Ahojte,
Mam dual boot (z dvoch roznych diskov) na W10 a Fedora Linux. 95% casu som na Linuxe ale takmer vzdy ked relognem na W10 tak mam posunuty cas o hodinu. Napada niekoho co to moze sposobovat?
W10 zly cas po reboote z Linuxu
- michalesku
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 02. Jún, 2012, 11:56
Re: W10 zly cas po reboote z Linuxu
Nastavene dobre. V linuxe s tym problem nie je. Vo W10 iba po reboote z linuxu. Manualne to zmenim cez automaticky sync casu a som v pohode. Ak bootnem potom znova do win tak som tiez v pohode.
EDIT: a este doplnim, ze obcas mam dobry cas aj po reboote z linuxu. Ale fakt len obcas - tak 1 z 5.
EDIT: a este doplnim, ze obcas mam dobry cas aj po reboote z linuxu. Ale fakt len obcas - tak 1 z 5.
Zatial mam pocit ze to nepomohlo. Pridal som ten reg key, restartol a nic. Opat som musel manualne syncovat cas so serverom.
- adam102
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Št 10. Jan, 2008, 14:00
Tiez sa mi to stavalo, a ked tak rozmyslam, asi som tiez mal vtedy dual boot s Linux Mint (na jednom disku, na inej particii). Prehadzovalo mi to nahodne pri starte aj 24-hodinovy cas na AM/PM, nerespektovalo ani manualne nastavenie casoveho pasma.
Podobne ako v topicu vedla, kde sa riesi prepinanie UK layoutu, vyriesilo sa to "samo". Bud prebehol nejaky update, alebo je to len cisto nahodne ako mnohe W10 bugy. Ale uz dlhsie mam s tym pokoj.
Poradit mozem jedine vypnut Location (polohu). Davnejsie som to urobil, ale absolutne nemam odsledovane, ci prave to pomohlo, lebo som ten bug priamo neriesil. Zakaze to manualne menit casove pasmo, cize niecim v pozadi to moze pohnut. Za pokus to stoji.
Rychlym googlenim teraz som tiez narazil na to rozlicne zaobchadzanie s casom Windowsu a Linuxu, ale myslim, ze toto je iny pripad a ide o bug - moj pravny nazor.
Podobne ako v topicu vedla, kde sa riesi prepinanie UK layoutu, vyriesilo sa to "samo". Bud prebehol nejaky update, alebo je to len cisto nahodne ako mnohe W10 bugy. Ale uz dlhsie mam s tym pokoj.
Poradit mozem jedine vypnut Location (polohu). Davnejsie som to urobil, ale absolutne nemam odsledovane, ci prave to pomohlo, lebo som ten bug priamo neriesil. Zakaze to manualne menit casove pasmo, cize niecim v pozadi to moze pohnut. Za pokus to stoji.
Rychlym googlenim teraz som tiez narazil na to rozlicne zaobchadzanie s casom Windowsu a Linuxu, ale myslim, ze toto je iny pripad a ide o bug - moj pravny nazor.
MB: Gigabyte B550 Vision D CPU: AMD Ryzen 9 3900X/Noctua NH-D12L RAM: Gigabyte Designare 128 GB 3200 MHz CL16 GPU: AMD Radeon Pro Ⅶ SSD: 2 × Samsung 990 PRO 2 TB HDD: 2 × WD40EZRZ PSU: Seasonic PRIME Fanless TX-700 ODD: Pioneer BDR-XS07B-UHD CASE: Lian Li PC-O11 WXC FAN: 6 × Noiseblocker Multiframe M12-1 LCD: NEC PA301W | NEC LCD2090UXi KB: Filco Majestouch 2 MX Brown | Ducky One 2 Mini MX Blue MOUSE: Zowie FK2/Zowie P-SR HP: Beyerdynamic DT 990 PRO TV: Pioneer PDP-LX5090H
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
Hodinovy rozdiel medzi Linuxom a Windowsom je znamy problem a je to riesitelne na oboch koncoch, no odporucane je to riesit na strane Linuxu, lebo ten sa z toho nezlozi resp. dlhodobo s tym nema problem, zatial co Windows s tym problem mava.
To co postol @molnart mi je povedome, ale nemozem povedat, ci je to ozaj to, co som robil ja. Ja som to riesil na Minte alebo Ubuntu tiez dualboot s Win (aj ked kazdy na samostatny disk a kazdy mal svoj bootloader na svojom disku, vzajomne o sebe nevedeli) a preto som musel asi riesit to prehodenie, inak si vraj Ubuntu uz tento fix riesi same.
To co postol @molnart mi je povedome, ale nemozem povedat, ci je to ozaj to, co som robil ja. Ja som to riesil na Minte alebo Ubuntu tiez dualboot s Win (aj ked kazdy na samostatny disk a kazdy mal svoj bootloader na svojom disku, vzajomne o sebe nevedeli) a preto som musel asi riesit to prehodenie, inak si vraj Ubuntu uz tento fix riesi same.
Spoiler: ukázať