Moja zostava je : ABIT NV8 nF4-4X
AMD Sempron 2800+
2xKINGSTON 512MB DDR400
GAINWARD 6600GT PCIe 128MB
LEADTEK TV2000XP Expert
SB AUDIGY 2
SEAGATE 7200.10 320GB 16MB cache sata
NEC 4550A
FORTRON 350W Green Power
Takze problem mam taky ze ak su v doske 2 moduly RAM tak cele PC nahodne zamrzne vo WINDOWSE je jedno ci nic nerobim alebo len hram hru, alebo som na internete , najcastejsie to mrzne pri pozerani AVI filmu . Skusal som uz fakt vsetko uz sa pol roka stym natahujem a su len dve moznosti k rock stable PC je jedno ci s OC alebo bez OC doska sa chova rovnako Takze : 1.sposob : pouzivat PC s dvomi modulmy ram dokopy 1GB ram stabilne na default aj na OC pokial su ramky na DDR333 no problemo ..
2.sposob : pouzivat PC len s jednym modulom RAM v slote DIMM1 a pak to ide na DDR400 stabilne bez problemov aj na defaulte aj pri OC .Takze problem je jasne s pametami ,, ale vsetko sa to komplikuje tym ze pamete su odporucane vyrobcom zakladnej dosky a niesom jediny kto ma uplne rovnake priznaky problemu a aj rovnaku pricinu na tejto zakladovke .Ak nabootdujem MEMTEST a mam 2 pamete na DDR400 tak nenajde chybu ani po 8 hodinach testovania ale akonahle sa bootne windows tak PC sa napr. po pol hodinke sekne , nic nereaguje a s repro ide stale dokola posledny prehravany zvuk (vecsinou ej z toho hnusne pistanie), po hard resete no problem sa chova PC normalne ovsem stym ze znovu zamrzne v systeme .Myslel som si cely cas co mam tuto dosku ekdze to robi uz od kupy , ze problem je niekde v mojom hardware az kym som nenasiel zahranicne fora kde iny uzivatelia presne opisuju moj problem doslova tak sa prejavuje ako umna , memtest bezchybny , WINDOWS/LINUX nahodne zamrzanie celeho systemu bez niakej zjavnej priciny, a cely problem riesi vytiahnutie jedneho modulu ramky zo slotu a pouzivanie len jedneho alebo spominane podtaktovanie pamete. Neviem ci je sanca uspiet pri reklamacii ale je to podlamna vlastnost tych dosiek od abitu .
Co si otom myslite ?? Ine dosky nemaju taketo problemy len konkretne ABIT NV8 .
Ak sa najdu tu na fore uzivatelia tejto MoBo tak nech napisu svoje skusenosti ... Alebo keby mi neuznali reklamaciu da sa reklamovat aj to ze doska nespravne nastavuje napetie na CPU ked v BIOS-e nastavim 1,550V CPU VCORE , tak mi to dava realne 1,450-1,470V hodnoty z BIOSU .Ak nastavim 1,620V na com som aj siel pri OC tak mi to dava 1,540-1,570V cize strasne zle. Musim nieco spravit aby mi tu dosku vymenili za niaku inu lebo takto sa to PC neda pouzivat dam nieco stahovat odidem z domu a zistim po navrate ze PC stahovalo 40 minut a ostatnych 8 hodin co som bol prec bolo zamrznute -- PC sa pri tomto zamrznuti nikdy nerestartuje fakt genialne .
Uz som reklamoval v minulosti ine dosky kvoli kravinam ktore sa dali predychat a hlavne neobmedzovali funkcnost PC ale toto som este nevidel aby niaka doska robila a zrovna mne sa to musi stat
Stabilita ABIT NV8 + 2x512 Kingston
- MaTToS8806
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Št 07. Dec, 2006, 02:00
- thimy
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 17. Sep, 2005, 20:00
Vitaj na fore.
