Vymena baterie v telefone
Re: Vymena baterie v telefone
Vymlatis a vymenis bateriu alebo telefon. To sa tak so spotrebkami robi.
Moj telefon na policke tiez vydrzi jak novy. Inac pre zaujimavost - kazdy den 1-2x nabijany iphone ma po 2r nejake percento pod 90% zivota baterie (aspon podla ukazovatela v telefone).
Moj telefon na policke tiez vydrzi jak novy. Inac pre zaujimavost - kazdy den 1-2x nabijany iphone ma po 2r nejake percento pod 90% zivota baterie (aspon podla ukazovatela v telefone).
.
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Tam ide o to, že aj LiIon má pamäťový efekt. Podstatne menší, ako NiMh, ale má. Preto ten "reset" vo väčšine prípadov batériu ešte oživí.
A ako sa " resetuje" taká batéria?
Dakujem vsetkym za pomoc.
S8 ma skoro 6 rokov takze reset baterie si nemyslim ze pomoze, ale ak odar mas nejaky navod ako nato daj vediet.
S pcexpres v TN mali uz 2ja kolegovia velmi zle skusenosti a cena 80Eur za vymenu baterie pri S8 je neprijatelna. Samotny telefon uz asi nema taku cenu.
PGS vymena od 60Eur znie o nieco lepsie ale stale sa mi to zda dost.
Dunar obojstranna paska pod bateriu OK ale otazka je skor o skle.
Vodeodolnost by bola fajn ale nemyslim ze by pripadne utopenie telefonu bolo reklamovatelne v servise. So stratou vodeodolnosti som sa uz zmieril
HellAngel podla tvojho komentu to vyzera ze sa vyznas, nechces mi to vymenit?
S8 ma skoro 6 rokov takze reset baterie si nemyslim ze pomoze, ale ak odar mas nejaky navod ako nato daj vediet.
S pcexpres v TN mali uz 2ja kolegovia velmi zle skusenosti a cena 80Eur za vymenu baterie pri S8 je neprijatelna. Samotny telefon uz asi nema taku cenu.
PGS vymena od 60Eur znie o nieco lepsie ale stale sa mi to zda dost.
Dunar obojstranna paska pod bateriu OK ale otazka je skor o skle.
Vodeodolnost by bola fajn ale nemyslim ze by pripadne utopenie telefonu bolo reklamovatelne v servise. So stratou vodeodolnosti som sa uz zmieril
HellAngel podla tvojho komentu to vyzera ze sa vyznas, nechces mi to vymenit?
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
Spoiler: ukázať
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Uz to nerobim, iba v ramci rodiny ked je treba
Skus este pozriet na facebook,ci niekto v okoli ti to nevie spravit. Samozrejme, aby uz mal nejaku tu vymenu za sebou a nebol to youtube majster
Skus este pozriet na facebook,ci niekto v okoli ti to nevie spravit. Samozrejme, aby uz mal nejaku tu vymenu za sebou a nebol to youtube majster
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
Pouziva sa epoxidove lepidlo.
Podla youtubu si to urobis bezproblemov sam. Na to fakt netreba skolu.
Podla youtubu si to urobis bezproblemov sam. Na to fakt netreba skolu.
To je najmensi problem. Neviem ake specialne je na to treba, co by si nevedel nahradit niecim co mas doma. Prinajhorsom, kolko stoji sada? Tak 10€ max?
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
ak na to najdes navod na yt tak to zvladnes sam.. ja som na svoj xiaomi objednal baterku z aliho a v baleni boli aj nastroje
Presne tak ja som si menil podľa návodu display aj baterku na pocophone F1, pri rozobrati som použil manzelkyn fén. Decká len pozerali čo robím. Išiel som pekne podľa postupu, pauza a ďalší krok. Sikmaci, žltý, Číňania a indovia majú super návody akurát treba vypnúť zvuk. Nedá sa to počúvať...Zoltan Balaton napísal: ↑So 07. Jan, 2023, 01:46 ak na to najdes navod na yt tak to zvladnes sam.. ja som na svoj xiaomi objednal baterku z aliho a v baleni boli aj nastroje
Hlavne si treba nafotiť flex kabliky ako sú zapojené...
moje projektore cca 100"
P1: http://www.ritzy.cz/phpBB2/viewtopic.php?t=916
P2: http://www.ritzy.cz/phpBB2/viewtopic.php?t=975
P3: Optoma hd 141
P4: Wiewsonic led 4k
P1: http://www.ritzy.cz/phpBB2/viewtopic.php?t=916
P2: http://www.ritzy.cz/phpBB2/viewtopic.php?t=975
P3: Optoma hd 141
P4: Wiewsonic led 4k
Spoiler: ukázať
- scream
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
A ako sa teda preformatuje baterka, to by som rad vedel.
