Výdrž baterky Samsung S22 vs S23
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Re: Výdrž baterky Samsung S22 vs S23
pokiaľ sa máš obmedzovať na nejaké % možno aj cenu treba dať dole o tie %
za mňa je to bulšit a ak je to aj reálne tak duplovaný
to nabíjanie baterky
a pri EV duplom
za mňa je to bulšit a ak je to aj reálne tak duplovaný
to nabíjanie baterky
a pri EV duplom
Spoiler: ukázať
O tom ev som nepocul. Jediny dovod preco sa nabijaju pri dlhsej ceste auta na 80% je ze kazde “percento” nad 80 trva vyrazne dlhsie dobit ako pod. V aute mam tiez baterke, precital som cely manual a nikde sa nic o dobijani na 80% nepisalo..
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
OK chlapci, tak som to vypol, 25W nabijanie sa ale nekona tak ja už neviem uš napise mi Super Fast Charging, rozsvieti sa modry kruh ..a ide 15W, obcas 20W (ale tak je to zmena oproti 12-15W max). Kabel mam rychle nabijanie a rad by som bol aby to slo rychlo, lebo vtedy mam ten telefon pri sebe a cakam kedy to vyleze aspon trochu a beriem ho, vtedy sa nenabije ani na 60% nie ze by som ho "zabudol" na 100%.
Na bezdrotovej nabijacke mam vypnute rychle nabijanie, navyse mam este Nokia Fatboy nabijacku, nabija 5W max (a niekedy aj menej). V aute sice Qi mam, ale ked zapnem Waze, tak S22 doslova hori po 15 minutach, S23 som este neskusal.
Co sa vydrze tyka, uz si telefon nieco vypocital a nadalej neprestava prekvapovat. Za 8h standby a 40min SOT mi klesla baterka zo 100% na 82%. S tou S22 sa mi ani raz za cely rok nestalo, ze by som po praci prisiel domov a stratilo by sa mi menej ako 60% baterky.
Na bezdrotovej nabijacke mam vypnute rychle nabijanie, navyse mam este Nokia Fatboy nabijacku, nabija 5W max (a niekedy aj menej). V aute sice Qi mam, ale ked zapnem Waze, tak S22 doslova hori po 15 minutach, S23 som este neskusal.
Co sa vydrze tyka, uz si telefon nieco vypocital a nadalej neprestava prekvapovat. Za 8h standby a 40min SOT mi klesla baterka zo 100% na 82%. S tou S22 sa mi ani raz za cely rok nestalo, ze by som po praci prisiel domov a stratilo by sa mi menej ako 60% baterky.
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
To mabijanie je zaujimave, skus napisat do Samsungu.
Akoze ta vydrz je parada
Akoze ta vydrz je parada
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
tak fast charge je kus komplikovany, musis pozret aky fast charge podporuje telefon a ake mody podporuje nabijacka. lebo 25w QC nabijacka nebude nabijat 25W PD a naopak plus minus kdejaky iny standard. je to kus haluz. tiez zalezi pri ktorych % das nabijat, pozeral som len na tie 100W telefony/nabijacky, ale vacsinou tlacia do telefonu 100W len na zaciatku a potom to klesa, mozno to je podobne aj tu.
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold
Uz som pisal, specialne kvoli tomu nabijaniu som kupoval Samsung original 45W nabijacku, lebo zena ma S22U a ten nebude urcite najblizsie 2-3 roky menit (a dalsi telefon bude urcite u nej Samsung, chcela prejst z S20 na iPhone 13 Pro, vydrzala 3 tyzdne .. ale iPad vs Samsung je u nej jasna volba iPad .. komplikovane stvorenia )
Nabijanie priamo original kablom a aj Baseus kablom vypocita dobu nabijania rovnaku, svietia rovnake "kontrolky", s Baseus vidim, kolko realne tam ide. Z Gooloo powerbanky vidim, ze to dava max 15W cez Samsung aj Baseus kabel.
Kvoli testu som pustal youtube aby som vybil telefon a aby som vybil baterku pod 30% aj po nocnom nenabijani a teda realne je sanca ze tych 25W sa aktivuje. Zatial sa tak nestalo, este to budem sledovat. Pokusim sa vybit mobil a nabijat Samsung+Samsung a odmerat cas, to iste potom Samsung+Baseus. Ostatne PD nabijacky co mam doma mi to na SFC neprepnu.
