@wingo Dik za skvely tip, vyzera to na lepsiu volbu ako S980! zoberiem rovno aj druhy na data. Pri S990 som hned narazil na zlu recenziu, mozno zly kus a mozno sa casom ukaze ze ma chybicky.
@werwest Dobry point na ktory som zabudol, pojdem teda skor do ASUS PRIME Z790-A len za 300. Rozmyslal som aj nad B660 ale nepodporuje DDR5 a ma slabsie VRM.
@sanjuro RMx ma zmysel aj bez origo kablov? lebo mohol by som zobrat cierny a dat tam biele kable
@mp3turbo Chapem co chces povedat, ak by som skladal zostavu striktne do budgetu tiez by som neriesil ale zalezi mi aj na vzhlade aj za cenu ze niekde kde to mozno nedava najvacsi zmysel si priplatim
Nechce sa mi uz popravde cakat, dlho som to odkladal lebo okolo toho a toho co ma prist sa spravi velky hype a o 3 mesiace vyda intel cpu co ho o par % predbehne a mame kolotoc. Plus kto vie ake budu ceny, ani na posledne AMD neboli bohvieake. Ak by som ale mal ist do AMD tak ako spomina sanjuro do niecoho ako 7800x3d.
RMx ma zmysel aj bez origo kablov? lebo da sa zohnat cierny a dat tam biele kable. Ak nie tak radsej by ste sli do RM850 nez ASUS? Cena je rovnaka ak nie vyssie kedze 1x 8pin k nemu musim dokupit tak ci tak + vraj su hlucnejsie nez 2018 model.
Suhlasim ze 4080 by teraz davala vacsi zmysel uz, aj ked tak pozeram na ponuku zatial nie je velmi z coho vyberat.
Chladic ostavam pri NHD15, kedze kvoli AIO by som musel menit aj skrinku a to sa mi uz fakt nechce riesit ked som sa konecne rozhodol

Este ked tak Torrent klasicka ma aj dole fany len je celkovo aj prilis velka.
Niektore komponenty som vyberal tak ze ked budem robit upgrade tak ich pouzijem ale ked tak rozmyslam ostane mi v podstate len chladic, disky, ram a skrinka. Ostatne mozem "vyhodit". Aj to hlavny disk uz budem riesit PCIe 5.0, ramky tiez budu asi daleko lepsie atd. takze asi nema zmysel kupovat teraz nic future-proof.
Ktovie, mozno do 2 mesiacov to nevyskladam ked nebudem presvedceny alebo nieco nebude dostupne a zistim ze AMD bude lepsie tak to vymenim cele