nabijacka na notebook
nabijacka na notebook
Ahoj.. vie mi niekto poradit nejaku vhodnu alternativu nabijacky lenovo 300w 20v ?
Mam laptop Lenovo Legion 5 15IAH7H Storm Grey a v praci nehram hry , cize nepotrebujem vykon .
Dakujem.
Mam laptop Lenovo Legion 5 15IAH7H Storm Grey a v praci nehram hry , cize nepotrebujem vykon .
Dakujem.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Re: nabijacka na notebook
takto nejak ?
https://pc.bazos.sk/inzerat/145863122/l ... 0v-85a.php
https://pc.bazos.sk/inzerat/146332432/p ... o-170w.php
https://pc.bazos.sk/inzerat/146381476/o ... ranata.php
https://pc.bazos.sk/inzerat/145863122/l ... 0v-85a.php
https://pc.bazos.sk/inzerat/146332432/p ... o-170w.php
https://pc.bazos.sk/inzerat/146381476/o ... ranata.php
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Len aby to vobec fungovalo. Naposledy ked som skusal nahradit 170W lenovo adapter so 65W, tak to nenabilo ani watt. Len vypisalo hlasku o nedostatocnom vykone adaptera
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
podobny problem vcera v praci, kolega zabudol nabijacku, tak sme stiahli z desktopu z rovnakym konektorom, dokonca 120w adapter (19V, 6,32 A) a nenabil nic.
Spoiler: ukázať
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
preto su prve dva linkovane 170W.
inak na hentie slabsie adaptery bol nejaky trik, tusim zmenit power profile alebo nieco take, samozrejme nemusi fungovat na kazdom notebooku.
navyse, mozno by stacilo ked sa notebook nebude vybijat - udrzi sa v chode, hotovo. Mozno nabijat netreba.
inak na hentie slabsie adaptery bol nejaky trik, tusim zmenit power profile alebo nieco take, samozrejme nemusi fungovat na kazdom notebooku.
navyse, mozno by stacilo ked sa notebook nebude vybijat - udrzi sa v chode, hotovo. Mozno nabijat netreba.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Ja len ze keď nefungovala 65w na 170w, tak ci bude fungovat 170w na 300w... By som povedal ze je celkom velka sanca ze nie
Trik nebol žiadny, odmietlo okamzite po zapnuti ntb pri poste a dalej uz cez nu nepretiekol ani watt.
Trik nebol žiadny, odmietlo okamzite po zapnuti ntb pri poste a dalej uz cez nu nepretiekol ani watt.
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
vo vypnutom stave by mohlo nabijacku zobrat, pri zapnutom asi nie. Tam sleduje notebook aky prud dostava. Pozri net, alebo napis lenovu, aky najmensi napjaci pru potrebuje NB pri zapnutom stave
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
Narychlo som preletel fora. Nevyzera ze by existoval sposob akym donutit 300W legion 5 fungovat napr. s 230W adapterom... ani vypnuty ani nijak.
Podla internetov ale ma usb-C PD. A tam vraj funkuju aj 45w atd... 65W by podla internetov ten notebook mal napajat v pohode pri kancelarskej praci.
cize by som skusil https://www.alza.sk/eloop-orsen-gan-65w ... 159266.htm alebo inu 65W usb C nabijacku
Podla internetov to na 99% bude fungovat. A ked nie tak ho vratis...
Podla internetov ale ma usb-C PD. A tam vraj funkuju aj 45w atd... 65W by podla internetov ten notebook mal napajat v pohode pri kancelarskej praci.
cize by som skusil https://www.alza.sk/eloop-orsen-gan-65w ... 159266.htm alebo inu 65W usb C nabijacku
Podla internetov to na 99% bude fungovat. A ked nie tak ho vratis...
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00
Ahoj 230w nabijacka ti bude plne fungovat
Ak nepotrebujes gpu tak ide aj 65w a vyssie
Ja mam 65w gan usb c "cestovnu" na L5pro
Inak mam vyskusanu aj usb c 45w ale ide to cez baterku kvazi
A idu aj lenovo nabijacky mne 45w 65w obdlzniky
-----
edit inak mam tu z linku nadomnou
ale ja mam este ten prvy legion 5 pro amd+geforce
Ak nepotrebujes gpu tak ide aj 65w a vyssie
Ja mam 65w gan usb c "cestovnu" na L5pro
Inak mam vyskusanu aj usb c 45w ale ide to cez baterku kvazi
A idu aj lenovo nabijacky mne 45w 65w obdlzniky
-----
edit inak mam tu z linku nadomnou
ale ja mam este ten prvy legion 5 pro amd+geforce
Naposledy upravil/-a stanomx v St 11. Jan, 2023, 20:47, upravené celkom 1 krát.
