Data z SSD disku z mrtveho notebooku
Data z SSD disku z mrtveho notebooku
Caute,
nastala situacia, ze mi umrel notebook. Neviem nikdy som tieto veci nerobil, ale SSD disk by mal byt OK a ja by som teraz potreboval prinajhorsom skopirovat data z toho SSD a v tom lepsom pripade rozbehat to SSD na inom notebooku. Je vobec nieco taketo mozne?
Cital som, ze mozu byt problemy ak len vymenim SSD medzi notebookmi avsak toto by bola pre mna najprijatelnejsia cesta. Aspon do bodu kedy by som skopiroval vsetky potrebne data a hlavne vyexportoval si nastavenia roznych programov.
Vedel by mi niekto poradit naj cestu, co teraz robit? ako postupovat? comu sa vyhnut, aby som o tie data neprisiel.
Dik
nastala situacia, ze mi umrel notebook. Neviem nikdy som tieto veci nerobil, ale SSD disk by mal byt OK a ja by som teraz potreboval prinajhorsom skopirovat data z toho SSD a v tom lepsom pripade rozbehat to SSD na inom notebooku. Je vobec nieco taketo mozne?
Cital som, ze mozu byt problemy ak len vymenim SSD medzi notebookmi avsak toto by bola pre mna najprijatelnejsia cesta. Aspon do bodu kedy by som skopiroval vsetky potrebne data a hlavne vyexportoval si nastavenia roznych programov.
Vedel by mi niekto poradit naj cestu, co teraz robit? ako postupovat? comu sa vyhnut, aby som o tie data neprisiel.
Dik
Re: Data z SSD disku z mrtveho notebooku
podla toho ci je tam sata alebo nvme ssd kupit externy box > urobis z toho disku externy a klasicky pripojis k svojmu druhemu pc/nb cez usb a zalohujes co potrebujes /pokial bude ssd ok/
Spoiler: ukázať
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
A nezabudnut, ak si mal zapnute sifrovanie, tak najist sifrovaci kluc.
Inac potrebujes ku tomu aj spravne kable a napajanie. 3,5 disk rozbehas len s externym napajanim, 2,5 disk/ssd napaja USB a na NVME disk potrebujes na to urceny box/konektor. Vsetko potom sa pripaja kPC cez USB a tvari sa ako USB kluc
Inac potrebujes ku tomu aj spravne kable a napajanie. 3,5 disk rozbehas len s externym napajanim, 2,5 disk/ssd napaja USB a na NVME disk potrebujes na to urceny box/konektor. Vsetko potom sa pripaja kPC cez USB a tvari sa ako USB kluc
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
je to nvme SSD disk. A @HellAngel kde viem najst ten sifrovaci kluc? Lebo nie som si isty, ci som mal zapnute sifrovanie
edit: a dal by sa nejakym sposobom rozbehnut aj na inom laptope? Hlavne kvoli tym programom kde by som si vsetko exportoval a nemusel zase znovu konfigurovat. Lebo to bude zase pain
edit: a dal by sa nejakym sposobom rozbehnut aj na inom laptope? Hlavne kvoli tym programom kde by som si vsetko exportoval a nemusel zase znovu konfigurovat. Lebo to bude zase pain
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
to by malo ist. Win10 a Win11 su strasne odolne voci vymene hardware - ked ides Intel->Intel alebo AMD->AMD, tak je prakticky zarucene ze to bude fungovat spravne.
Pri prvom spusteni si najde "novy hardware", raz alebo dvakrat sa rebootne a bezis uplne rovnako ako na starom HW. Samozrejme mozno budes musiet doinstalovat resp. upgradnut ovladace na grafiku, sietovku, wifi, zvuk ale to su drobnosti. Principialne to rozhodne ide.
