Ext. SSD - obycajne SSD + ext. box?
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Re: Ext. SSD - obycajne SSD + ext. box?
alebo takto, na PC ideš z predu ale bo to robí aj ked ideš z dosky?
ak to nerobí ked ideš z dosky je proste na hovno kábel
ak to nerobí ked ideš z dosky je proste na hovno kábel
Spoiler: ukázať
Ako som pisal vyssie robi to aj z dosky.. a vyzera tak, ze vsetko mam limitovane na 30MB/s (aj HDD, aj obycajne USB).. mozno nieco zle nastavene v biose?
MSI PRO B650M-P | AMD Ryzen 5 7600 | Patriot Viper Venom 32GB KIT DDR5 6000MHz | Endorfy Fera 5 | Montech AIR 1000 SILENT Black | Apacer AS2280Q4U 1 TB | ASUS TUF GAMING 750B
Takze Intel USB3.0 Mode bolo nastavene na 'Smart Auto', prepol som na 'Enabled' a vsetk ok.
Rychlost rovnaka cez konektor na skrini aj na doske.
HDD 2.5": M2: Nejaky napad, ze na notase preco dosahuje M2 skoro dvakrat tolko? Novsi chipset atd?
Rychlost rovnaka cez konektor na skrini aj na doske.
HDD 2.5": M2: Nejaky napad, ze na notase preco dosahuje M2 skoro dvakrat tolko? Novsi chipset atd?
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
MSI PRO B650M-P | AMD Ryzen 5 7600 | Patriot Viper Venom 32GB KIT DDR5 6000MHz | Endorfy Fera 5 | Montech AIR 1000 SILENT Black | Apacer AS2280Q4U 1 TB | ASUS TUF GAMING 750B
- dexterav
- Sponzor fóra gold
lebo usb3.0 neni 3.1 a ani 3.2
USB3.0 -> 5Gbps
USB3.1 -> 10Gbps
USB3.2 -> 20Gbps
a potom je vždy otázny radič čo je v tej krabičke
up to 20Gbps tak nejak zopovedá aj USB1.x
USB3.0 -> 5Gbps
USB3.1 -> 10Gbps
USB3.2 -> 20Gbps
a potom je vždy otázny radič čo je v tej krabičke
up to 20Gbps tak nejak zopovedá aj USB1.x
Sice zapis je skoro tam jak na notase (291 vs 369MB/s), len to citanie ide dajak pomalsie, ale stale super
- dexterav
- Sponzor fóra gold
tak su to teoretické ktoré proste nedáš, vid sata zaseknutá v podstate na 550MB/s
hlavne aj tak nemá moc zmysel porovávať usb zo sata/pcie , vždy to na konci bude pomalšie
hlavne aj tak nemá moc zmysel porovávať usb zo sata/pcie , vždy to na konci bude pomalšie
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
ja som s nvme diskom v externom boxe z aliexpressu po vymene kabla dostal aj 1000 MB/s. s originalom to slo len okolo 500
Si pisal, ze na kratsi - to znamena 0.5m alebo 0.25m? akurat som kupil kratsi pre seagate 2.5" usb3 0.5m a ked disk napojim na TV tak stale vypadava.. mozno mal som brat 0.25m (uz aj tak mam mini usb predlzovacku z tv, aby som nemusel vzadu stale hladat port)
- sanjuro
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 29. Dec, 2009, 18:45
tak ja mam kc3000 a box mam Orico a u mna sa to sprava dost cudne. Ked to zapojim dozadu na doske do usb-c tak ani nerozpozna disk poriadne v disk management disk zobrazi bez pismena ako GPT protective partition a nic s tym nemozem urobit. Ked som to pripojil normalne cez usb zpredu skrinky kde su tie usb 3 porty, tak najprv rychlosti fajn ale odpajalo disk, resp po chvile vyprdlo ze usb device not recognized. Po par odpojeniach uz ako keby normalne fungoval ale s USB 2.0 rychlostami 40MB/s. Akoze nechapem ci to tieto b450ky maju celkovo problem s usb 3 alebo co.
EDIT: HWInfo tvrdi USB Version Supported: 3.00 (Connected to a USB 2.00 Port), aj ked by to mal byt usb 3 port, vsak je modry a pripojeny na dosku do spravneho konektora podla manualu.
EDIT2: USB 3 kluc reportuje hwinfo normalne ako USB 3 Superspeed ci zozadu alebo spredu skrinky. Cize bud kabel alebo cely ten box je naprd.
EDIT3: Som si spomenul ked uplne prvykrat nabehol vpredu na skrinke tak rychlosti boli v pohode, ale pocas crystaldisk testu normalne prebliklo mi podsvietenie na usb klavesnici ako keby vyplo na chvilu porty, a na disku vybehlo spominane Usb device not recognized, ked som ho odpojil a znovu zapojil tak uz len usb 2 rychlosti.