Mal som tu ABITku, nebola sice na The Best OC, ale bola v pohode.
Za hocico co sa tyka taktovania ti dosku nevyreklamuju. Su to nadstandardne nastavenia za ktore vyrobca neruci. Ani to napatie by ti podla mna neuznali, ale ked chces skus .
No ale k tomu problemu. Ako to mas pretaktovane? Skus napisat vsetko co si nastavoval okolo taktovania. Hlavne ci si menil aj casovanie RAM. Tamten problem by som vydel na "Command per Clock" nastaveny na 1T a uz by sa zrejme zislo 2T.
Mal som tu ABITku, nebola sice na The Best OC, ale bola v pohode.
Za hocico co sa tyka taktovania ti dosku nevyreklamuju. Su to nadstandardne nastavenia za ktore vyrobca neruci. Ani to napatie by ti podla mna neuznali, ale ked chces skus .
No ale k tomu problemu. Ako to mas pretaktovane? Skus napisat vsetko co si nastavoval okolo taktovania. Hlavne ci si menil aj casovanie RAM. Tamten problem by som vydel na "Command per Clock" nastaveny na 1T a uz by sa zrejme zislo 2T.
CPU: Intel i5 3570K + ZALMAN FX70, MB: ASUS P8Z77-V LE PLUS, RAM: 16GB (2x4GB + 2x4GB) DDR3 1600Mhz, VGA: MSI GTX770 2GB + Gigabyte GTX660 OC 2GB (GV-N660OC-2GD), SSD: Samsung 840 PRO 256GB + 128GB Crucial C400 , HDD: 2x 2TB WD20EARX, DVD-RW: ASUS DRW-24B1LT, CASE: CHIEFTEC WH-02B-B-OP, PSU: Enermax MODU87+ 500W, MONITOR: LCD HP LP2275w + 2x LG Flatron L2000CP, SOUND: Logitech Z-5500, KEYBOARD: Logitech Illuminated Keyboard, MOUSE: Roccat KONE; (Odkaz)
- MaTToS8806
- Nový používateľ
Hej ja viem ze OC nevyreklamuju, ale tu sa jedna ze doska nejde na defaulte ...proste nikdy ked je DDR400 doska nejde s dvomi pametami. Preco by som mal na tejto doske nastavovat T2 na tie iste pamete a vsetko co na predchadzajucej doske bezalo DDR400 a T1 .
Do reklamacky som napisal samozrejme ze na defaulte pri DDR400 blbne s dvomi pametami tak ja neviem, ale si myslim ze ked vyrobca napise na svoj WEB ze tie pamete otestoval tak ako je mozne ze to na defaulte nejde
Takze takto : 1600CPU , 200HTT, 400RAM +2moduly nestabilne , cca2000CPU , 250HTT , 400RAM + 2 moduly nestabilne delicka tusim 266, CPU2400 , 300HTT , 400RAM + 2 moduly nestabilne , staci vsak nastavit DDR333 a ide to stabilne .
T.j. vysledok je ten ze doska ani na defaulte nejde,, raz som reklamoval DFI ze pri OC piskaju cievky a bola vymenena tak ale neviem ako u ABIT-u ... ale ja z OC nemam problemy ale z defaultom na pametiach to nejde .
Preco by mi to napetie na CPU nemali uznat ?? Sice viem ze sa to tyka OC ale ked len tato doska ma problemy tak co pak ??
Na druhu stranu som spokojny ze na abitoch mi este nepiskali cievky narozdiel od DFI dosiek.. ale zase DFI nema problem s RAM ostatne ani abit nema to len NV8 ma uchylku .Kebyze to v memteste aspon vyhadzuje chyby ale jednemu nechapem preco memtest nepadne nikdy ten PC, ale v OS to pada hrozne moc a v OS chyba byt nemoze uz ked staci vybrat pamet a uz ide stabilne vsetko ak na defaulte tak aj pri OC .Dosku som tu mal na stoliku tak provizorne zapnutu,, a som setk nanej skusal a nic sa nanej neprehrieva a ajtak zamrzla tak ako obvykle .
