UPC - nestabilný internet, soft na monitorovanie pripojenia
- rudo959
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 21. Júl, 2007, 08:00
UPC - nestabilný internet, soft na monitorovanie pripojenia
Zdravím, mám internet od UPC tretí rok a doteraz neboli problémy, išiel stabilne v deklarovaných rýchlostiach. Posledné týždne sa však stáva, že na cca 5 minút vypadne. Na archíve si to všimnem len ak niečo pretáčam a vtedy sa sekne obraz. Pri bežnom sledovaní problém nie je (asi si to ťahá dáta do dostatočne veľkého buffra). Problém je, že synovi pri výpadku padne online hra a mne nejde wifi na mobile. Robí to asi 2 - 3 x za deň a je to dosť otravné. Keď volám do UPC vždy to skontrolujú a vraj signál je v poriadku. Chcel by som sa teda opýtať, že či existuje nejaký soft na kontinuálne monitorovanie pripojenia s nejakým povedzme grafickým výstupom, ktorý by som im mohol poskytnúť aby mohli v UPC zistiť, kde je problém s výpadkami internetu? Ďakujem vopred za možné rady.
- michalesku
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 02. Jún, 2012, 11:56
Re: UPC - nestabilný internet, soft na monitorovanie pripojenia
Skus nieco z tohto:
viewtopic.php?t=130911
viewtopic.php?t=130911
Spoiler: ukázať
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
presne tak. Daj si pingat napriklad www.sme.sk, adresu 8.8.8.8 co je google dns v google datacentrach, www.profesia.sk, proste zopar stranok naraz.
Na pocitaci urob v prikazovom riadku ipconfig/all a traceroute, hodis sem ten vypis a my ti poradime co treba pingat aby si videl stav internej siete a externej :
ipconfig/all
tracert -d 8.8.8.8
a potom budes mat v ruke dokaz. Problem totizto je, ze nemusi vypadavat UPC, moze napriklad haluskovat tvoje radio cez ktore si pripojeny. Takze potrebujeme pingat aj nieco na vnutornej sieti.
Na pocitaci urob v prikazovom riadku ipconfig/all a traceroute, hodis sem ten vypis a my ti poradime co treba pingat aby si videl stav internej siete a externej :
ipconfig/all
tracert -d 8.8.8.8
a potom budes mat v ruke dokaz. Problem totizto je, ze nemusi vypadavat UPC, moze napriklad haluskovat tvoje radio cez ktore si pripojeny. Takze potrebujeme pingat aj nieco na vnutornej sieti.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
a z vlastnej skusenosti s UPS skontroluj si zapojenie coax kabla do ich modemu aj do steny a dotiahni tu svorku
Spoiler: ukázať