Geforce FX 5200 Ultra - takt
Geforce FX 5200 Ultra - takt
Mam Geforce FX 5200 od Inno 3D, stara asi rok. Pamate su Elixir je tam napisane 5T default takt cez Riva Tunner je 300 / 400 (zvlastne, bo Ultra verzia ma mat vyssie ... ) zrejme Inno 3D upravil toto...
Moja otazka - ked mam na pamatiach 5T aka je hranica? pripustna samozrejme ... a co jadro? tam mam chladic z Athlona.
Moja otazka - ked mam na pamatiach 5T aka je hranica? pripustna samozrejme ... a co jadro? tam mam chladic z Athlona.
1000/5=200 cize vyrobcom garantovane maximum je 400Mhz(ddr).
Na otazku aka je pripustna hranica ti nikto neodpovie, treba skusat..Ale odhadom takych 240Mhz asi pojde...
GPU: taktiez skusaj, vsak ako varvis mas tan chladic s CPU, tak sa nieje coho bat. Ak to moc prezenies, tak sa ti sekne grafika, a musis uz len restartovat PC. Vsak sleduj teplotu pasivu, ale ten bude stale tak akurat vlazny. Skusaj zozaciatku po 10Mhz a uvidis.
Na otazku aka je pripustna hranica ti nikto neodpovie, treba skusat..Ale odhadom takych 240Mhz asi pojde...
GPU: taktiez skusaj, vsak ako varvis mas tan chladic s CPU, tak sa nieje coho bat. Ak to moc prezenies, tak sa ti sekne grafika, a musis uz len restartovat PC. Vsak sleduj teplotu pasivu, ale ten bude stale tak akurat vlazny. Skusaj zozaciatku po 10Mhz a uvidis.
Sempron64 2800+|MSI K8n Neo 3|Giga-byte Radeon 9000pro @320/300|Seagate 30GB|WD 120GB SATA|CD-RW Lite-On|DVD-RW Lite-On|RAM 384MB Twinmos 266mhz|
1. Ak mas kartu GF FX5200 ULTRA a pamate ti idu na 400MHz tak ta predajca pekne ale velmi pekne ojebal alebo si sa nechal. Ultra aj kebi bola od manli na entu tak urcite nebude mat take takty. Bud je chyba u predajcu zamerna alebo doslo k omylu.
2. Ja som mal asi dva tyzne na testovanie obycajnu FX5200 od sparkle a ta mala tiez pamate Elixir 5T ale nesli mi moc taktovat dostal som z nich len tak tak 422MHz ale zato jadierko s novym chladicom slo pekne na 298MHz.
tak si to prever kde nastala chyba 8O 8O 8O
2. Ja som mal asi dva tyzne na testovanie obycajnu FX5200 od sparkle a ta mala tiez pamate Elixir 5T ale nesli mi moc taktovat dostal som z nich len tak tak 422MHz ale zato jadierko s novym chladicom slo pekne na 298MHz.
tak si to prever kde nastala chyba 8O 8O 8O
dell noťas
hm
No ja som kupil tu kartu v z druhej ruky s tym, ze to je obycajna 5200 nie ultra, ale cez bios mi ju detekuje ako ultra... tak neviem, kupil som ju za 1200Sk, takze v podstate to pre mna vyhodne stale je (upgrade z G4 MX 440) Podla mna to je zamerna chyba od Inno 3D . Kedze na tych pamatiach sa 600Mhz dat neda... to je jasne, dal tam slabe pamate. Myslim, ze Ultra verzia ma okolo 600Mhz nie? A s taktovanim jadra este pockam, pretoze ten chladic nemam moc dobre zafixovany musim kupit novy. Drzi tam len na dobru volu .... ))
ked uz sme pritom, aky chladic na tuto kartu odporucate? do 1000Sk.
ked uz sme pritom, aky chladic na tuto kartu odporucate? do 1000Sk.
no
No ved to je jasne, ale nemam ho cim pripevnit, chapes?
