Alkohol tester

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Používateľov profilový obrázok
Lord Anakin
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 29. Apr, 2008, 14:00

Alkohol tester

Príspevok od používateľa Lord Anakin »

Ahojte ,

cital som nejake recenzie na nete... ale vcelku mam v tom hokej.

Kupoval niekto alkohol tester v poslednom case a me prehlad ?

Rozpocet by som rad zmestil co najnizsie samozrejme ... ratam niekde 50-100€ by bolo ideal ...

Osobne pouzitie na obcasne merania ... cize s elektrochemickým senzorom mi pride asi ako najlepsie riesenie s toho co som vycital ... nasiel som niekde ze maju niektore pristroje len 500 merani a potom sa zablokuju a musia ist na kalibraciu ...

pri niektorych som zasa videl ze aj koncovy uzivatel si vie vymenit senzor (Alcovisor Mars v2 - len mi to pride uz dost vysoka cena)

teda mate nejake rady ? odporucania ?

Dakujem
SKiLEX
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 09. Mar, 2015, 16:13

Re: Alkohol tester

Príspevok od používateľa SKiLEX »

Ja som asi 2roky dozadu na zaklade recenzii vybral https://m.alza.sk/auto/bactrack-trace-pro-d5227464.htm

A funguje spolahlivo. Baterky tam su povodne a neukazuje nezmysli. Jediny problem je ze to hladinu alkoholu ukazuje v % a nie v promile a neda sa to prepnut... Ibazeby si prekreslis ciarku o jednu doprava :D
adam102
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Št 10. Jan, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa adam102 »

Otec chcel tester, tak som sa minule Vianoce buchol po keseni a kupil som prave ten Mars v2 odtial: https://www.tester.sk/alcovisor-mars-2-214
Ta stranka je vlastne dovod, preco som ho vybral. Vychvalili ho tam (a aj inde) do nebies v tejto cenovej kategorii. Namearne vysledky tam ma myslim si dost presne. V lete bol uz cas na kalibraciu, ale nedali sme ho.

Tiez som mal predstavu tak 100 eur a ten BACtrack som uz takmer kupil, lebo sa mi pacil, ale vadili mi na tom presne tie jednotky, aj ked je to len hlupost. Ak do 100 eur na isto, tak co som vtedy kus studoval, tiez som pozeral elektrochemicky senzor a potom uz len podla recenzii a vyhnut sa neziaducim blbostiam akoze nemeriam po 500 meraniach a pod (hoci podla mna 500 je uz vela merani a pri takom cisle by som ho poslal na kalibraciu aj dobrovolne).
MB: Gigabyte B550 Vision D CPU: AMD Ryzen 9 3900X/Noctua NH-D12L RAM: Gigabyte Designare 128 GB 3200 MHz CL16 GPU: AMD Radeon Pro Ⅶ SSD: 2 × Samsung 990 PRO 2 TB HDD: 2 × WD40EZRZ PSU: Seasonic PRIME Fanless TX-700 ODD: Pioneer BDR-XS07B-UHD CASE: Lian Li PC-O11 WXC FAN: 6 × Noiseblocker Multiframe M12-1 LCD: NEC PA301W | NEC LCD2090UXi KB: Filco Majestouch 2 MX Brown | Ducky One 2 Mini MX Blue MOUSE: Zowie FK2/Zowie P-SR HP: Beyerdynamic DT 990 PRO TV: Pioneer PDP-LX5090H
SKiLEX
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Tak tie jednotky... posunut desatinnu ciarku o jedno doprava zvladnes aj s 2promile :D
scream
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa scream »

Pokial ide o to, ci soferovat alebo nesoferovat a nepouzijes to casto tj. nie si kazdy vikend v liehu, tak idealka su jednorazove detekcne trubicky. Vacsinou fukas ked to je tesne a ta trubicka ti to ukaze tam, kde sa elektronicky tester moze pomylit.
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
SKiLEX
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Problem s trubickou je ze ti neukaze kedy mozes soferovat. Vies ze by si este nafukal, ale nevies ci to je trebars 0,2 promile a za hodku a pol mozes odist alebo mas este cez promile a treba ti cakat 8hodin :D
Lord Anakin
Používateľ
Používateľ

jj toto potrebujem ci je to tesne okolo nuly a este pockam hodinku dve alebo je to proste este vysoke cislo a mozem si ist lahnut :D
scream
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa scream »

