Uz dlhsiu dobu sa lakomim po novej klavesnici. v ramci dostupnych standardov poslednych rokov mi najviac vyvhovala Logitech LX710 https://www.mygarage.ro/attachments/tes ... im1677.jpg ktoru som pred par rokmu polial a znicil (aj ked to malo tiez svoje muchy).
dospel som do stavu, ze som ochotny akceptovat dnesne stupidne klavesnicove trendy bez multimedialnych tlacidiel a podobnych essentials a trochu ma zacali lakat mechanicke klavesnice a zacal som si uvedomovat ako ma otravuje ze myskou v kuse narazam do klavesnice a na druhej strane mam kopu priestoru ktoru neviem vyuzit. na hry prakticky vylucne pouzivam DualShock 4, na klavesnici si zahram tak raz za 2-3 roky nieco (nespomeniem si okrem Wolfenstein 1-2 co som naposledy hral na klavesnici). mojou najcastejcie pouzivanou aplikaciou je total commander, takze bezne pouzivam Crtl-Pgup/PgDn na zmenu foldrov a insert na oznacovanie, takze tieto tlacidla musim mat na klavesnici bud priamo alebo remapovat nejake ine tlacitko.
chcel by som aj aby na to pravidelne vychadzali aktualizacie a dal sa na to dat custom firmver, s funkciami ze napr. stlacim nejaku kombinaciu a ukaze mi stav baterky na tlacidlach 1-0, alebo nastavit ze tlacitla F1-F10 budu fungovat standardne, ale F11-F12 budu ako volumeUp/volumeDown bez potreby stlacenie Fn (ked uz teda klavesnicu s volume ovladacom asi nenajdem)
uvazujem nad keychron k4 pro, ktory by mal mat podporu pre QMK, paci sa mi aj Nuphy Air96, ale ten asi QMK nepodporuje. Teoreticky by som bol ochotny vzdat aj wirlessu, pokukujem trochu po GMMK2 co sa tu predava v bazari.
idelany layout by bolo Logitech G915, ale bude siroky a chcem si usetrit miesta na stole. bez numpadu si klavesnicu neviem predstavit, ale pri tych 96 layoutoch ma obavu o kombinacie Ctrl-PgUp/PgDn ze budu od ruky.
alebo sa vyklaslem na vsetky tie mechaniky a zobreiem toto https://www.datart.sk/klavesnica-cherry ... ierna.html, v podstate ma vsetko co ma mat idealna klavesnica, okrem unifying donglu a velkej sirky. vase nazory?
Mechanická klávesnica ?
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Mechanická klávesnica ?
Spoiler: ukázať
Re: Mechanická klávesnica ?
Obavam sa ze musis ty vediet ktora ti bude vyhovovat. Ale ak mam hovorit za seba tak:
Cherry stream je podla mna dobra budget klavesnica. Za 25, mozno aj 30€ je fajn. Ale nevidim iny dovod ju brat. Ak peniaze nie su problem tak nevidim dovod ju brat. A uz vobec nie za skoro 50€
G915 je siroka, tie tlacidla na boku. Urcite by som ju nechcel.
Co sa tyka nuphy, nevidim dovod ju uprednostnit pred keychronom. Keychron by bol moja volba. Vpodstate som ju uz mal aj objednamu, nevyzdvihol a este neobjednal znova
Akurat by som zobral keychron k5. Ma nizsi profil, viac ako cherry alebo ta logitech.
Cherry stream je podla mna dobra budget klavesnica. Za 25, mozno aj 30€ je fajn. Ale nevidim iny dovod ju brat. Ak peniaze nie su problem tak nevidim dovod ju brat. A uz vobec nie za skoro 50€
G915 je siroka, tie tlacidla na boku. Urcite by som ju nechcel.
