Caute,
ktory nvme do novej masiny? Nemam moc prehlad zobaral by som AORUS GEN4 2TB.
Rad by som mal co najvacsie IOPS, pristupovu dobu a pracu s vela malimi subormi.
Dakujem.
PC: CPU: RYZEN 5950X VMR-B2@ 4725MHz 1.35V , Chladic Arctic Liquid Freezer II RAM: GSKILL NEO 2x16KIT(32GB) 14-15-15-12-26-38 CR2 - upravene tercialne casovania, GFX: AMD Vega64, MB: Asus Dark Hero VIII X570, M.2 SSD Samsung 990 PRO 2TB, 2xRAID1 WDGOLD 8TB
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander
Ak chceš naj "normálne" SSD teraz tak asi najlepšie ten Samsung 990 Pro.
Inak ti zostávajú už len exotiky ako:
1. PCIE5 NVME SSD, ale aktuálne produkty sú nič moc podobne ako bola prvá várka PCIE4 - v tých parametroch ktoré spomínaš sú prakticky rovnako výkonné ako najlepšie PCIE4 NVME SSD
2. Intel Optane - drahé ako sviňa lebo je to prakticky enterprise technológia a v podstate už aj mŕtva technológia, treba na to Intel platformu a posledný chipset s podporou je Z690, Z790 už nepodporuje Optane
Čiže nič na normálnu prevádzku, leda tak na experimentovanie.
neni to spatne, veru nie - sn770 ma kusok mensiu garanciu zapisov ale ten rozdiel je absolutne nepodstatny. Mne sa zda ze kc3000 by mala byt friškejšia a vrtkejšia nez sn770 cize lepsie QD1/QD4 vysledky, mensie latencie blablabla ale fakt ten rozdiel je prdlajz. Pokial niekto bije SSD cely den lebo sa hraje s tazkymi databazami, virtualizaciami, videom atd, mozno pre neho bude mat lahky vyznam spekulovat ale pre 99.99% sudruhov obyvatelov je sn770 a kc3000 rovnocenne.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.