EDIT4: Na notebooku, cez usb-c nejde vobec, nevie ho rozpoznat, a cez usb 3 len usb 2 rychlosti cize to iste, asi vratim ten box a objednam iny.
EDIT5: Tak skusil som este posledny usb3.0 port kde box nebol zapojeny, rychlosti fajn, hwinfo fajn, pocas crystaldiskmarku hlavne random read test sposobil ze box odpojilo a v device manageri sa objavilo Unknown USB Device (Device Descriptor Request Failed). Dal som uninstall device, restartol pc, overil rychlost citania 450MB/s a stopol crystaldiskmark. Zatial stahujem hry na ten box s diskom a neodpojilo ho, tak skusim este aj nieco hrat vecer. Ale nemam potuchy co sa tu deje?
EDIT: HWInfo tvrdi USB Version Supported: 3.00 (Connected to a USB 2.00 Port), aj ked by to mal byt usb 3 port, vsak je modry a pripojeny na dosku do spravneho konektora podla manualu.
EDIT2: USB 3 kluc reportuje hwinfo normalne ako USB 3 Superspeed ci zozadu alebo spredu skrinky. Cize bud kabel alebo cely ten box je naprd.
EDIT3: Som si spomenul ked uplne prvykrat nabehol vpredu na skrinke tak rychlosti boli v pohode, ale pocas crystaldisk testu normalne prebliklo mi podsvietenie na usb klavesnici ako keby vyplo na chvilu porty, a na disku vybehlo spominane Usb device not recognized, ked som ho odpojil a znovu zapojil tak uz len usb 2 rychlosti.
EDIT4: Na notebooku, cez usb-c nejde vobec, nevie ho rozpoznat, a cez usb 3 len usb 2 rychlosti cize to iste, asi vratim ten box a objednam iny.
EDIT5: Tak skusil som este posledny usb3.0 port kde box nebol zapojeny, rychlosti fajn, hwinfo fajn, pocas crystaldiskmarku hlavne random read test sposobil ze box odpojilo a v device manageri sa objavilo Unknown USB Device (Device Descriptor Request Failed). Dal som uninstall device, restartol pc, overil rychlost citania 450MB/s a stopol crystaldiskmark. Zatial stahujem hry na ten box s diskom a neodpojilo ho, tak skusim este aj nieco hrat vecer. Ale nemam potuchy co sa tu deje?
MB: MSI B450 Tomahawk Max CPU: AMD 5800x Cooler: Alphacool Eisbaer 360 RAM: 2x8GB G.Skill 3600Mhz CL16 TridentZ Neo SSD: Intel Optane 900p 280GB SSD: Samsung 860 EVO 1TB GPU: Gainward RTX 4090 Phantom GS PSU: Corsair RM1000x Audio: Topping DX3 Pro v2 Case: Lian Li PC-O11 Dynamic White Monitor: LG CX48 Mouse: Logitech G Pro Keyboard: Corsair K65 Speed Pad: Logitech G640 Headphones: AKG K712 Pro
A si si istý, ze ten box je OK ? Lebo ja mám z toho co pises pocit, ze problém bude on.
- sanjuro
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 29. Dec, 2009, 18:45
Ved nie som. Po restarte vzdy nabehne ako usb 3, hral som z neho nejake hry, ked som dohral cekol som hwinfo a uz bol usb 2. Este zajtra ked tak skusim a ked nic tak vratim a zoberiem iny box.
MB: MSI B450 Tomahawk Max CPU: AMD 5800x Cooler: Alphacool Eisbaer 360 RAM: 2x8GB G.Skill 3600Mhz CL16 TridentZ Neo SSD: Intel Optane 900p 280GB SSD: Samsung 860 EVO 1TB GPU: Gainward RTX 4090 Phantom GS PSU: Corsair RM1000x Audio: Topping DX3 Pro v2 Case: Lian Li PC-O11 Dynamic White Monitor: LG CX48 Mouse: Logitech G Pro Keyboard: Corsair K65 Speed Pad: Logitech G640 Headphones: AKG K712 Pro
Je to normalne, ze po styroch mesiacoch dostanem na zapis okolo 60MB/s (Verbatim SSD 1TB M.2 2280 SATA III Vi560 S3 v AXAGON EEM2-U3C) Kupil som aj novy kabel z alzy, ale stale je to bieda..
lavy screenshot = stary kabel (original) | pravy screenshot = novy alza kabel kopirovanie z disku, subor #1 (novsi subor, ktory bol nahraty tento tyzden) kopirovanie z disku, subor #2 (starsi subor, ktory je tam uz od zaciatku) kopirovanie na disk Je tam dost volneho miesta (ako pise crystaldisk cca 35%).
lavy screenshot = stary kabel (original) | pravy screenshot = novy alza kabel kopirovanie z disku, subor #1 (novsi subor, ktory bol nahraty tento tyzden) kopirovanie z disku, subor #2 (starsi subor, ktory je tam uz od zaciatku) kopirovanie na disk Je tam dost volneho miesta (ako pise crystaldisk cca 35%).
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.