Co sa tyka nuphy, nevidim dovod ju uprednostnit pred keychronom. Keychron by bol moja volba. Vpodstate som ju uz mal aj objednamu, nevyzdvihol a este neobjednal znova
Akurat by som zobral keychron k5. Ma nizsi profil, viac ako cherry alebo ta logitech.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 10. Feb, 2012, 17:01
G915 je top tie 3cm navyse naboku podla mna uz taky rozdiel neurobia samozrejme kazda ma svoje pre a proti, G915 ma pre mna tie podstatne, a to nizke zdvihy, ovladanie multimedii (roller na hlasitost je pre mna must have, popri praci pocuvam furt hudbu), prepinanie tlacitkom medzi bluetooth a usb dongle. (u mna ntb a desktop)
Akoze s odstupom casu by som asi bral jej TKL verziu, z casti kvoli tomu ze numpad moc nevyuzivam, vedel by som si zvyknut nepouzivat ho uplne (aj tak pouzivam 99% casu anglicky layout) ale obcas miesto ctrl stlacam makro klavesu G5
jedina nevyhoda G915 podla mna je odveci porieseny druhy riadok potlace klaves, kde nie su podsvietene. Ale to ma asi dost vela klavesnic takto.
Kazdopadne, kupu G915 nelutujem, podla mna top klavesnica ak chce dakto nizkoprofilovu mechaniku, wireless a dokonale ovladanie multimedii (roller)
Akoze s odstupom casu by som asi bral jej TKL verziu, z casti kvoli tomu ze numpad moc nevyuzivam, vedel by som si zvyknut nepouzivat ho uplne (aj tak pouzivam 99% casu anglicky layout) ale obcas miesto ctrl stlacam makro klavesu G5
jedina nevyhoda G915 podla mna je odveci porieseny druhy riadok potlace klaves, kde nie su podsvietene. Ale to ma asi dost vela klavesnic takto.
Kazdopadne, kupu G915 nelutujem, podla mna top klavesnica ak chce dakto nizkoprofilovu mechaniku, wireless a dokonale ovladanie multimedii (roller)
Intel i5 13600K + Noctua NH-D14 | ASUS TUF Z690 | ASUS TUF RTX 3070 Ti O8G | 32GB 3600Mhz Kingston | Corsair HX750i | Samsung 980 pro 1TB + 970 evo plus 1TB | NZXT H7 flow | 5x 140mm arctic
LG UltraGear 27GP850-B / Dell U3417W | Logitech G700s + Devis Control | Logitech G915 Tactile | Lenovo T490
LG UltraGear 27GP850-B / Dell U3417W | Logitech G700s + Devis Control | Logitech G915 Tactile | Lenovo T490
- molnart
- Pokročilý používateľ
to je velmi silny point aj u mna, akurat vyber takychto klavesnic je velmi biedny.
len to je full size a neriesi moj problem s nedostatkom miesta na mys, ze v podstate darmo mam velku podlozku ked sa hybem vzdy max cm od laveho okraja. TKL ale fakt nechcem.
asi to zacnem riesiet ako loleq tu, a za chvilu uvidite com som kupil v bazari
Tak je full size, ale aj tak je od cherry o 4cm uzsia a o 5cm "menej vysoka"
- molnart
- Pokročilý používateľ
Keychron K5 ma 43,5 cm, cherry 46,3, moja aktualna klavesnica 45,5, takze to nie je nejaky velky rozdiel - cherry bola volba keby som potreboval "len klavesnicu", bez nejakych speci poziadaviek. a ze by ma mala trapit vyska mi nikdy nenapadlo. pred kompom sedim denne 5+ hodin uz takmer 30 rokov a pisat som sa stale nenaucil, pisem len dvoma prostrednikmi + palec na spacebar, jedno slovo asi na 3. pokus a to uz sa asi nezmeni
- mohamed
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 23. Dec, 2007, 08:00
a nieco taketo?
https://www.alza.sk/gaming/corsair-k70- ... 78.htm?o=1
https://www.alza.sk/gaming/corsair-k70- ... 78.htm?o=1
- molnart
- Pokročilý používateľ
kábel, +/- rovnaká šírka ako moja aktualna logitech klavesnica, nevidim dovod preco by som ho chcel mat