Microsoft 365 - jedna licencia pre viac zariadeni
Microsoft 365 - jedna licencia pre viac zariadeni
Caute, rozmyslam nad kupou Microsoft (Office) 365, ktory je v ramci 1 licencie urceny pre 5 zariadeni.
Napr. https://www.goodoffer24.com/microsoft-o ... bit-1.html
ale nie som si isty ci to moze fungovat ako chcem. Viem ze to treba zaevidovat pod jedno MS konto, ale zaroven potrebujem, aby kazdy uzivatel daneho zariadenia, na ktorom bude ta instalacia pouzival vlastne / ine MS konto kvoli definovaniu opravneni do suborov onedrive.
Viem ze instalacka sa da bez problemov stiahnut z MS konta a nainstalovat na viac zariadeni, ale nasledna aktivacia po spusteni Office myslim v pripade 365 nie je cez zadanie install kodu, ale prihlasenim sa do konto MS priamo v Office, ale to konto musi byt to pod ktorym bol registrovany aj Office a ak by sa po aktivacii v danom zariadeni pouzilo ine konto, asi by to deaktivovalo instalaciu.
Je to tak alebo sa mylim? Skuste len osobne skusenosti, diky.
Napr. https://www.goodoffer24.com/microsoft-o ... bit-1.html
ale nie som si isty ci to moze fungovat ako chcem. Viem ze to treba zaevidovat pod jedno MS konto, ale zaroven potrebujem, aby kazdy uzivatel daneho zariadenia, na ktorom bude ta instalacia pouzival vlastne / ine MS konto kvoli definovaniu opravneni do suborov onedrive.
Viem ze instalacka sa da bez problemov stiahnut z MS konta a nainstalovat na viac zariadeni, ale nasledna aktivacia po spusteni Office myslim v pripade 365 nie je cez zadanie install kodu, ale prihlasenim sa do konto MS priamo v Office, ale to konto musi byt to pod ktorym bol registrovany aj Office a ak by sa po aktivacii v danom zariadeni pouzilo ine konto, asi by to deaktivovalo instalaciu.
Je to tak alebo sa mylim? Skuste len osobne skusenosti, diky.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Re: Microsoft 365 - jedna licencia pre viac zariadeni
neviem preco by si to kupoval hentam : https://www.agem.sk/microsoft-365-perso ... -291786612
skusenosti s oje...naťahovaním licencie ako chces nemam
skusenosti s oje...naťahovaním licencie ako chces nemam
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
ja to nemyslim ako od*b, prave ze to myslim tak, ze ci sa to da spravit normalne alebo nie
- michalesku
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 02. Jún, 2012, 11:56
Cely problem je v tom, ze je to licencia pre 1 (slovom jedneho) pouzivatela a jeho zariadenia.. Cize akonahle to bude 5 roznych pouzivatelov, je to rovnako nelegalne, ako akykolvek piratsky soft a natiska sa otazka, naco za to vyhadzovat peniaze..
Kazdopadne pouzivame dve rozne licencie MS365 (Enterprise/School) pre dve rozne domeny a nie je problem, aby som mal v jednom PC pod jednym lokalnym kontom synchronizovane SharePoint lokality z oboch uctov (+ este osobny OneDrive), bez ohladu na to, ci som alebo nie som v Office prihlaseny..
Takze predpokladam, ze samotna synchronizacia OneDrive s inym kontom problem nebude, skor hrozi to, ze pokial by pouzivatel (ten ucet, na ktory bude viazana licencia) nemal opravnenie na pristup k lokalite, Office subor neotvori, aj ked bude v PC fyzicky synchronizovany..
Kazdopadne pouzivame dve rozne licencie MS365 (Enterprise/School) pre dve rozne domeny a nie je problem, aby som mal v jednom PC pod jednym lokalnym kontom synchronizovane SharePoint lokality z oboch uctov (+ este osobny OneDrive), bez ohladu na to, ci som alebo nie som v Office prihlaseny..
Takze predpokladam, ze samotna synchronizacia OneDrive s inym kontom problem nebude, skor hrozi to, ze pokial by pouzivatel (ten ucet, na ktory bude viazana licencia) nemal opravnenie na pristup k lokalite, Office subor neotvori, aj ked bude v PC fyzicky synchronizovany..
