Zdravím, potreboval by som menšiu radu. Mám jeden bluetooth adaptér, ktorý bol pribalený ku bezdrôtovej klávesnici, a keďže v počítači nemám integrovaný bluetooth tak som ho musel využiť. Ale nastal problém, že asi dva týždne som bezproblémov a bez menších výpadkov signálu fungoval s klávesnicou aj keď bol adaptér zapojený vzadu v počítači v základnej doske. Ale dnes už klávesnica sa buď nedokázala pripojiť na bluetooth alebo ak sa pripojila tak absolútne skoro vôbec nereagovala. Tak som skúsil s usb predlžovacím káblom ten adaptér vytiahnuť na stôl aby mal adaptér priamy výhľad na klávesnicu a už funguje to ako má.
Otázka teda znie, má nejaký zmysel kupovať nejaký lepší adaptér? Alebo bude asi jednoduchšie a lacnejšie to nechať takto ako som spravil, že som to potiahol na stôl, len tam mi možno vadí, že mi teraz do očí svieti modrá led-ka
Bluetooth adaptér
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 30. Mar, 2021, 20:49
- michalesku
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 02. Jún, 2012, 11:56
Re: Bluetooth adaptér
LED-ku prelep ciernou paskou a funguj takto.. Ked si predstavis, cez co vsetko musi prejst signal od klavesnice k tomu adapteru, s akymi ruseniami sa to musi v oblasti PC bedne vysporiadat..
Skusil si nove baterky? Mozno aj tam je problem, mierne slabsi signal..
Skusil si nove baterky? Mozno aj tam je problem, mierne slabsi signal..
Spoiler: ukázať
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 10. Feb, 2012, 17:01
no mne spolahlivo nefungovala asi ziadna mys / klavesnica bezdratova pichnuta vzadu v PC. vsetky prijimace mam pod monitorom.
Intel i5 13600K + Noctua NH-D14 | ASUS TUF Z690 | ASUS TUF RTX 3070 Ti O8G | 32GB 3600Mhz Kingston | Corsair HX750i | Samsung 980 pro 1TB + 970 evo plus 1TB | NZXT H7 flow | 5x 140mm arctic
LG UltraGear 27GP850-B / Dell U3417W | Logitech G700s + Devis Control | Logitech G915 Tactile | Lenovo T490
LG UltraGear 27GP850-B / Dell U3417W | Logitech G700s + Devis Control | Logitech G915 Tactile | Lenovo T490
- zoom
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
Potvrdzujem podobne skusenosti, naposledy Microsoft klavesnica a HTPC. USB adapter vzadu blbol uz na 2-3m vzdialenost, musel som ho vytiahnut na predlzovacom kabliku do priamej viditelnosti. Ak ti vadi mat ho na stole, mozes ho skusit prilepit niekde pod stol, ci to bude fungovat, alebo mozes najst nejaky adapter s antenou (u nas vacsinou nedostat), pripadne skusit ten existujuci adapter strcit napr. do monitora, ak ma USB porty vzadu.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 30. Mar, 2021, 20:49
Klávesnica je práve na nabíjanie cez usb-c, to som práve ako prvé skúsil ju nabiť na 100%, ale bez zmeny. Na stole sa napríklad nepripojila vôbec, keď som ju položil na bedňu a bola od toho adaptéru asi 30 cm išla ako má, a keď som ju položil na stôl tak odozva skoro žiadna, alebo začalo písať jedno písmenko stálemichalesku napísal: ↑St 03. Máj, 2023, 21:58Skusil si nove baterky? Mozno aj tam je problem, mierne slabsi signal..
@zoom - ten adaptér s anténou vyzerá zaujímavo, no pri tej cene to radšej to nechám vytiahnuté na stole (keby som využíval ten bluetooth na viac zariadení aj by som to kúpil, ale keďže to využívam len pre klávesnicu nemyslím si, že sa oplatí do toho tak investovať ). Do monitora to pripojiť nie je zlý nápad, ale ako pozerám nemám v monitore USB port čiže to nepôjde
Ešte asi spravím ako mám u bezdôtovej myši taký adaptér, že od PC mi ide usb-c kábel do takej redukcie kde ten kábel zapojím a následne zapojil som dongle od myši, a prípadne, že chcem nabíjať myš tak odpojím adaptér a zapojím usb-c kábel priamo k myši, ktorý je napájaný počítačom.
Takéto niečo, ale typujem, že na SK to nezoženiem a budem musieť objednať s ali
Zároveň ma napadlo tú ledku vyriešiť tak, že kúpim iný adaptér, ktorý nemá takú agresívnu ledku, máte niekto prípadne skúsenosti zo značkou UGREEN?
Toto by som chcel zobrať.
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
Ugreen ako znacka je OK, na SR to predava napr. Nay a tusim aj Alza. Ale je jedno kto to vyraba, ked tam pouzije nejaky zakladny BT cip. Stale najlepsie riesenie je dat si jeden HUB pod monitor, napichat tam co potrebujes a neriesit.. obojstrannou paskou to predsa vies prilepit zozadu tak, ze ti ten adapter nebude ani svietit do tvare ale bud do stola alebo opacnym smerom, plus si tam zapojis klavesnicu a mys na nabijanie podla potreby a nemusis nic odpajat
- michalesku
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 02. Jún, 2012, 11:56
Lenze by si musel mat nieco podobne aj na strane klavesnice, ta vysiela signal, adapter len prijima..