvuk bezi a zapne sa soundbar, tak je potom ten rozdiel velmi znatelny, jednoducho ten zvuk, ked ide zpredu a nie zozadu, je ovela cistejsi a prirodzenejsi, nesklesleny etc etc
MB Asus B550-F CPU AMD Ryzen 7 5800X3D @4,4GHz CPU AIO Fracal Desing Lumen S36 GPU Sapphire NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XTX Vapor-X 24G RAM Patriot 64GB DDR4 SSD Samsung 990 PRO 2 TB PSU Corsair RM850x Case Fractal Design North Chalk White TG Clear Monitor Samsung 32''U32H850 OS Win 11PRO64SK Repro Edifier S880DB
Ahojte, votriem sa s podobnou požiadavkou. Čo zobrať za soundbar k TV LG 49NANO81?
Chcem také ku ktorým budem môcť dokúpiť aj zadné repro. Budget 400€ bez DPH (bez zadných).
Pozeral som po
https://www.alza.sk/lg-sp8ya-d6728962.htm ale ten je nad limit.
resp. https://www.alza.sk/lg-sn6y-d6107593.htm ale to mi príde dosť ako také nijaké.
Nejaký samsung? Napr. Samsung HW-Q600B
Dakujem
Chcem také ku ktorým budem môcť dokúpiť aj zadné repro. Budget 400€ bez DPH (bez zadných).
Pozeral som po
https://www.alza.sk/lg-sp8ya-d6728962.htm ale ten je nad limit.
resp. https://www.alza.sk/lg-sn6y-d6107593.htm ale to mi príde dosť ako také nijaké.
Nejaký samsung? Napr. Samsung HW-Q600B
Dakujem
CPU: Intel Core i5 9600k, MB: Gigabyte Z390 Aorus Elite,GPU: EVGA GeForce GTX 1070 SC GAMING ACX 3.0, RAM: HyperX FURY 16GB 3200MHz DDR4 CL18, SSD1: Samsung 250GB, SSD2: Crucial MX500 m.2 1000GB, SSD3:Crucial MX500 m.2 500GB, Zdroj: ENERMAX MaxPro EMP700AGT 700W, Chladič: SCYTHE SCKTT-1000 Kotetsu
Ak to maš kam umiestniť, tak napr. Edifier S360DB.
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ut 09. Jún, 2015, 13:44
Aj ja sa votriem do temy, mam na lg bx pripojene microlab b77 2.0 v sluchadlovom vystupe aby som vedel regulovat hlasitost, rozmyslal som nad upgradom od soundbarov 2.1 /3.1 az po Sonos beam 2 kvoli surroundu...
Ale ten posledny edifier 2.1 ma zaujal, vedel by som si moje microlaby rozsirit o sub a nejak rozumne poprepajat?
Ale ten posledny edifier 2.1 ma zaujal, vedel by som si moje microlaby rozsirit o sub a nejak rozumne poprepajat?
Audio: Fiio E10K/ HiFiman HE 400 SE/ Microlab B77
Ci sa bude dat ovladat cez LG ovladac, neviem. Ma to ale ovladac vlastny, tak nebude treba k tomu vstavat.
Pripajat to cez BT je samozrejme hlupost, takze optika.
Pripajat to cez BT je samozrejme hlupost, takze optika.
Čo by ste poradili k tv?
Využitie film, hudba, pripojenie cez BT. Cenová predstava do 250e. Pozeral som niečo a našiel som napríklad toto ...
https://www.alza.sk/jvc-th-e741b-d7339702.htm
Využitie film, hudba, pripojenie cez BT. Cenová predstava do 250e. Pozeral som niečo a našiel som napríklad toto ...
https://www.alza.sk/jvc-th-e741b-d7339702.htm
Ak nie si nastiru s miestom, tak Edifier S350DB.