Mozno preto, ze medzi Professional a Personal je trochu rozdiel?
Spoiler: ukázať
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
To co chces mas legalne za 100€
https://www.microsoft.com/sk-sk/microso ... C4%BEadtab
https://www.microsoft.com/sk-sk/microso ... C4%BEadtab
ak je to tak, tak potom vybavene.michalesku napísal: ↑Ut 07. Mar, 2023, 12:48 Cize akonahle to bude 5 roznych pouzivatelov, je to rovnako nelegalne, ako akykolvek piratsky soft a natiska sa otazka, naco za to vyhadzovat peniaze..
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
no ved iste... preto pisem ze ides ohybat tu licenciu.
navyse na mna vyskocilo ze invalid certificate ked som sa "snazil" otvorit hentu cudnu stranku na linuxovej virtualke ; tam som skoncil a dalej rozhodne pokracovat nebudem virtualka bezala v izolovanom prostredi tak ako vsetky moje virtualky, uz som ju zabil a deployoval odznovu.
navyse na mna vyskocilo ze invalid certificate ked som sa "snazil" otvorit hentu cudnu stranku na linuxovej virtualke ; tam som skoncil a dalej rozhodne pokracovat nebudem virtualka bezala v izolovanom prostredi tak ako vsetky moje virtualky, uz som ju zabil a deployoval odznovu.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
ak chces usetrit, oficialne predavane "refurbished" licencie predavaju aj slovenske firmy. Tam by som sa obracal ak ches usetrit a je to na firmu. Ak to mas sukromne. Su 2 moznosti. 1 je legalna s odretymi usami, napriklad kupis licencny kluc na , kupis pozadovany pocet licencii a aktivujes podla pokynov, alebo 2 cesta o ktorej tu pisat nejdem
Este je tu moznost, ak nepotrebujes hyper super duper funkcie MSOFFice aplikacii, je tu libre ofiice, alebo open office. Pre sukromne ucely zadarmo. Dalsia moznost je este vyuzivat aplikacie od google
Este je tu moznost, ak nepotrebujes hyper super duper funkcie MSOFFice aplikacii, je tu libre ofiice, alebo open office. Pre sukromne ucely zadarmo. Dalsia moznost je este vyuzivat aplikacie od google
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
ok este by som sa spytal k onedrive samostatne: Na niektorych onedrive cenovych planoch sa uvadza, ze cena je za uzivatela. Ak teda firma kupy onedrive a nejaky hlavny admin vytvori adresare / subory a chce k nim vytvorit rozne permissiony pre uzivatelov MS kont. Znamena to, ze tu cenu treba zaplatit za kazdeho uzivatela, ktory ma takyto pristup do onedrive?
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
Nie. Ty si majitel OneDrive a uzivatelom, klidne aj mimo domenu len zdielas priecinok. Mozes im nastavit len citanie, alebo aj zapis.
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
ale na take zdielanie sluzi Sharepoint a nie onedrive. tam manazovat permissions, komu co si spristupnil, komu mas aky pristup odobrat apod. musi byt peklo
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
Takto, ak je to v malom,tak manazovat par zdielanych priecinkov pre par ludi nie je problem. Ratam, ze chce vytvorit zdielany priecinok pre par ludi, kde budu ukladat veci. Nic zlozite ani narocne na spravu
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
Ked mu chces aktivovat balik office 365. Pristup do nazdielameho priecinku one drive, mozes dat hocikomu. Pristup do neho nie je podmieneny vlastictvom office licencie
aha, no asi to tak bude aj ked v tom pripade nerozumiem preco maju poznamku per user napisanu aj pri samostatnom onedrive a nie len pre 365.
btw ked pozeram oficialne cenniky 365 a google workspace tak nechapem ako sa google udrzi s takymi vysokymi cenami v porovnani s 365. Alebo ma google skryte nejake zaujimave features o ktorych neviem?
btw ked pozeram oficialne cenniky 365 a google workspace tak nechapem ako sa google udrzi s takymi vysokymi cenami v porovnani s 365. Alebo ma google skryte nejake zaujimave features o ktorych neviem?