Pri prvom spusteni si najde "novy hardware", raz alebo dvakrat sa rebootne a bezis uplne rovnako ako na starom HW. Samozrejme mozno budes musiet doinstalovat resp. upgradnut ovladace na grafiku, sietovku, wifi, zvuk ale to su drobnosti. Principialne to rozhodne ide.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
fuu diky @mp3turbo upokojil si ma trochu. Lebo po nete som cital ze pri notebookoch je s tym trochu problem a ze to nie je az take jednoduche kvoli licenciam, ze po vymene sa vlastne deaktivuje Windows alebo take daco. Tak dufam, ze to bude fungovat aspon na cas lebo by mi to ohromne ulahcilo robotu.
Zajtra skusim a pripadne dam vediet keby nastali este nejake problemy. Potom by uz ostala len moznost kupit si ten externy box a skopirovat aspon data. Dikes
Zajtra skusim a pripadne dam vediet keby nastali este nejake problemy. Potom by uz ostala len moznost kupit si ten externy box a skopirovat aspon data. Dikes
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
podla mna to nepojde. pokial viem, windows nejakym sposobom v sebe uklada nejake id diskoveho radica a ked najde ine, tak nenabootuje. riesil som to pred par rokmi, ked som chcel rozbehnut image z disku vo virtualizovanom prostredi. da sa to nejako osidit upravou v registroch, ale nemam pocit ze sa na to citis. a myslim ze licencia bude tiez problem, aj ked podla mna len v tom ze kazde 2 hodiny sa restartne komp.
najlepsie riesenie je pripojit to k novemu pc ako externy disk a skopirovat data
najlepsie riesenie je pripojit to k novemu pc ako externy disk a skopirovat data
Funguje to uplne bez problemov. Preniesol som takto windows z i5 9400f na ryzen 5600x ked sa mi ho nechcelo preinstaluvavat, a vsetko bezalo bez problemov.
Hej funguje to úplne v pohode, aj Intel->AMD. Akurát nemusíš mať úplne ideálny výkon ako pri čistej install. Nepamätám si už síce ako som riešil aktiváciu, ale nepamätám si že by to bol problém tak asi len klik na tlačidlo reaktivovať.
diky, diky chalani davate mi nadej, ze po prehodeni toho SSD-cka medzi notasmi to bude fungovat. Dufam v to. Aspon na nejaky cas...
tak vymenil som SSD a vsetko zatial fahci super. Automaticky notas vsetko nakonfiguroval pocas prveho spustenia (aj nejaky upadate BIOS-u). Z mojej strany bol jedine zasah pocas tohto procesu, ked som zadaval BitLocker recovery key asi 3-4 krat kedze disk je sifrovany.
Mozno som mal aj stastie, ze disk som menil do notasu rovnakeho vyrobcu a dokonca to bol aj rovnaky model. Takze zatial vsetko slape ako ma. Diky vsetkym
Mozno som mal aj stastie, ze disk som menil do notasu rovnakeho vyrobcu a dokonca to bol aj rovnaky model. Takze zatial vsetko slape ako ma. Diky vsetkym
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
paci sa, radost velika !
nie, nebolo to stastie a nie je to podmienene rovnakym vyrobcom. Samozrejme rovnaky model vsetko strasne zjednodusuje, urcite, ale chodi to takto vseobecne. Uz sme sa daleko pohli od casov Windowsu 7.
nie, nebolo to stastie a nie je to podmienene rovnakym vyrobcom. Samozrejme rovnaky model vsetko strasne zjednodusuje, urcite, ale chodi to takto vseobecne. Uz sme sa daleko pohli od casov Windowsu 7.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
takze aj po tyzdny vsetko fahci . Akurat este jedna taka menej podstatna info (mozno to dakomu pomoze ). Tym, ze som mal disk zakryptovany (BitLockerom), tak vzdy ked som vypol notas a potom zapol, tak zakazdym som musel zadavat recovery key pre BitLocker. Tak som vypol BitLocker, potom znovu zapol a uz je to OK.