A inac ta karta ma asi mensi problem :
z nicoho nic na chvilu tmava obrazovka na pol sekundy mozno (stalo sa mi to vcera raz a dnes rano raz), potom vsetko ok... (urcite sa neprehrieva) cim to moze byt? mam najnovsie ovladace od nvidie.
A inac ta karta ma asi mensi problem :
z nicoho nic na chvilu tmava obrazovka na pol sekundy mozno (stalo sa mi to vcera raz a dnes rano raz), potom vsetko ok... (urcite sa neprehrieva) cim to moze byt? mam najnovsie ovladace od nvidie.
Tu tmavu obrazvoku robi len tak ked si vo Woknach ? Alebo ked startuje komp, alebo ked....
Uz som sa s tym stretol, bol som vo Windowsoch a ono z nicoho nic tmava obrazovka. Pozeral som na to ci sa nieco nerobi s obnovovacou frekvenciou na monitor (nieco samovolne 8O ), ale nic som nezistil. Skusil som tu VGA v inom kompe a tam to bolo OK. Potom som ju dal spatne do povodneho kompu, a uz to bolo OK :roll: .
Do SLOTU bola dobre zasunuta aj predtym aj po tom ako som ju nasadil 2x, ani drivery som nemenil . Jedonducho to prestala robit
A este ma napadlo: mas dobry zdroj, teda ci ti zostavu utiahne? Ale asi ano ked mas tolko hviezdiciek
Uz som sa s tym stretol, bol som vo Windowsoch a ono z nicoho nic tmava obrazovka. Pozeral som na to ci sa nieco nerobi s obnovovacou frekvenciou na monitor (nieco samovolne 8O ), ale nic som nezistil. Skusil som tu VGA v inom kompe a tam to bolo OK. Potom som ju dal spatne do povodneho kompu, a uz to bolo OK :roll: .
Do SLOTU bola dobre zasunuta aj predtym aj po tom ako som ju nasadil 2x, ani drivery som nemenil . Jedonducho to prestala robit
A este ma napadlo: mas dobry zdroj, teda ci ti zostavu utiahne? Ale asi ano ked mas tolko hviezdiciek
Spoiler: ukázať
Tie ULTRA verzie su odrbavacky . Ja som raz kupoval kartu Winfast 5200 Ultra . Mala byt s ramkami 128 Mb okolo 600 Mhz . Finta bola, ze namiesto 128Mb tam dali 256Mb ale klasicke 400 Mhz, ktore ani vysie nesli . Vykon bol slaby ako bezna 5200 . Kvoli tej dvojnasobnej kapacite ramiek napis ULTRA cez celu krabicu .Cena tiez vysoka ,nakoniec som ju vratil.
MTB: ASUS Crosshair VI Hero X370 CPU: AMD Ryzen 5 2600 : Noctua NH U9B RAM: G.SKILL 16GB KIT 3200MHz CL16 Aegis : Sapphire AMD Radeon HD6770: SSD: Samsung 970 Evo 500GB NVme M.2 HDD: Seagate SSHD 2TB ST2000DX001 PSU: Seasonic Focus 550W LCD: Eizo 19"
hm
Tu ciernu obrazovku urobilo dnes zatial len raz, rano ... vo winoch a hned sa to aj napravilo. Podla mna Inno3D spravil skor dobre, pretoze na krabici je napis obycajna FX 5200 (co rozhodne nieje 300/400) oni ju len vyssie nataktovali. ked pise BIOS ze mam verziu ultra, mozno je tam len flashnuty ... taky, v podstate to je jedno.
Pretaktovanie ide bez artefaktov na 325 / 400 s pamatou sa uz moc hybat neda. Co uz.
Pretaktovanie ide bez artefaktov na 325 / 400 s pamatou sa uz moc hybat neda. Co uz.
- Mtex
- VIP
- Dátum registrácie: St 14. Apr, 2004, 14:00
Specifikace grafickeho cipu nVidia GeForce FX 5200 Ultra:
Graficke jadro: NV34
Vyrobni proces: 0,15-mikronovy
Pocet tranzistorù: 45 milionù
Frekvence jadra: 325MHz
Frekvence pamìti: 650MHz DDR-I
Velikost pamìti: az 128MB
Pamìtova sbìrnice: 128-bit
Propustnost pamìti: 10,4 GB/s
Pixel fillrate: 1,3 Gpixel/sek.
