Ahojte.
Chcel som v dome rozšíriť wifi sieť a bez hlbšieho skúmania som kúpil Mesh systém M15 od D-Linku, 2-pak. Trochu som sa nechal ohúriť reklamami že jednoducho si rozšírim wifi sieť, bez preskúmania ako to vlastne funguje.
Pri nastavovaní som zistil že to nebude také jednoduché.
Mám doma router od providera a starší switch TP-Link T1600G, obe spolu v pivnici v racku. Všetku sieť tam mám stiahnutú, nemám patch panel ale káble zapojené priamo do switcha.
Na obrázku bod A, som si myslel že bude takto jednoducho mesh fungovať, ale extendernešlo pridať do mesh, ale len ako samostatné ďalšie wifi s vlastným SSID
Bod B, takto to fungovalo bez problémov (M15 krabičky majú dva RJ45 porty WAN, LAN), ale doma nemám takto vybudovanú sieť, takže neviem to takto zapojiť v miestach kde mám pripravené že budú wifi APčka. (ako wifi bridge sa to nedá spraviť lebo majú slabý signál medzi sebou)
Bod C - dalo by sa vo switchi nastaviť nejak tunel medzi dvoma portami aby sa dal prepojiť kábel ďalej do extendera?
Prípadne dali by sa nejak tie škatulky od D-Linku nastaviť tak aby fungovali v zapojení A?
Obrázok je v prílohe
Ďakujem.
D-Link Mesh M15
- kajo873
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 27. Nov, 2006, 02:00
D-Link Mesh M15
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
Re: D-Link Mesh M15
Prikup este jeden dvojpack M15.
Prvu M15 daj medzi router a switch, vytvor si dalsiu podsiet.
Druhu M15 zapoj ako mas nakreslene B, kablom za switch.
Tretiu a stvrtu M15 umiestni tak, aby medzi sebou mali dostatocny signal s druhou ci prvou a kasli na ich spojenie kablom.
Prvu M15 daj medzi router a switch, vytvor si dalsiu podsiet.
Druhu M15 zapoj ako mas nakreslene B, kablom za switch.
Tretiu a stvrtu M15 umiestni tak, aby medzi sebou mali dostatocny signal s druhou ci prvou a kasli na ich spojenie kablom.