Som to odniesol na RMA , momentalne idem s tymi pametami na niakej MSI 845PE ani neviem co to je ale je mi jedno a PC bezproblemove .
Som zvedavy co zisti technik na RMA , ale tak na BIOS default to nefunguje .A zistil som este ze to mrzne rovnako ci nastavim DDR440 alebo DDR400 , vsetk co sa tyka DDR400 a vyssie nefunguje .
Do reklamacky som napisal samozrejme ze na defaulte pri DDR400 blbne s dvomi pametami tak ja neviem, ale si myslim ze ked vyrobca napise na svoj WEB ze tie pamete otestoval tak ako je mozne ze to na defaulte nejde
Takze takto : 1600CPU , 200HTT, 400RAM +2moduly nestabilne , cca2000CPU , 250HTT , 400RAM + 2 moduly nestabilne delicka tusim 266, CPU2400 , 300HTT , 400RAM + 2 moduly nestabilne , staci vsak nastavit DDR333 a ide to stabilne .
T.j. vysledok je ten ze doska ani na defaulte nejde,, raz som reklamoval DFI ze pri OC piskaju cievky a bola vymenena tak ale neviem ako u ABIT-u ... ale ja z OC nemam problemy ale z defaultom na pametiach to nejde .
Preco by mi to napetie na CPU nemali uznat ?? Sice viem ze sa to tyka OC ale ked len tato doska ma problemy tak co pak ??
Na druhu stranu som spokojny ze na abitoch mi este nepiskali cievky narozdiel od DFI dosiek.. ale zase DFI nema problem s RAM ostatne ani abit nema to len NV8 ma uchylku .Kebyze to v memteste aspon vyhadzuje chyby ale jednemu nechapem preco memtest nepadne nikdy ten PC, ale v OS to pada hrozne moc a v OS chyba byt nemoze uz ked staci vybrat pamet a uz ide stabilne vsetko ak na defaulte tak aj pri OC .Dosku som tu mal na stoliku tak provizorne zapnutu,, a som setk nanej skusal a nic sa nanej neprehrieva a ajtak zamrzla tak ako obvykle .
Som to odniesol na RMA , momentalne idem s tymi pametami na niakej MSI 845PE ani neviem co to je ale je mi jedno a PC bezproblemove .
Som zvedavy co zisti technik na RMA , ale tak na BIOS default to nefunguje .A zistil som este ze to mrzne rovnako ci nastavim DDR440 alebo DDR400 , vsetk co sa tyka DDR400 a vyssie nefunguje .
- thimy
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 17. Sep, 2005, 20:00
To ze na jednej doske ti to ide s takymi a takymi nastaveniami neznamena ze to pojde aj na druhej.