Pocet renderovacich pipeline: 4
Pocet TMU na pipeline: 1
Podporovana API: OpenGL 1.4, DirectX 9.0
Pixel shadery: 2.0+
Vertex shadery: 2.0
Podporovany FSAA: 6x Supersampling
AGP rozhrani: 8x/4x/2x/1x
Vystupy: VGA, DVI-I, TV-Out
Ramdac: 2x 350MHz DAC
Speciality: integrovany MPEG-2 enkoder, podpora HDTV, UDA
Graficke jadro: NV34
Vyrobni proces: 0,15-mikronovy
Pocet tranzistorù: 45 milionù
Frekvence jadra: 325MHz
Frekvence pamìti: 650MHz DDR-I
Velikost pamìti: az 128MB
Pamìtova sbìrnice: 128-bit
Propustnost pamìti: 10,4 GB/s
Pixel fillrate: 1,3 Gpixel/sek.
Pocet renderovacich pipeline: 4
Pocet TMU na pipeline: 1
Podporovana API: OpenGL 1.4, DirectX 9.0
Pixel shadery: 2.0+
Vertex shadery: 2.0
Podporovany FSAA: 6x Supersampling
AGP rozhrani: 8x/4x/2x/1x
Vystupy: VGA, DVI-I, TV-Out
Ramdac: 2x 350MHz DAC
Speciality: integrovany MPEG-2 enkoder, podpora HDTV, UDA
Spoiler: ukázať
Re: hm
Tak to ta ten znamy asi odrbal, len tam flashol bios s 5200Ultra a povedal ze ti predava ultru.andynko napísal:ked pise BIOS ze mam verziu ultra, mozno je tam len flashnuty ... taky, v podstate to je jedno.
Sempron64 2800+|MSI K8n Neo 3|Giga-byte Radeon 9000pro @320/300|Seagate 30GB|WD 120GB SATA|CD-RW Lite-On|DVD-RW Lite-On|RAM 384MB Twinmos 266mhz|
2adynko: si pisal ze ten chladic tam nemas ako uchytit, teraz som pozeral na nete na tie karty od inno3d a vsetky tam ali tem maly aktivny cooler prichyteny tymi kolickami. Ak aj ty mas tuto karu tak tam picnem chladic z durano spravis zavity na nom a pekne prichytis a drzi to ako nic na svete.
dell noťas
tak nech pozre da dole chladic a na GPU je napisane aky chip to je
ci je to Ultra alebo len obycajna FX5200
ked to je ultra najdi si novy bios flashni ho najnovsim
ked nepomoze a bude fungovat jak obycajna GF FX5200 tak to je shit a asi stim nic nespavis
ci je to Ultra alebo len obycajna FX5200
ked to je ultra najdi si novy bios flashni ho najnovsim
ked nepomoze a bude fungovat jak obycajna GF FX5200 tak to je shit a asi stim nic nespavis
AMD FX8370 // NOCTUA NH-D15 /// ASUS M5A97 R2.0 /// 2x 8 GB DDR3 2400MHz KINGSTON HyperX Beast /// ASUS Strix RX570 /// ASUS Xonar D2X /// SSD Samsung 860 EVO - 500GB /// NANOXIA Deep Silence 1 rev.B /// PSU Corsair HX620W /// Razer Lycosa mirror + Logitech MX518
hm
Ono mne je na 100% jasne, ze to Ultra nieje. Ale preco su potom default takty 300/400 ? podla mna tam on dal modifikovany bios nejaky ... a mozno aj prave preto sa mi dakedy stane, ze mi proste ostane cierna cela obrazovka na pol sekundy raz za den ... neviem.
Co sa tyka chladica, uvazoval som nad tym, ze kupim cez chladice.sk nejaky ... nechcem si nic robit, radsej si kupim, mate nejake odporucania?
Co sa tyka chladica, uvazoval som nad tym, ze kupim cez chladice.sk nejaky ... nechcem si nic robit, radsej si kupim, mate nejake odporucania?