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
Ja mam Legion 5 Pro, teda moznost USB-C, ktore ale s 90% zariadeni nefunguje korektne, uz som to tu niekde pisal .. doma 90W monitor, 95% casu pise ze idem z baterie ale 1000 hodin do vybitia, bateria horuca (co je teda zleee). V praci 65W monitor a vsetko OK, ale mozem ist len na power saver, lebo adaptive mi vypina obraz akonahle zamaka CPU..
USB-C PD plne podporuje az moj 100W adapter, vtedy fici OK, aj sa nabija (ale len ak je bateria nad 5%, pod 5% sa odmieta spustit nabijanie, takze mrtvy NB..). 45W z Lenovo Yoga mi nabija len pri vypnutom notebooku, 65W adapter funguje OK, ale vzhladom na rozmery a cenu by som siel do 100W adaptera, lebo ten ti plnohodnotne potiahne notebook aj v Adaptive rezime.
Preto som sa nie tak davno rozhodol kupit adapter a siel som do 230W adaptera za cca 65e z Datacompu (najlacnejsi aky som nasiel). Vsetko funguje OK, dokonca aj Lenovo mi potvrdilo, ze 230W mozem pouzit ako nahradu za 300W adapter, lebo ma vykonovu rezervu.
Tiez by som pozrel aky BIOS mas a ci nahodou si nemal update ako ja, ze po novom podporuje aj kompaktny 135W adapter. Doteraz 135W a 170W lenovo "square" hadzalo ako nerozpoznane a robilo to to iste, ze si bol akoze na baterke ale vybijanie sa nekonalo.
@stanomx to mas celkom stastie, mne vybuchla original 65W nabijacka po minute ako som ju mal nudzovo pripojenu na L5Pro. Normalne nieco puklo (asi kondik), potom veela dymu a smrad.
USB-C PD plne podporuje az moj 100W adapter, vtedy fici OK, aj sa nabija (ale len ak je bateria nad 5%, pod 5% sa odmieta spustit nabijanie, takze mrtvy NB..). 45W z Lenovo Yoga mi nabija len pri vypnutom notebooku, 65W adapter funguje OK, ale vzhladom na rozmery a cenu by som siel do 100W adaptera, lebo ten ti plnohodnotne potiahne notebook aj v Adaptive rezime.
Preto som sa nie tak davno rozhodol kupit adapter a siel som do 230W adaptera za cca 65e z Datacompu (najlacnejsi aky som nasiel). Vsetko funguje OK, dokonca aj Lenovo mi potvrdilo, ze 230W mozem pouzit ako nahradu za 300W adapter, lebo ma vykonovu rezervu.
Tiez by som pozrel aky BIOS mas a ci nahodou si nemal update ako ja, ze po novom podporuje aj kompaktny 135W adapter. Doteraz 135W a 170W lenovo "square" hadzalo ako nerozpoznane a robilo to to iste, ze si bol akoze na baterke ale vybijanie sa nekonalo.
@stanomx to mas celkom stastie, mne vybuchla original 65W nabijacka po minute ako som ju mal nudzovo pripojenu na L5Pro. Normalne nieco puklo (asi kondik), potom veela dymu a smrad.
Spoiler: ukázať
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00
mam posledny bios, 135W od gaming 3 sa mi sprava rovnako ako 65W myslim
170w som nikdy neskusal
usb c som nemal nikdy problem, dokonca ani s 45W power bankou - ale islo to ako keby z baterky
obdlznik 45w bol slaby, ale vsetko nad 65W sa mi spravalo ako 65W teda okrem 170W, tu som neskusal.
ak by som potreboval nabijacku na plnohodnotnu masinu tak berem 230W
ak mi staci tych 45W tdp na CPU tak staci 65W USB C ta orsen GAN - mam ju odskusanu cca 40h dokopy v zapnutej masine horuca je dosť + mobily atď
100W USB C som neskusal ci to nieco spravi navyse
.......
inak mam urobeny tekuty kov a lepsie TIM a je to koorva poznat
pouzivam na hranie iba pridvihnuty notebook zozadu
EDIT:
dodam ze mam aj 65W usb c do auta a tak isto no problem
170w som nikdy neskusal
usb c som nemal nikdy problem, dokonca ani s 45W power bankou - ale islo to ako keby z baterky
obdlznik 45w bol slaby, ale vsetko nad 65W sa mi spravalo ako 65W teda okrem 170W, tu som neskusal.
ak by som potreboval nabijacku na plnohodnotnu masinu tak berem 230W
ak mi staci tych 45W tdp na CPU tak staci 65W USB C ta orsen GAN - mam ju odskusanu cca 40h dokopy v zapnutej masine horuca je dosť + mobily atď
100W USB C som neskusal ci to nieco spravi navyse
.......
inak mam urobeny tekuty kov a lepsie TIM a je to koorva poznat
pouzivam na hranie iba pridvihnuty notebook zozadu
EDIT:
dodam ze mam aj 65W usb c do auta a tak isto no problem