Ako je to z BIOSom? Mas tam najnovsi? Pokial taktujes tak ti uz nemusi spravne fungovat autodetekcia casovania pamati. Pri taktovani je vzdy najlepsie vsetko nastavit rucne. Ja by som aj tak skusil to 2T. Ale ak si to dal reklamovat tak OK, niekedy vyreklamuju vselico, niekedy zalezi aj od predajcu nakolko si ceni zakaznikou a snazi sa vyhoviet
Kazdopadne moze tam da svoje pamate a bude mu to fachat 100%. Komponenty pre PCcka to je vsetko ine kus od kusu, niekedy ma ide porazit
Ako je to z BIOSom? Mas tam najnovsi? Pokial taktujes tak ti uz nemusi spravne fungovat autodetekcia casovania pamati. Pri taktovani je vzdy najlepsie vsetko nastavit rucne. Ja by som aj tak skusil to 2T. Ale ak si to dal reklamovat tak OK, niekedy vyreklamuju vselico, niekedy zalezi aj od predajcu nakolko si ceni zakaznikou a snazi sa vyhoviet
Kazdopadne moze tam da svoje pamate a bude mu to fachat 100%. Komponenty pre PCcka to je vsetko ine kus od kusu, niekedy ma ide porazit
CPU: Intel i5 3570K + ZALMAN FX70, MB: ASUS P8Z77-V LE PLUS, RAM: 16GB (2x4GB + 2x4GB) DDR3 1600Mhz, VGA: MSI GTX770 2GB + Gigabyte GTX660 OC 2GB (GV-N660OC-2GD), SSD: Samsung 840 PRO 256GB + 128GB Crucial C400 , HDD: 2x 2TB WD20EARX, DVD-RW: ASUS DRW-24B1LT, CASE: CHIEFTEC WH-02B-B-OP, PSU: Enermax MODU87+ 500W, MONITOR: LCD HP LP2275w + 2x LG Flatron L2000CP, SOUND: Logitech Z-5500, KEYBOARD: Logitech Illuminated Keyboard, MOUSE: Roccat KONE; (Odkaz)
- MaTToS8806
- Nový používateľ
Setko berem ved to samozrejme ze vsetko nastavujem rucne alee, ten pocitac zamrza na defaultnych nastaveniach nulovy OC .Tam je problem ze on zamrza vzdy ked je DDR400 a 2 RAM , a DDR400 je default ziadne OC , takze jedine ked to podtaktujem mi to nemrzne , no uvidime co nato povie technik teda som zvedavy ale uz ma stoho ide porazit, krasna buducnost ,, dalsie 2 roky kazdu hodinu restartovat zamrznute PC milujem ABIT fakt .
O nastaveniach mi nemusis pisat,, je to uz moj piaty PC a jedine stymto mam problemy viem velmi dobre co a jako nastavit, a toto nieje chyba ktora sa prejavila len mne je viac ludi ktorym to robi takze ABIT sa niekde poriadne sekol, uz ide len oto ci si to prizna a nieco sa stym urobi alebo ako to bude je to na reklamacii tak technik sa nato ma v pondelok pozret.
EDIT : dnes som dostal inu NV8 z reklamacky, zatial to mam pustene len hodinku ale tak uz dufam ze tato doska bude bezproblemova,, aspon technik povedal ze ta moja doska bola chybna a s touto mi to uz musi fungovat .
EDIT2: Nova doska fungovala zhruba 15-20 hodin bezproblemov nic nemrzlo atd. a vcera mi uz 3x zase uplne rovnako zamrzla tak ako ta predchadzajuca .Uz ten problem zacina zas uplne rovnako najprv mrznutie 2-3x za den a potom kazdu 1-2 hodiny nakonec.
Ja uz vobec neviem, doska ktora funguje z dvomi pametami az 20 hodin a pak sa neco pos.... tak neviem .
O nastaveniach mi nemusis pisat,, je to uz moj piaty PC a jedine stymto mam problemy viem velmi dobre co a jako nastavit, a toto nieje chyba ktora sa prejavila len mne je viac ludi ktorym to robi takze ABIT sa niekde poriadne sekol, uz ide len oto ci si to prizna a nieco sa stym urobi alebo ako to bude je to na reklamacii tak technik sa nato ma v pondelok pozret.
EDIT : dnes som dostal inu NV8 z reklamacky, zatial to mam pustene len hodinku ale tak uz dufam ze tato doska bude bezproblemova,, aspon technik povedal ze ta moja doska bola chybna a s touto mi to uz musi fungovat .
EDIT2: Nova doska fungovala zhruba 15-20 hodin bezproblemov nic nemrzlo atd. a vcera mi uz 3x zase uplne rovnako zamrzla tak ako ta predchadzajuca .Uz ten problem zacina zas uplne rovnako najprv mrznutie 2-3x za den a potom kazdu 1-2 hodiny nakonec.
Ja uz vobec neviem, doska ktora funguje z dvomi pametami az 20 hodin a pak sa neco pos.... tak neviem .