hľadám finančne nenáročnú zostavu vhodnú na prácu - programovanie, hlavne C++, čiže náročné na CPU. Neplánujem na tom hrať hry, ani robiť grafiku, či pozerať filmy, nemusí byť ani ultra tichý. Jediná požiadavka okrem CPU výkonu je menšia skrinka - nemám moc miesta na stole, ani pod ním, takže premýšľam nad mATX. Okrem toho do budúcna by som uvažoval nad nVidia grafikou pre CUDA vývoj, tak nech tam je nejaké miesto na ňu, ale zostava GK teraz nemusí obsahovať (dokúpi sa, keď to bude potrebné), a asi by som teraz šiel cestou integrovanej grafiky.
Cenový strop je okolo 700E, ale nemusíme sa tam dostať (zvyšné peniaze radšej zainvestujem do syna).
Niečo som si povyberal, ale neviem, či je to zmysluplné. PC som si nekupoval už 10 rokov, takže sa v tom trochu strácam (a nie som si istý, či nie je nebezpečné ísť do tak lacnej základovky, zdroja a skrinky). Preto by som Vás poprosil, či by ste sa mi k tomu mohli vyjadriť.
- CPU: AMD Ryzen 7 5700G alebo AMD Ryzen 5 7600
- Základná doska - pre 5700G: Gigabyte B550M DS3H, pre 7600: Gigabyte B650M DS3H
- RAM: Najlacnejšie DDR4 alebo DDR5 32GB moduly od Kingstonu
- Úložisko: SSD Samsung 980 PRO 1TB
- Skrinka: Fractal Design Core 1100
- Zdroj: Gigabyte P550B
Diky moc.