AMD Radeon RX6600 - nízke využitie a nízke fps
AMD Radeon RX6600 - nízke využitie a nízke fps
Mám problém s grafickou kartou, od dňa keď som ju dal do počítača a nainštaloval driver a program. Keď zapnem nejakú hru, tak ma trápia nízke fps a nízke využitie grafiky. Pri benchmarkoch som mal dobré výsledky ale pri tých hrách je to naozaj zle. Spĺňam požiadavky počítača pre túto grafickú kartu. Vedeli by ste mi niekto poradiť?
Re: AMD Radeon RX6600 - nízke využitie a nízke fps
A zvyšok zostavy je aký? Aké hry si skúšal?
Spoiler: ukázať
To vyzera ako obmedzenie procesorom.Napriklad napriec generaciou ryzenov som videl rapidny pokles vo FPS pri pouziti rovnakej grafickej karty takze ti asi nestiha procak davkovat kartu skratka brzdi ju vo vykone.Este by som odporucal ramky nataktovat co to da co tiez prispeje k zvyseniu FPS.Z toho minima co si uviedol mi toto pride ako problem cislo 1.
@wingo Zostava: CPU: I5 11400, 16 GB RAM, 650w zdroj. Skúšal som Fortnite, Warzone, Forest, GTA 5, Fifa.
@Kraken11 Procesor by mal byť v pohode - I5 11400. Pozeral som aj benchmarky na internete a ľudom to išlo v pohode tak neviem.
@Kraken11 Procesor by mal byť v pohode - I5 11400. Pozeral som aj benchmarky na internete a ľudom to išlo v pohode tak neviem.
Ten CPU nie je žiadne orezávatko. Windows máš 10?
Zapni SAM/ReBAR, skontroluj či máš vo Windows nastavený plán napájania maximálny výkon, nainštaluj ovládače chipsetu aj grafiky stiahnuté z internetu, nie to čo ti dá Windows automaticky...
Zapni SAM/ReBAR, skontroluj či máš vo Windows nastavený plán napájania maximálny výkon, nainštaluj ovládače chipsetu aj grafiky stiahnuté z internetu, nie to čo ti dá Windows automaticky...
@wingo mam win 11. Ovládače som sťahoval manuálne z amd stránky.
@wingo Práve som skúšal zapnúť v biose CAM ale neúspešne, musel som resetovať celý bios.
Ostatné veci čo som napísal máš zapnuté? Hlavne ReBAR je dôležité. Mimochodom s 5600X a RX6600 (bez XT, stock nastavenie, nič som nemenil len som zapol SAM v UEFI) som mal vo Valheim 60fps v 4K Ultra, po zmene na 6800XT 120fps, pre porovnanie. Neviem čo robí Windows 11, držím sa zatiaľ na Win10.
Ešte skús nastaviť min frekvenciu v adrenaline SW (a rovno skús aj tie ostatné veci, OC VRAM a zvýšenie powerlimitu), niektorým to vraj pomáha:
Edit: aké CAM? Hovoril som ReBAR, Resizeable BAR. V UEFI a treba pozrieť aj do ovládačov či sa hlási ako aktívne v záložke Performance - Tuning, položka AMD SmartAccess memory mám Enabled.
Ešte skús nastaviť min frekvenciu v adrenaline SW (a rovno skús aj tie ostatné veci, OC VRAM a zvýšenie powerlimitu), niektorým to vraj pomáha:
Edit: aké CAM? Hovoril som ReBAR, Resizeable BAR. V UEFI a treba pozrieť aj do ovládačov či sa hlási ako aktívne v záložke Performance - Tuning, položka AMD SmartAccess memory mám Enabled.
Dotycny tvrdi nizke FPS a AMD SmartAccess memory pridava len v jednotkach niekolko percent naviac vykonu vo FPS to ale nema suvislost myslim ze hra na nejakom monitore s 60 mhz kde sa FPS-ka nemaju sancu dostat vyssie v hrach alebo sa mylim?Aky monitor pouziva nespominal vobec...
Alebo v AMD adrenalin zapnute obmedzenie na FPS (radeon chill)?
CPU: AMD Ryzen 5 3600 + Noctua NH-D14, MB:MSI B450M Mortar MAX,
VGA: Sapphire RX580 8GB, RAM: PATRIOT Viper 4 Blackout 32GB 3200Mhz, NVMe: Kingston FURY Renegade 2TB, Samsung 980 1TB, HDD: Toshiba 2TB, TOSHIBA 3TB, TOSHIBA 6TB
PSU:EVGA Supernova GS650 Gold, Case: SilverStone Lucid LD01, OS: Windows 11 Pro, LCD: AOC Q3279VWF
Keyboard: Logitech G910 Orion Spectrum, Mouse: Logitech G604 Lightspeed
VGA: Sapphire RX580 8GB, RAM: PATRIOT Viper 4 Blackout 32GB 3200Mhz, NVMe: Kingston FURY Renegade 2TB, Samsung 980 1TB, HDD: Toshiba 2TB, TOSHIBA 3TB, TOSHIBA 6TB
PSU:EVGA Supernova GS650 Gold, Case: SilverStone Lucid LD01, OS: Windows 11 Pro, LCD: AOC Q3279VWF
Keyboard: Logitech G910 Orion Spectrum, Mouse: Logitech G604 Lightspeed
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
je fuk aký monitor je, bez fps limiterov resp FS/gsync/vsync/vrr kludne aj 300fps
ako kraken11 napísal rebar 2x vyššie fps neurobí a v podstate ani +25% , teda urobí ale len na intel dGPU
dobre by bolo asik aj konkretne napísť kolko a kde, dobré benchy neznamenajú vysoké fps v hrách ako takých
6600 je skorej low mid karta
ako kraken11 napísal rebar 2x vyššie fps neurobí a v podstate ani +25% , teda urobí ale len na intel dGPU
dobre by bolo asik aj konkretne napísť kolko a kde, dobré benchy neznamenajú vysoké fps v hrách ako takých
6600 je skorej low mid karta
https://www.techspot.com/review/2343-am ... n-rx-6600/ cize pcie4 x8
rebar narast vykonu je vacsi pri zen, je tam nejaka amd+amd optimalizacia.
aby si zapol rebar, nepojde to pri uefi csm. (mam s tym..bohate skusenosti )
preventivne davam pri vacsom driver update (novy mesiac) zafajknut- factory reset. default je to skryte. zahrna to odinstalaciu, vycistenie. radeon chill ma tiez napadol, ale pri pohnuti mysou to prepne do max setting. (pozri fps counter) druha moznost, zapnute vsr a v hre rozlisenie vacsie ako nativne (vtedy sa to aktivuje). kvalita obrazu super, ale vykon bum dole.
(pre fps hry ma zmysel boost alebo antilag.)
pocas hry stlac alt+r, zapni overlay aby si videl co sa deje.
rebar narast vykonu je vacsi pri zen, je tam nejaka amd+amd optimalizacia.
aby si zapol rebar, nepojde to pri uefi csm. (mam s tym..bohate skusenosti )
preventivne davam pri vacsom driver update (novy mesiac) zafajknut- factory reset. default je to skryte. zahrna to odinstalaciu, vycistenie. radeon chill ma tiez napadol, ale pri pohnuti mysou to prepne do max setting. (pozri fps counter) druha moznost, zapnute vsr a v hre rozlisenie vacsie ako nativne (vtedy sa to aktivuje). kvalita obrazu super, ale vykon bum dole.
(pre fps hry ma zmysel boost alebo antilag.)
pocas hry stlac alt+r, zapni overlay aby si videl co sa deje.
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.