Ahojte, odporučte prosím nejaké vodné chladenie pre i7-13700K, musí to byť max 240mm verzia, lebo väčšia sa mi do bedne nezmestí momentálne
Ide mi aj o vizuálnu stránku a RGB.
Momentálne pokukujem po https://datacomp.sk/endorfy-navis-f240- ... 59113.html ale netuším či je to vhodný výber.
Najlepšie by bolo keby sme sa zmestili do 150€
ARCTIC Liquid Freezer II 240 som už vylúčil, lebo sa mi nepáči bohužial
Ďakujem za rady
Vodné chladenie pre i7-13700K
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Re: Vodné chladenie pre i7-13700K
neodporucim, len nasmerujem tvoje myslienky inym smerom :
a) 240mm voda sa cenovo neoplati, za rovnaku cenu mas 280-360mm, za 106,- som videl 420mm Arctica ktory mas problem nahodit do 99% bedni
b) Arctiky chladia uzasne, na rovnakom hluku lepsie ako prakticky cokolvek, maju vybornu cenu a 7 rocnu zaruku. Preber si to.
c) paci/nepaci mi nepride najdolezitejsi argument pri chladeni, nie si zenska
d) 240mm voda chladi sotva lepsie nez vzduchove chladice, ja osobne by som do 240mm VOBEC nesiel.
Ak su dukaty, vymen bednu a zober nove normalne chladenie. Dlhodobo na 240mm nevydrzis, to je blbina.
Ak nie su dukaty, isiel by som na to inak : preco doteraz bolo chladenie v pohode a teraz treba vymenit ? Zacal si robit nejake zurive narocne dlhodobe operacie ktore si doteraz nerobil, a'la X hodinove renderingy videi, akekolvek matematicke vypocty a podobne ? Mohol by si upratat sucasnu bednu a spravit v nej trosku prievan (ake mas nasavacie a vyfukovacie ventilatory ?) aby si znizil teploty tak ako mas teraz ? Mohol by si o 100-200MHz podtaktovat procesor, podvoltovat, aby nevytvaral tolko tepla ? Aku mas teplovodivu pastu ?
A vobec, ake mas teploty teraz ? Je nutne menit chladenie alebo len chces svetielkujuci kolotoc na vode ?
a) 240mm voda sa cenovo neoplati, za rovnaku cenu mas 280-360mm, za 106,- som videl 420mm Arctica ktory mas problem nahodit do 99% bedni
b) Arctiky chladia uzasne, na rovnakom hluku lepsie ako prakticky cokolvek, maju vybornu cenu a 7 rocnu zaruku. Preber si to.
c) paci/nepaci mi nepride najdolezitejsi argument pri chladeni, nie si zenska
d) 240mm voda chladi sotva lepsie nez vzduchove chladice, ja osobne by som do 240mm VOBEC nesiel.
Ak su dukaty, vymen bednu a zober nove normalne chladenie. Dlhodobo na 240mm nevydrzis, to je blbina.
Ak nie su dukaty, isiel by som na to inak : preco doteraz bolo chladenie v pohode a teraz treba vymenit ? Zacal si robit nejake zurive narocne dlhodobe operacie ktore si doteraz nerobil, a'la X hodinove renderingy videi, akekolvek matematicke vypocty a podobne ? Mohol by si upratat sucasnu bednu a spravit v nej trosku prievan (ake mas nasavacie a vyfukovacie ventilatory ?) aby si znizil teploty tak ako mas teraz ? Mohol by si o 100-200MHz podtaktovat procesor, podvoltovat, aby nevytvaral tolko tepla ? Aku mas teplovodivu pastu ?
A vobec, ake mas teploty teraz ? Je nutne menit chladenie alebo len chces svetielkujuci kolotoc na vode ?
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Rozhodol som sa pre lepšiu vizuálnu stránku, nemá to nič spoločné s teplotami. Áno chcem kolotoč a áno pre mňa je dosť podstatný argument to či to vyzerá dobre Takže mi z toho vychádza, kúpiť novú bedňu a väčšie chladenie
Kludne chod do Endorfy Navis F240, ak sa ti nevojde 280. Podla x portalov (vratane hwcooling) je to vyborne AIO. Chladi to lepsie ako AF II 240/280 a hlavne to ma vyrazne tensi radiator. Alza aj Datacomp na tie Navisy maju aj 6 rokov zaruku.
Spoiler: ukázať
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 27. Jan, 2014, 21:38
F240 je slabé pre tú i7, ideálne 280/360mm, riešil som to s DoubleMko, keďže videl na fotkách, aj poskladaný počítač s tým chladičom.