Po zapnuti sa rozsvietia LEDky na doske okolo TUF napisov, ale neroztoci sa ziadny ventilator ani na CPU ani na bedni ani na zdroji, je to uplne hluche. K bedni ani doske nebol speaker, takze ak to aj pipa, neviem o tom. Kde hladat problem? Skusil som to len s 1ks DDR, bez GPU, na zdroji som skusil vsetky 3 PCI-E konektory a nic..
Je to ASUS TUF, nepotrebuješ speaker kdesi má diagnostické LED, na foto to vyzerá že hore nad RAM. Ak je s niečím problém tak ten komponent by tam mal svietiť.
Takze problem solved .. takova blbost .. zdroj mal 3 kable PCI-E, 3 zasuvky na PCI-E/CPU a vsetky kable vyzerali rovnako, tak som zapojil prvy co som porovnal s druhym a vyzeral rovnako tak jasne ze som zapojil PCI-E kabel a nie CPU, aj ked vizualne identicke, no jeden mal prazdny pin a podla toho som to nakoniec dekodoval. Zapojil som spravny kabel a uz to bezi, teraz uz len doriesit tie hlupe RAM aby isli na 6000Mhz ako maju, ale to uz sa riesilo inom threade tak pozriem tam
Co ti nechodi 6000 ? Zapnute XMP ? Ako sa sprava masina ked zapnes XMP - nenabootuje vobec ? Na malej frekvencii pripadne cez USB kluc BIOS aktualizovany na poslednu verziu ?
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
@wingo ano, teoria hovori, ze kazdy kabel je urobeny tak, aby si ho (ani silou) nenarval do zlej zasuvky alebo aby si ho nedal opacne .. no zjavne CPU a PCIE koncovky zdielaju rovnake kodovanie dierok, akurat je tam rozdiel v jednom kabliku/prazdnej dutinke. Do dosky som to netlacil nasilu, normalne to tam slo zapojit tak som ani neriesil. Ale uz teda ked som to odpojil ze to porovnam, tak potom som si vsimol, ze je to 6+2 a treti kabel, ktory som uz nepozrel, lebo vyzeraju rovnako, ziadne stitky na nich ani oznacenia ani nic, tak ten uz bol 4+4 ano..
@mp3turbo uz to ide, aktualizoval som BIOS a pridvihol napatie RAM jemne viac ako dal XMP, lebo s XMP1 aj XMP2 to bootovalo pol minuty a skoncilo na 4800MHz. Teraz to uz ide 6000MHz stabilne a viac nejdem ani skusat, nema zmysel
... šikulák ! Keby si nahodou mal nejake cirkusy - este sa moze ukazat nestabilita - tak opatrne zvysis voltaz na System Agent. Standardtne je 0.95V na 12xxxK, na 13xxx K procesoroch fiha neviem ale 1.25V rozhodne neublizi. Takze kuknes co mas, zvysis o desatinu.
Enjoy, mas peknu masinku.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.