Ahojte ,
mám dosť dilemu čo vybrať ako úložný priestor pre TV.
Ma zmysel riešiť externý disk alebo kašlať na to a riešiť to len usb kľúčom ?
Nehovorím, že riešim úplne peniaze ... samozrejme pomer cena výkon čo najlepšia
Chcem sa určite vyhnúť klasickým diskom ak by to mal byt externý disk - čiže kúpiť 2,5SSD a šupnúť ho do externého boxu ? alebo M.2 ?
- Požadovaná kapacita 512GB (poprípade 1TB) - nenašiel som celkom obmedzenia čo sa týka veľkosti
- chcem aby to bolo rýchle ... zariadenia by to mali stíhať a nechcem aby bol problém s úložným priestorom
- nerátam, že tam budem meniť nejako extrémne často samotný obsah ... skôr len sem tam doplním fotky alebo nove videa
Bude to pripojene k Philips 65OLED 706 (+ možnosť fungovania s Xiaomi Mi Tv Box S)
Na disku budú videa , fotky ...
Ďakujem
Uložisko pre TV
- Lord Anakin
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 29. Apr, 2008, 14:00
Re: Uložisko pre TV
Ja mam 1TB 2,5" hdd v sufliku, rychlost v pohode staci na 4K, zial vdaka power managementu disku ktory neviem zmenit (wd blue) to obcas nechutne zamrzne a musim vytiahnut sietovy kabel z TV (Philips PUS aj OLED), inak sa nezresetuje a nereaguje na nic. Takze prevazne teraz idem cez PC
Spoiler: ukázať
- Lord Anakin
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 29. Apr, 2008, 14:00
Nas ... nad tym som premyslal niekedy davno ...
- spotreba nas , chladenie , velkost , cena - tu vsade vyhrava usb kluc v telke
- nechat zapnuty pc mi pride este ovela horsia varianta co sa tyka spotreby aj toho ze ja sa mozem hrat na pc a vyuzivat telka sa moze bez toho aby mi pozeranie na tv bralo vykon ...
- pre tu rychlost nechcem klasicky disk ...
Samozrejme ze ked robim nieco na pc a chcem si odskocit k TV alebo nieco ukazat partnerke tak to vyzdielam na TV ale ist zapnut pc lebo si chcem nieco pozriet mi pride ako mega nepohodlne ...
Primarny pristup je proste TV ... sem tam samoze stat ze ten kluc vytiahnem a presuniem na tvbox ale aj to asi raz za mesiac mozno a ani to nie kedze vsetky sluzby co ma tv ma aj box ... a box je v spalni a ten sa vyuziva len pri zaspavani ...
- spotreba nas , chladenie , velkost , cena - tu vsade vyhrava usb kluc v telke
- nechat zapnuty pc mi pride este ovela horsia varianta co sa tyka spotreby aj toho ze ja sa mozem hrat na pc a vyuzivat telka sa moze bez toho aby mi pozeranie na tv bralo vykon ...
- pre tu rychlost nechcem klasicky disk ...
Samozrejme ze ked robim nieco na pc a chcem si odskocit k TV alebo nieco ukazat partnerke tak to vyzdielam na TV ale ist zapnut pc lebo si chcem nieco pozriet mi pride ako mega nepohodlne ...
Primarny pristup je proste TV ... sem tam samoze stat ze ten kluc vytiahnem a presuniem na tvbox ale aj to asi raz za mesiac mozno a ani to nie kedze vsetky sluzby co ma tv ma aj box ... a box je v spalni a ten sa vyuziva len pri zaspavani ...
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
toto vidim na NAS. Spotreba NAS nie je ziadna tragedia, nie je problem nastavit uspavanie v pripade necinosti. Chladenie nie je problem. Jednodiskovy NAS nie je pocut, neviem ci je tam vobec aktivny ventilator. Velkost. Mozes ho dat do inej miestnosti, len tam musi byt LAN a napajanie. Nemusis ho mat pri TV.
NAS + disk (idealne SSD) je sice ta drahsia varianta, ale zase najlepsia
USB je lacna a funkcna varianta, ale neposlahliva. Problem vidim hlavne v tom prenasani USB kluca. Moze sa ti velmi rzchlo stat, ze ti kluc uz nenabehne.
