DAC/AMP k DT880, ev. upgrade slúchadiel.
Re: DAC/AMP k DT880, ev. upgrade slúchadiel.
Data su dohľadateľne, viď Andreho prispevky.
kedze krivka sluchu a preferencie nie je rovnaka u vsetkych;
a potom tu mame "faktor" ktory vplyva na oficial recenzie...
nakoniec si musis sam vybrat podla seba.
Spoiler: ukázať
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
Nezabudnime potom ešte na koreláciu medzi meraním a realitou a ustanoviť mierku, aby sme sa nestratili v rozprávkovo vysokých alebo nízkych číslach bez náväznosti na realitu.
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Pietro - - > Subjektívna preferencia poslucháča v žiadnom prípade neovplyvňuje merateľné veličiny a jednoznačnú odpoveď na to, ktorý výrobok je/nie je objektívne lepší.
Iné je baviť sa o tom, ktorý výrobok sa mi posluchovo viac páči.
A ako bolo naznačené, ďalšia vec je, či si poslucháč myslí, že sa mu zvuk výrobku páči a či to vie aj potvrdiť opakovaným slepým testom
Áno, áno, vyprevadím sa sám
Iné je baviť sa o tom, ktorý výrobok sa mi posluchovo viac páči.
A ako bolo naznačené, ďalšia vec je, či si poslucháč myslí, že sa mu zvuk výrobku páči a či to vie aj potvrdiť opakovaným slepým testom
Áno, áno, vyprevadím sa sám
V jednom prispevku si schopny napisať, že merania su na hovno, v ďalšom, že je na hovno subjektivna skusenosť. Ďalej nekomentujem...loleqboleq napísal: ↑Ut 04. Apr, 2023, 17:19Nezabudnime potom ešte na koreláciu medzi meraním a realitou a ustanoviť mierku, aby sme sa nestratili v rozprávkovo vysokých alebo nízkych číslach bez náväznosti na realitu.
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
Nemyslím, je to skôr o tom, že všetkého veľa škodí. Merania sú najdôležitejšie tam, kde výsledok posluchu necháva priestor pre interpretáciu. Toť dôvod, prečo pre mnohých ľudí meranie FR pre slúchadlá nemá veľký zmysel, lebo tam sú stále buď veľmi počuteľné rozdiely alebo menšie nuanse ale v omnoho väčšom množstve rozosiate po celej FR. Keď ideme porovnávať prevodníky a zosíky, kde neriešime trebárs elektrónky vs. šváby (niekedy ale aj tam), tak je potrebné používať merania ako primárno-sekundárny nástroj, avšak nie je vhodné sa do nich ponoriť úplne a riešiť rozdiely typu SINAD 115 vs. SINAD 124 ako keby sa to niekedy malo prejaviť v realite pri posluchu ale naopak mať na mysli mierku - mať na mysli to, že už od nejakej úrovne sa bavíme o rozdiele akurát v teoretickej rovine a dávno už za rovinou počutia.
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
Tak páni chvíľku som tu nebol, celkom diskusia. Trochu som to zas študoval, zas som sa priklonil naspäť k spomínanému DX7 Pro, avšak mám v riešení aktuálne ľahko používaný, full set RME ADI-2 DAC FS R, za rovnakú cenu ako DX7 Pro. Viem, že zvukový rozdiel tam nebude zrejme žiadny, ale páčia sa mi tie rozsiahle možnosti nastavení + nemecký výrobca profi riešení ktorý má vlastné fórum a reálne má dobrú podporu pre svoj produkt. Nenašiel som naň jedno krivé slovo, práve naopak, všetci o tom píšu len v superlatívoch. V piatok by som ho mal mať u seba, dám potom vedieť dojmy.
Ako som povedal, slúchadlá zatiaľ vybraté nemám, ale také Audeze LCD-X sú maximum, čo som ochotný zaplatiť.
Čo sa týka tej problematiky meranie vs. subjektivita, som toho názoru, že komplexný zvuk viacerých nástrojov + hlas nie je niečo, čo sa dá v plnom rozsahu interpretovať číslami / porovnať meraním. Inak povedané, ak vezmete modelku, celú ju detailne zmeriate a následne cez AI vykreslíte, výsledok bude zrejme veľmi podobný, ale rozdiel tam bude. Možno sa mýlim (kľudne ma opravte) ale takto to vidím ja.
Ako som povedal, slúchadlá zatiaľ vybraté nemám, ale také Audeze LCD-X sú maximum, čo som ochotný zaplatiť.
