Zdravim,
ak je tu uz tato tema tak ma kludne presmerujte.
V skratke, prestahovali sme sa od rodicov do vlastneho bytu (rd). Providera mam uz vybaveneho, len je tam neaka cakacia doba nakolko potrebuju nastavit anteny atd atd ( 60ghz, metalika na tom mieste nieje ). Vidim to asi na dlhsie ako tyzden - vraj su celkom busy, tak dumem nad neakou docasnou alternativou pripojenia bez zbytocnych zmluv alebo viazanosti. Pracujem z domu ale na teraz by stacilo vediet odpisat na teams, a nahrat par desiatok mb na server.
Napada vas nieco ako by som vedel vykrit 1-2 tyzdne bez netu ? Mozno sharing cez mobil ? Tam sa bojim ci tie datove baliky budu stacit. Pruser je ze do vtedy musim trcat u nasich a zena v byte 20km odtialto dumal som aj nad neakym riadnym O2 lte-ckom ( mame 5G na tom mieste ) ale tam by som to tiez nemal vybavene za 2 dni. Zatial jedina moznost mi ostava zvytat sa so susedmi a poprosit ci nemozem sosat ich wifi pokial nebudem mat riadne pripojenie
Thanks
Docasna alternativa pripojenia na internet ?
Docasna alternativa pripojenia na internet ?
CPU: i7 10700KF @stock Cooler: Arctic Freezer 34 Esports Duo MOBO: MSi MEG Z490i Unify RAM: 2x32GB HyperX Fury @ 3200 CL16 GPU: GAINWARD RTX 4070Ti Phoenix, SSD: 2x Samsung 970 Evo 1TB nvme HDD: 3TB WD Blue PSU: Corsair SF750 CASE: CoolerMaster NR200P MONITOR: AOC 34" CU34G2/BK, PERIF: Corsair K65 LUX RGB, Logi MX Master 3S AUDIO: Beyerdynamics DT990
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Re: Docasna alternativa pripojenia na internet ?
napr. 4ka dava neobmedzene data za 14 eur mesacne a mas to bez viazanosti - samozrejme ak v ich lokalite mas normalny signal. telekom preplatenka za 2 eura da nekonecne data na jeden den, co v tvojom pripade by mohla byt najvhodnejsia volba - zaplatis si len za dni na ktore to budes realne potrebovat.
Spoiler: ukázať
Na 4ku zabudnite ak nechcete zosediviet. Rychlosti su nepouzitelne uz takmer vsade.
Urcite Tcom, ked tam potrebujes naozaj par mega. Balickov maju na vyber dost.
Urcite Tcom, ked tam potrebujes naozaj par mega. Balickov maju na vyber dost.
Ak si vies nasharovat net z mobilu, tak si vo windowse nastav toto pripojenie ako uctovane podla objemu prenesenych udajov. Obmedzi to traffic na pozadi. Ja som si tak vystacil v kancli s cca 200-300 MB/den. Samozrejme ziadny youtube, spotify iba offline, ale poriesil som si maily a ostatnu pracovnu komunikaciu
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Tiez som takto par rokov fungoval. Ale tie rychlosti boli priaznivejsie. Teraz pri vyssich datovych balikoch za rozumny peniaz, je priemerka niekde na 4-5Mbit.
Na datovych balickoch od Tcomu som nemal problem fungovat kdekolvek po slovensku a aj za hranicami na rychlostiach okolo 20-40Mbit (miestami az do 80Mbit), v dedinach so slabsim signalom samozrejme nic moc, ale aspon nepadala odozva na stovky milisekund a nevyhadzovalo z aplikacii
Edit: Pomohlo by vediet kde presnejsie to je. Ak je to tuto v okoli PP, tak mozem dobehnut zmerat na mobile 4ku a Tcom
Na datovych balickoch od Tcomu som nemal problem fungovat kdekolvek po slovensku a aj za hranicami na rychlostiach okolo 20-40Mbit (miestami az do 80Mbit), v dedinach so slabsim signalom samozrejme nic moc, ale aspon nepadala odozva na stovky milisekund a nevyhadzovalo z aplikacii
Edit: Pomohlo by vediet kde presnejsie to je. Ak je to tuto v okoli PP, tak mozem dobehnut zmerat na mobile 4ku a Tcom