nie je podstatne od koho mas CPU - sucastou nebol nekonecny rad konzultacii a neviemcoho

navyse nikto nemoze poznat vsetky dosky a vsetky mozne aj nemozne situacie na svete. Este k tomu pospali sme, lebo bol vikend navyse su prazdniny a semtam ludia chodia aj napriklad k moru, celkovo aktivita na fore bola mala.
>> Ako nastavim, aby cpu v turbe siel na priklad 5,3ghz ? Ale v turbe, nie stale.
musia byt zapnute vsetky tie Intel EIST a TurboBoost nastavenia. Nesmies mat fix frekvenciu, musis mat zapnuty power management inak nebude zhadzovat frekvenciu dole. Konkretne tvoju dosku nepoznam, neviem aky ma BIOS a som lenivy hladat - mal by si naladu odfotit vsetky nastavenia vztahujuce sa k procesoru ? Navyse, vo WIndowse nesmies mat pouzity High-Performance profil, pretoze ten naschval neznizuje frekvenciu procesora ale drzi ju stale vysoko.
>> Chladenie mam Kraken X63, teplota v default 70C, no teplota chladiacej tekutiny nepresiahne 40C, je to ok, alebo nedolieha dobre chladic k cpu ?
je to v pohode, voda nemava 60 stupnov.
>> A musia byt zapojene obidva konektory 8 pin 12V do dosky, lebo mam jeden 8 pin 12V, zdroj mam silver stone 1000W, no chybuje mi prave druhy 12V
nikdy v zivote som nevidel zapojene dva 8pin konektory. Vzdy jeden ten velky 24pin plus jeden jediny 8pin ; ak by to bolo zle, nechodilo by to vobec. Nedostatok energie rozhodne nie je tvoj problem.
>> nastavil som all cores na 5,3ghz a vcore 1,250V v biose
ako konkretne ? Fotka napovie.
>> no v cpuz v zatazi - cinebech multicore napetie padne na 1.225V. Je to ok, alebo je treba zapojit i druhy 8 pin 12V ? Diky za rady.
je to ok, podla nastaveni - napriklad LoadLine calibration do toho kotkodaka. LLC je "tvrdost" napajania a s nim spojeny pokles napatia pri zatazi. Je to uplne normalne spravanie. MSI ma aj ine parametre, teraz si nespomeniem ako sa to vola - v BIOSe som bol naposledy asi polroka dozadu.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.