WD Blue SN570 1TB
WD Blue SN570 1TB
Zdravím miestnych guru.Som lama a potrebujem poradiť.Na systém mám SSD 2.5 Crucial 250GB a potrebujem další disk.Zustil som že doska by mala podporovať SSD 1 x PCIe 3.0/2.0 x16 tak neviem či doska je kompatibilná s https://tichepc.sk/SSD-1TB-WD-Blue-SN57 ... l?arg1=001 a model dosky https://online.asbis.sk/asus-h97m-plus- ... 32116.html alebo dať klasické SSD 2.5 Sata Samsung.Rozdil v cene je cca 30€.
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Re: WD Blue SN570 1TB
toto je lepsia volba https://www.alza.sk/kingston-nv2-1-tb-d7373900.htm?o=1, 2TB verzi aby bola este lepsia. vykon bude tak 7x taky oproti tomu disku co tam mas
Spoiler: ukázať
A nevadí že to je PCIe 4.0 4x NVMe ja mám 3.0 ?
SATA nekupuj, nemá zmysel. Kde si našiel o 30€ drahšie NVME ako SATA? Však schopné NVME stoja menej ako schopné SATA a sú prakticky vo všetkom lepšie. Ten Kingston NV2 je dobrý budget SSD, 1TB verzia by mala byť ešte TLC.
SSD by sa malo automaticky downgradnúť na PCIE verziu slotu, takže nevadí že je PCIE 4.0. Pozerám že tvoja doska podporuje iba PCIE 2.0 2X v M2 slote čo nie je bohviečo pre maximálne prenosové rýchlosti (1GB/s max, dvojnásobok SATA). Tých PCIE 3.0 16X je vrchný slot v ktorom máš predpokladám grafiku, ten spodný vyzerá že je PCIE 2.0 16X takže ani PCIE na M2 adaptér ti nepomôže k maximu toho SSD, šiel by na PCIE 2.0 4X (2GB/s max).
Čo ťa zase nemusí moc trápiť ak ti ide o prácu vo windows a hranie hier, to sa k teoretickým maximám ani nepriblížiš.
SSD by sa malo automaticky downgradnúť na PCIE verziu slotu, takže nevadí že je PCIE 4.0. Pozerám že tvoja doska podporuje iba PCIE 2.0 2X v M2 slote čo nie je bohviečo pre maximálne prenosové rýchlosti (1GB/s max, dvojnásobok SATA). Tých PCIE 3.0 16X je vrchný slot v ktorom máš predpokladám grafiku, ten spodný vyzerá že je PCIE 2.0 16X takže ani PCIE na M2 adaptér ti nepomôže k maximu toho SSD, šiel by na PCIE 2.0 4X (2GB/s max).
Čo ťa zase nemusí moc trápiť ak ti ide o prácu vo windows a hranie hier, to sa k teoretickým maximám ani nepriblížiš.
- rix_o
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 24. Jan, 2011, 14:36
mali by pasovat oba, akurat v biose ti treba nastavit v PCH Storage Configuration (v manuali sekcia 2.6.3) na M.2 aby si mal zapnuty slot M.2, ale vypne ti slot na disky Sata 5 a Sata 6, lebo maju zdielanu zbernicu,
ale este nech to potvrdi niekto iny, ak som dobre pozrel
ale este nech to potvrdi niekto iny, ak som dobre pozrel
Dám tam klasiku a hotovosom bežný užívateľ a nato mi SSD 2.5 bohato postačuje.Na tie všetky problémy čo by mohli nastať nato nemám znalosti ani skúsenosti.Ešte raz ďakujem všetkým za ochotu
- rix_o
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 24. Jan, 2011, 14:36
no ono by ti M2 hned nesiel, lebo ked je konfiguracia na SATA tak M2 slot je disable-vypnuty.
No ak to nevies v biose zmenit a pripadne aj na doske vymenit kable a ine by sa nemalo stat, tak na bezne pouzitie staci aj 2,5" ssd
i ked zas M2 je lepsi vyber, kedze technologicky sa tomu venu vacsia miera a s v predaji, SSD 2,5 uz nic nove a prave este vyssie ceny
No ak to nevies v biose zmenit a pripadne aj na doske vymenit kable a ine by sa nemalo stat, tak na bezne pouzitie staci aj 2,5" ssd
i ked zas M2 je lepsi vyber, kedze technologicky sa tomu venu vacsia miera a s v predaji, SSD 2,5 uz nic nove a prave este vyssie ceny