A potom tu mame zdielanie obsahu. USB kluc v TV praktticky nenakonfigurujes aby bolo nieco zdielane. NAS si vyttvoris zlozku nastavis ju na zdielanie a na vsetkych zariadeniach si tuto zdielanu zlozu nastavis. Kludne teda mozes sediet v garazi, nahodis fotku do zlozky a polovicka si ju pozrie v TV, bez toho, aby si z tej garaze vstal, pripajal niekde USB kluc a kopiroval nakopiroval tam fotku, ktoru si nasledne pozries v TV. To je samozrejme len priklad, moze ist o video, film....
NAS + disk (idealne SSD) je sice ta drahsia varianta, ale zase najlepsia
USB je lacna a funkcna varianta, ale neposlahliva. Problem vidim hlavne v tom prenasani USB kluca. Moze sa ti velmi rzchlo stat, ze ti kluc uz nenabehne.
A potom tu mame zdielanie obsahu. USB kluc v TV praktticky nenakonfigurujes aby bolo nieco zdielane. NAS si vyttvoris zlozku nastavis ju na zdielanie a na vsetkych zariadeniach si tuto zdielanu zlozu nastavis. Kludne teda mozes sediet v garazi, nahodis fotku do zlozky a polovicka si ju pozrie v TV, bez toho, aby si z tej garaze vstal, pripajal niekde USB kluc a kopiroval nakopiroval tam fotku, ktoru si nasledne pozries v TV. To je samozrejme len priklad, moze ist o video, film....
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
K spotrebe - nenastavoval som nic, ale ked nema cinnost sam ide do hibernacie, takze ani disky ani ventilatory nejdu. Podla specifikacie ma vtedy spotrebu 9,7W (a to hovorime o 920+) ak pojde o tie male zakladne, tak tam sa uvadza spotreba v hibernacii 3W, coz je bezna spotreba wifi routra. Tak neviem ci je toto nejaky dealbraker.
ITX: MB: ASUS ROG STRIX B450 I-Gaming CPU: AMD Ryzen 3600 Cooler: Corsair H80i v2 GPU: MSI RTX2080 Super Ventus XS OC 8GB SSD:Adata XPG SX800 Pro SSD 2TB M.2NvMe RAM: Patriot Viper 4 blackout Series 16GB 3600Mhz CL17 Case: Phanteks Enthoo Evolv Shift air ITX PSU: Corsair SF600 80 plus platinum
Klavesnica: Logitech G915 Lightspeed GL linear
Mys: Logitech G703 Lightspeed Hero, Logitech MX Master 2S, Logitech pro X superlight,
Monitor: LG 27GL850-B, LG 38GN950-B
Zvuk: Topping DX5 lite + 2x Mackie MR524 + Sennheiser HD650, Audiotechnica ATH-M50 X, Hifiman Deva Pro
Simrig HW: Fanatec CSL DD 8 Nm + WRC, DIY pedale, Heusinkveld simshifter + handbrake v2, Trackracer TR120
Klavesnica: Logitech G915 Lightspeed GL linear
Mys: Logitech G703 Lightspeed Hero, Logitech MX Master 2S, Logitech pro X superlight,
Monitor: LG 27GL850-B, LG 38GN950-B
Zvuk: Topping DX5 lite + 2x Mackie MR524 + Sennheiser HD650, Audiotechnica ATH-M50 X, Hifiman Deva Pro
Simrig HW: Fanatec CSL DD 8 Nm + WRC, DIY pedale, Heusinkveld simshifter + handbrake v2, Trackracer TR120
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
ja mam rychly usb kluc (zapisovanie 400MB/s) od tv som si natiahol neviditelne usb kabel az k pc a vyvod s portom som si tam "primontoval" hned vedla pc usb portu, takze ked nahram veci z pc na kluc, mam to asi 3cm k portu co ide do telky
nas som tiez nechel kvoli tomu, ze to musi stale ist a to mi je proti srsti, kedze z toho pozriem max 1-2 filmy za par dni(obcas viac)
takto to mam lacnejsie, s minimalne mensim komfortom
nas som tiez nechel kvoli tomu, ze to musi stale ist a to mi je proti srsti, kedze z toho pozriem max 1-2 filmy za par dni(obcas viac)
takto to mam lacnejsie, s minimalne mensim komfortom