Čo sa týka tej problematiky meranie vs. subjektivita, som toho názoru, že komplexný zvuk viacerých nástrojov + hlas nie je niečo, čo sa dá v plnom rozsahu interpretovať číslami / porovnať meraním. Inak povedané, ak vezmete modelku, celú ju detailne zmeriate a následne cez AI vykreslíte, výsledok bude zrejme veľmi podobný, ale rozdiel tam bude. Možno sa mýlim (kľudne ma opravte) ale takto to vidím ja.
- Andre
- TV & Audio expert
- Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
rme je fajn ak si v roku 2020, tiez "DX7 Pro"
to uz mozes rovno zobrat dx5
"DX7 Pro+" je daleeej
to uz mozes rovno zobrat dx5
"DX7 Pro+" je daleeej
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
Merania su proste objektivny ukazovatel, jediny ktorym mozes tie krabicky porovnavat. To je proste axioma, s ktorou nevies nijako pohnut. O to viac, v pripade ze nemas vlastnu skusenost.Easa napísal: ↑St 05. Apr, 2023, 21:04 Tak páni chvíľku som tu nebol, celkom diskusia. Trochu som to zas študoval, zas som sa priklonil naspäť k spomínanému DX7 Pro, avšak mám v riešení aktuálne ľahko používaný, full set RME ADI-2 DAC FS R, za rovnakú cenu ako DX7 Pro. Viem, že zvukový rozdiel tam nebude zrejme žiadny, ale páčia sa mi tie rozsiahle možnosti nastavení + nemecký výrobca profi riešení ktorý má vlastné fórum a reálne má dobrú podporu pre svoj produkt. Nenašiel som naň jedno krivé slovo, práve naopak, všetci o tom píšu len v superlatívoch. V piatok by som ho mal mať u seba, dám potom vedieť dojmy.
S ADI 2 nic nepokazis.
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Názor ti samozrejme nikto neberie, ale opak je pravdou. V konečnom dôsledku máš tu toho popísaného dosť. Môže sa tu písať ďalších 50 strán, ale nie som si istý, či ťa to niekde posunie.som toho názoru, že komplexný zvuk viacerých nástrojov + hlas nie je niečo, čo sa dá v plnom rozsahu interpretovať číslami / porovnať meraním
Prajem šťastný výber a veľa zábavy.
Tak sa už dohodnite, jeden napíše, že medzi DX3 a DX7 nie je prakticky žiaden rozdiel okrem výbavy, teraz je DX7 Pro+ ďalej OK, je to modernejší produkt a má vyššiu výbavu. Nemá ale vstavaný EQ a čo u mňa zavážilo najviac, je úroveň podpory výrobcu. Z toho čo čítam, tie Toppingy sú skvelé, keď fungujú. Výrobca neodpovedá na maily, spojiť sa s nejakou podporou je nereálne, skrátka tie nízke výrobné náklady na produkt s takou výbavou a osadením sa museli niekde odraziť. U DX3 Pro+ za 200 EUR by som toto ozaj neriešil, ale u produktu za túto cenu už ocením vychytaný FW a spoľahlivosť.
S týmto ja ale bezvýhradne súhlasím, meranie je pre tieto zariadenia jediný objektívny ukazateľ. Akurát si myslím, že posluchový dojem dvoch inak identických zostáv, ktoré budú mať iné DACy, z toho každý iného výrobcu s inak riešeným PCB, môže byť v niečom odlišný, hoc budú mať oba excelentné výsledky meraní. Na druhú stranu, svoje v tomto iste zohrá aj placebo efekt a opakované blind testy sú zrejme najlepšia metodika.
Zajtra budem múdrejší, dám potom vedieť ako to dopadlo s posluchom.
BTW, akurát pozerám, že na Muzikeri je so zľavovým kódom za 989€ (bežná cena 1100-1200). Jazdenka bez záruky (ale full set a bezchybná estetika) za 700 vs. nový produkt ? Jooo viem že vymýšľam, s tými 700 som stotožnený, len som chcel počuť názor osadenstva.
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
Môžem sa len na sekundu pozastaviť na tom, že zase riešime prípad človeka, ktorý zoberie všetko povedané a ide si aj tak svoje a robí ko*otiny? Ako dobre, ja som za to, že tieto drahé prístroje ti dajú v realite nula celá nič a niektorí idú opačne ale ty si to teda zaklincoval s 1000, slovom tisíc eurovou krabicou, ktorá má ešte celosvetovo známy nic moc silný zosilňovač preto, bo displej a bo EQ. Hlavne, že nemyslíme na to, že tam sa budeš s prepáčením kakať s EQ na mini displeji, keď ak už tak veľmi chceš dávať 1000, slovom tisíc euro, za krabicu a tak veľmi chceš opravovať všetky slúchadlá za 300€, čo je suma, ktorá ti ostane, tak na X-krát vyššej a viac detailnej úrovni by si ten EQ dal sám a v OSku.
