Oukej rozumiem a zajtra pošlem tie screeny, vďaka.
To s tým tipom bolo fajn,ale aj keď som CPU nastavil aby išlo no stop na minimum 100% stále ho držali na 1.36 aj keď som sa hral s Max. a aj Min. Ale vďaka
Cpu sa bohužiaľ vrátiť nedá.. áno ja viem že je to staré CPU len keby si môžem dovoliť lepšie samozrejme by som to spravil.. s tou doskou to som nevedel absolútne,na nete mi písalo vraj to má podoporu,ale samozrejme som mal kuknúť viac stránok lebo nie každá je dôveryhodná... Ale ďakujem,toto som fakt netušil
(Skúšal som v BIOSe prenastavit Volty ktoré tečú cez CPU,zniz som to o 0.15 a Pc ide v poriadku docela. Určite to beží oveľa lepšie ako starší CPU ale stále je tam ten problém že prečo som musel znižovať výkon CPU na 95% a nezvláda 100%. Pri 100% a aktuálnych Voltoch (čiže o tých 0.15-)mi Pc vždy crashe..
Problém s GHz na CPU
Re: Problém s GHz na CPU
CPU potrebuje dostatok voltov aby mohol fungovať na 100%, problém je že čím viac voltov, tým väčšia spotreba, a tá doska nezvláda dodať dostatok wattov. Ak to na tých 95% ide stabilne tak to tak nechaj, lepšie to nebude. A ak chceš aby ti doska čo najdlhšie vydržala tak by som nasmeroval nejaký ventilátor aby fúkal rovno na VRM (súčiastky napájania procesora, u teba nad procesorom) aby ich ochladzoval, keďže sa očividne prehrievajú a preto sa procesor podtaktovával.
Spoiler: ukázať
Re: Problém s GHz na CPU
Áno áno,CPU ide síce stabilne a určite ide lepšie ako starý ale je pravda že sa prehrieva,no to starý vôbec nie. A ďakujem s tou radou na chladenie,no určite to nejak vymyslím a nechám to tak. Chcem sa este opýtať,čo sa týka toho aby mi doska nedišla,je možné že Tom slabšom výkone môže vyskartovať poprípade poškodiť grafiku či iné komponenty?