Nabijanie priamo original kablom a aj Baseus kablom vypocita dobu nabijania rovnaku, svietia rovnake "kontrolky", s Baseus vidim, kolko realne tam ide. Z Gooloo powerbanky vidim, ze to dava max 15W cez Samsung aj Baseus kabel.
Kvoli testu som pustal youtube aby som vybil telefon a aby som vybil baterku pod 30% aj po nocnom nenabijani a teda realne je sanca ze tych 25W sa aktivuje. Zatial sa tak nestalo, este to budem sledovat. Pokusim sa vybit mobil a nabijat Samsung+Samsung a odmerat cas, to iste potom Samsung+Baseus. Ostatne PD nabijacky co mam doma mi to na SFC neprepnu.
45w nabijacka nemusi mat 25w mod. aj v tom moze byt hacik
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold
no, to mi nejako ani nenapadlo, ze by to bolo tak hlupo ale asi budes mat pravdu, este musim testnut realitu na zeninom mobile, tam to na 45W tiez neslo, ale este nemala vypnute setrenie baterie
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
45w nema mod 25w, naozaj? Doteraz som bol v tom, ze 45w udava maximalne mnozstvo prudu, ktore dokaze adapter poskytnut. A do tejto hodnoty je to variabilne a je na zariadeni, kolko W si cucne. Ak to tak je, nesedi mi to na adapter od samsungu
Naposledy upravil/-a HellAngel v Pi 24. Feb, 2023, 10:36, upravené celkom 1 krát.
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
vedel by si prosim poslat co je to za nabijacku?
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold
Je to presne tento kus, este ked bude cas tak ju skusim prezriet lupou co za pismenka tam pise, na vacsine mam napisane kombinacie prud/napatie.
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
tak ja na Samsung A52s nemam problem s 25W nabijanim. mam jednu blitzwolf 27w nabijacku ktoru nosim so sebou vzdy lebo je lahka a celkom spolahlivo vie dobit aj notebook + mam kabel s indikaciou nabijania a tam to ukazuje nieco medzi 19-22w, co si myslim ze na 25w je ok. nabijanie z USB-C PD portu obrazovky je "pocitovo" tiez 25w, sice som nemeral, ale nabije to celkom rychlo. ale napr. na takej 4 portovej "nabijacej stanici" ktoru mame v kancli, tak cez 65W PD port sa to nabija len 15W a rychlejsie sa nabije cez QC port. ked porovnavam podporovane charge mody tej nabijacej stanice s mojim blitwolfom, tak vsetky co su napisane na blitzwolfe su aj na tej stanici, predsa to nabija pomalsie.
Neni to dynamicke ze moze dat akukolvek hodnotu medzi 45 a 0 W. Napr 33w xiaomi nabka podporuje: 5V - 3A 15W, 9V - 3A 27W, 12V - 2.25A 27W, 20V - 1.35A 27W, 11V - 3A 33W cize mam pocit ze by viac ako 15W s23 nenabijala.
Pri 45W anker co mam pise napr konkretne ze:
This charger is compatible with Note 10/Note 10+, but does not support 25W fast charging option.
Pretoze ma 5V/2.4A 12W, 9V/3A 27W, 15V/3A a 20V/2.25A 45W. A este zalezi ci to je cez PD ci cez QC ci cez aku mariu
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold
tak som odfotil rezimy, asi zle chapem ale teda 25W nie je 27W a 7.5-45W neobsahuje 25W ? ale potom by nezaplo SFC nie ?
https://pasteboard.co/VVuhOzeU0Hh1.jpg
https://pasteboard.co/VVuhOzeU0Hh1.jpg
Nedava to velmi zmysel, ale vyzera ze na gsm arene mali rovnaký problem
https://www.google.com/amp/s/m.gsmarena ... -57509.php
Tak ci tak toto su akty X tak na osciloskop snad k tomu nejaky youtuber spravi analyzu
https://www.google.com/amp/s/m.gsmarena ... -57509.php
Co som si vsimol, tak 25w adapter ponuka aj 3A v pps mode(ale.len do 5.9V) zatial co 45w me len 2.25AUsing the faster 45W Samsung adapter, the Galaxy S23 Ultra got to 68% in our 30-minute test - 8% more than its predecessor. Both finished their 0-100% charge test in 59 minutes, though.
Interestingly, if you use the slower 25W Samsung adapter, the Galaxy S22 Ultra was faster in both the 30-minute test, and the 0-100% test.
Tak ci tak toto su akty X tak na osciloskop snad k tomu nejaky youtuber spravi analyzu