Ak chceš EQ a chceš podporovať neČínu, tak a čo tak vyhodiť logiku úplne z okna a zobrať Schiit stack - Modius, Lokius a Magnius (spolu 1060 euro). Budeš sa môcť hrať s toľkými nóbikmi, že sa z toho potentíš.
A ja som sa včera uchechtával na tom, že na Avmanii mu radil týpčo Fiio Q7...myslím, že to je ešte menej odveci ako toto.
Ak chceš EQ a chceš podporovať neČínu, tak a čo tak vyhodiť logiku úplne z okna a zobrať Schiit stack - Modius, Lokius a Magnius (spolu 1060 euro). Budeš sa môcť hrať s toľkými nóbikmi, že sa z toho potentíš.
A ja som sa včera uchechtával na tom, že na Avmanii mu radil týpčo Fiio Q7...myslím, že to je ešte menej odveci ako toto.
Kupuješ to na Slovensku, maš na to štandardne 2 roky zaruku ako na každy iny tovar. Na to, že ti nejaka zapadna firma (česť raritnym vynimkam) bude niečo riešiť po skončeni zaruky, môžeš zabudnuť. V tomto nemaš žiaden rozdiel.Easa napísal: ↑Št 06. Apr, 2023, 10:45
Tak sa už dohodnite, jeden napíše, že medzi DX3 a DX7 nie je prakticky žiaden rozdiel okrem výbavy, teraz je DX7 Pro+ ďalej OK, je to modernejší produkt a má vyššiu výbavu. Nemá ale vstavaný EQ a čo u mňa zavážilo najviac, je úroveň podpory výrobcu. Z toho čo čítam, tie Toppingy sú skvelé, keď fungujú. Výrobca neodpovedá na maily, spojiť sa s nejakou podporou je nereálne, skrátka tie nízke výrobné náklady na produkt s takou výbavou a osadením sa museli niekde odraziť. U DX3 Pro+ za 200 EUR by som toto ozaj neriešil, ale u produktu za túto cenu už ocením vychytaný FW a spoľahlivosť.
Opozdene ale predsa, RME je doma, nakoniec som zjednal na 620€, verzia s AKM prevodníkom, full set, nikdy nepoužité DO, stav naozaj ako nový. Za mňa teda money well spent - nepamätám si, že by to hralo takto excelentne na tej Essence (teraz neviem či to bola Essence I alebo II). Hlavne tie bicie predčili očakávania, testované na DT880 250Ohm a K712 Pro, budem mať zapožičané aj LCD-X, na tie som veľmi zvedavý. Je to také klišé, ale naozaj objavujem v nahrávkach veci, ktoré som nevedel (alebo zabudol) že tam vôbec sú.
Dunar: RME vyrába primárne profi audio techniku posledných (takmer) 30 rokov. Majú vlastné fórum, reálne sa im dovoláš a odpovedajú takmer ihneď. Ku DACu je kompletná schéma. Pozáručný servis je možný. Toto u Toppingu naozaj nehrozí, ako píšem, za 200€ by som to neriešil, ale u tejto cifry je to pre mňa už podstatná výhoda.
PS: Cez víkend budem mať ešte k dispo DT1990, úprimne som zvedavý na rozdiel oproti DT880.
Dunar: RME vyrába primárne profi audio techniku posledných (takmer) 30 rokov. Majú vlastné fórum, reálne sa im dovoláš a odpovedajú takmer ihneď. Ku DACu je kompletná schéma. Pozáručný servis je možný. Toto u Toppingu naozaj nehrozí, ako píšem, za 200€ by som to neriešil, ale u tejto cifry je to pre mňa už podstatná výhoda.
PS: Cez víkend budem mať ešte k dispo DT1990, úprimne som zvedavý na rozdiel oproti DT880.
Ja viem co je RME a ako funguju. A mal som aj Adi2.
Pozarucny servis ti urobia v kazdom radioamaterovi ci oprave techniky. Nemusis to posielat tisice km. To nie je adekvatny argument.
Pozarucny servis ti urobia v kazdom radioamaterovi ci oprave techniky. Nemusis to posielat tisice km. To nie je adekvatny argument.