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
XBOX series X
Nijak. Ale moze sa "nakalibrovat" merania nabitia baterie...
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Veru nijak.
Preto moja sestra, ktorej som daroval 2-ročný telefón s tým, že drží pol dňa a nech si kúpi novú batériu, ho používa už rok a pol po resete batérie tak, že batéria v pohode deň a pol.
Postup neviem. Ja som to neriešil, pretože na to treba špeciálnu nabíjačku. A tú ja nemám.
Preto moja sestra, ktorej som daroval 2-ročný telefón s tým, že drží pol dňa a nech si kúpi novú batériu, ho používa už rok a pol po resete batérie tak, že batéria v pohode deň a pol.
Postup neviem. Ja som to neriešil, pretože na to treba špeciálnu nabíjačku. A tú ja nemám.
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Nevybijat, skor uplne nabit a potom ju rekalibrovat cez napr. Easy Cache Wiper. Uplne nabit myslim to, ze si kupis usb ampermeter a budes sledovat prud do baterky. Pri starych baterkach sa casto nabija aj ked telefon ukazuje 100%. Popripade uplne nabit, restart telefonu a zas uplne nabit..a takto cca 3x a potom reklaibrovat bateriu.
(btw. ak chcete aby vam nova baterka vydrzala co najviac, ak mozete, nechodte nad 80% a pod 25%
Na 100% nabijam len ked potrebujem, aby som mal pocas dna viac stavy)
(btw. ak chcete aby vam nova baterka vydrzala co najviac, ak mozete, nechodte nad 80% a pod 25%
Na 100% nabijam len ked potrebujem, aby som mal pocas dna viac stavy)
fungovat s telefonom medzi 20 a 80% nema zmysel. co z toho ze baterka vydrzi "dlho"(zivotnost), ked sa clovek dobrovolne obmedzuje na vydrz vyslahanej baterky? nic. akruat ze "uzivas" kapacitu uz vyslahaneho telefonu hned namiesto po 2-3 rokoch
ano, teoreticky plne nabitie baterie a jej uplne vybitie ju nici. lenze. telefon sa stara o nabitie a vybitie baterie, a 0-100% ktore ukazuje telefon neodrzkadluju 0 a 100% "realneho" nabitia, toho kde by dochadzalo k poskodeniu.
tak isto, nejake sledovanie nabijania cez usb, ci s pomocou ampermetru alebo bez je zbytocne, kedze sa znova do toho bude montovat elektronika.
na nejake "preformatovanie" baterky by bolo potrebne baterku vybrat, a dokonca obist plosak s bms na baterke, napojit priamo clanok do zmienenej specialnej nabijacky, aby to malo nejaky zmysel.
vseobecne ale su litiove baterky povazovane ako bez pamatoveho efektu.
nasiel som ale studiu kde sleduju pamatovy efekt, no nechcelo sa mi to citat cele:
https://www.tytlabs.co.jp/en/review/iss ... sasaki.pdf
no len pri rychlom zbehnuti okom mi to pride pri jednom baterkovom clanku ako maju telefony zanedbatelne, oproti tomu co pozname z niklovych baterii
ano, teoreticky plne nabitie baterie a jej uplne vybitie ju nici. lenze. telefon sa stara o nabitie a vybitie baterie, a 0-100% ktore ukazuje telefon neodrzkadluju 0 a 100% "realneho" nabitia, toho kde by dochadzalo k poskodeniu.
tak isto, nejake sledovanie nabijania cez usb, ci s pomocou ampermetru alebo bez je zbytocne, kedze sa znova do toho bude montovat elektronika.
na nejake "preformatovanie" baterky by bolo potrebne baterku vybrat, a dokonca obist plosak s bms na baterke, napojit priamo clanok do zmienenej specialnej nabijacky, aby to malo nejaky zmysel.
vseobecne ale su litiove baterky povazovane ako bez pamatoveho efektu.
nasiel som ale studiu kde sleduju pamatovy efekt, no nechcelo sa mi to citat cele:
https://www.tytlabs.co.jp/en/review/iss ... sasaki.pdf
no len pri rychlom zbehnuti okom mi to pride pri jednom baterkovom clanku ako maju telefony zanedbatelne, oproti tomu co pozname z niklovych baterii