"Intenzita zafarbenia náplne je závislá na množstve alkoholu v dychu."

https://www.autodoc.sk/carcommerce/1576 ... h0QAvD_BwE
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
Lord Anakin
Používateľ
Používateľ

To sa mi vcelku paci ... no 2€ jedno testovanie .... do roka 20 testovani x 2 osoby ... hmmm 80€ ... to sa asi financne oplati kupit radsej nieco taketo :

https://www.alza.sk/auto/alcoforce-mast ... 250158.htm

po roku to dat este na tu prvu kalibraciu co by mala byt zadarmo... a asi problem vyrieseny
j0hny
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 31. Okt, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa j0hny »

Je to uplne fuk aky tester. Cokolvek nad 30€ postaci, treba si fuknut niekedy viac krat
Casto sa stava ze rano po "stedrej veceri" nafukas 00, a ked rozhybes telo a travenie tak do hodiny si zasa "pozitivny"
Spoiler: ukázať
i9 12900KS stock+undervolt, ekwb velocity ; MSI PRO Z690-A DDR4 ; Kingston FURY 32 GB KIT DDR4 3600/CL16 1Gx8 ; MSI RTX3090 Suprim X aplhacool blok+bckplate ; NVME Ťamťung 970 EVO 1TB, SSD WDgreen 480 ; SilentiumPC Armis AR6 TG ; Corsair RM850X ; Philips 65OLED856, custom loop mo-ra core360. Samsung HW-A650 + 9100S surroundy
SKiLEX
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Obe tvoje tvrdenia su klamstvo
j0hny
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 31. Okt, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa j0hny »

Niesu to tvrdenia ale skusenosti. Stalo sa viackrat. 150 eurovy "novy kvalitny dreger" ukazal rovnake nulacelanulacela nic ako "smejd" za 30. V oboch rovnaky snimac ako ma original träger. Napriek tomu chlap prisiel o vodicak.
Nech si kazdy spravi svoj zaver.
Spoiler: ukázať
i9 12900KS stock+undervolt, ekwb velocity ; MSI PRO Z690-A DDR4 ; Kingston FURY 32 GB KIT DDR4 3600/CL16 1Gx8 ; MSI RTX3090 Suprim X aplhacool blok+bckplate ; NVME Ťamťung 970 EVO 1TB, SSD WDgreen 480 ; SilentiumPC Armis AR6 TG ; Corsair RM850X ; Philips 65OLED856, custom loop mo-ra core360. Samsung HW-A650 + 9100S surroundy
Lord Anakin
Používateľ
Používateľ

ako ved fuknem mu aj dva krat ... ved to je jedno v konecnom dosledku ... ale tak hadam nebude vkuse ukazovat nulu a potom mi zoberu vodicak ...

ono ved kazdy normalny clovek to nechce na velke promile ale len na zostatkovy alkohol ked uz citi ze by to mohlo byt fajn , ked preslo dost hodin od posledneho pozitia alkoholu a len sa potvrdzuje v tom ze je to ok ...

ja som prisiel do prace po oslave ked by som nasledne celu noc prespal a normalne by som sa stavil o milion ze uz by som nenafukal a nafukal som ...

presne preto chcem nejake zariadenie na ktore sa samozrejme potrebujem spolahnut .... to ako sa ideme bavit ze je jedno ake zariadenie a za kolko ? ved to si nemoze zas merat od buka do buka ...

ci ?
SKiLEX
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

No ten bactrac funguje spolahlivo co som skusal, a vraj ho pouziva aj policia v USA

Co sa tyka presnosti, ani dreger za 3k€ nie je zrovna najpresnejsi. Jedina presna metoda je odber krvi...

Btw, trosku mimo tejto temy... Ked vas uz zastavia, a nafukate 0.1, 0.2, 0.4 atd... Na otazku ci ste pili pred jazdou treba stale odpovedat "nie" :) Neexistuje pripad keby by odpoved ano, akebo nieco na styl "jedno pivo vcera vecer" vodicovi pomohlo :)

Návrat na "Nákupná poradňa"