Monitor (48 - 55)" na sledovanie TV.
Monitor (48 - 55)" na sledovanie TV.
Dobry den prajem.
Chcem kupit monitor a pouzivat ho ako zobrazovac, kedze zdroje mam Apple TV 4K - Youtube, Infuse, popripade linuxovy satelit.
Poradite mi, ci nie je v tom nejaky hacik o ktorom neviem? Vsade sa pise ako pouzivat TV pripojenu k PC, ja by som chcel praveze monitor vyuzivat ako TV na stene a v buducnosti mozno aj pripojeny k Mac mini.
Co poviete, mozem to urobit takto??
Chcem kupit monitor a pouzivat ho ako zobrazovac, kedze zdroje mam Apple TV 4K - Youtube, Infuse, popripade linuxovy satelit.
Poradite mi, ci nie je v tom nejaky hacik o ktorom neviem? Vsade sa pise ako pouzivat TV pripojenu k PC, ja by som chcel praveze monitor vyuzivat ako TV na stene a v buducnosti mozno aj pripojeny k Mac mini.
Co poviete, mozem to urobit takto??
Re: Monitor (48 - 55)" na sledovanie TV.
Technicky tomu nič nebráni a možné to je ak má daný monitor vhodný vstup pre Apple TV (HDMI), ale či aj optimálne, to by som si nebol istý. TV majú rôzne algoritmy pre zlepšenie obrazu a bez nich je dynamický obraz zvyčajne o dosť horší na pohľad, často je to práve toto čo robí najväčší rozdiel medzi lacnou noname a drahšou značkovou TV či medzi modelmi toho istého výrobcu.
Čo to je za monitor? Z môjho osobného pohľadu to dáva zmysel iba ak by si šiel do OLED monitora namiesto LED TV, ale tam zase nevidím finančný zmysel - OLED TV sú lacnejšie ako OLED monitory. Iba ak by si už mal nejaký veľký monitor čo si lacno zohnal a hľadáš mu využitie, inak zmysel nevidím ak to máš kupovať ako nové.
Čo to je za monitor? Z môjho osobného pohľadu to dáva zmysel iba ak by si šiel do OLED monitora namiesto LED TV, ale tam zase nevidím finančný zmysel - OLED TV sú lacnejšie ako OLED monitory. Iba ak by si už mal nejaký veľký monitor čo si lacno zohnal a hľadáš mu využitie, inak zmysel nevidím ak to máš kupovať ako nové.
Spoiler: ukázať
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
ono je uz aj sranda zohnat 48" az 55" monitor, tych nie je az tak vela...
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Ahoj a dakujem, nemam este vybraty ziadny iba som nasiel nejake na Alze, ktore su "na objednavku - termin upresnime". "mp3turbo" ale tam su uhlopriecky aj nad 55"...https://www.alza.sk/lacne-uhd-4k-monito ... 397&sc=527
Naposledy upravil/-a Jurajc v Po 20. Nov, 2023, 12:52, upravené celkom 2 krát.
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
aky je dovod ze chces pouzivat monitor? nebudu ti chybat repraky napr.? dialkove ovladanie na zmenu jasu alebo inych parametrov?
Za tie ceny mi nedávajú žiadny zmysel, za to máš OLED TV ktorý bude obrazovo úplne inde. Ale tak možno máš špecifický dôvod?
Iba zistujem ako to je kym to budem kupovat a velmi pekne dakujem, ze si ma upozornil na repro, hladal by som taky, ktory repraky ma ale fakt som si neuvedomil, ze to nema opticky vystup na stereo zosik!!
Dobre, beriem to na vedomie....Dovod: "Myslel som, ze kvalitou by to mohlo byt lepsie ak by som bral za jednu cenu TV s tromi tunermi, ktore aj tak nepouzivam a kopu aplikaciami, ktore mam vlastne v externych zariadeniach naproti monitoru iba na sledovanie vysielania, popripade v buducnosti aj s pripojenim k Mac mini".
Dobre, beriem to na vedomie....Dovod: "Myslel som, ze kvalitou by to mohlo byt lepsie ak by som bral za jednu cenu TV s tromi tunermi, ktore aj tak nepouzivam a kopu aplikaciami, ktore mam vlastne v externych zariadeniach naproti monitoru iba na sledovanie vysielania, popripade v buducnosti aj s pripojenim k Mac mini".
- kllr007
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
Moja skúsenosť - používam 42” OLED tv primárne ako monitor, sekundárne ako TV.
48” bude už dosť ako monitor veľké a 55” už asi až nepoužiteľné.
48” bude už dosť ako monitor veľké a 55” už asi až nepoužiteľné.
MB: ASUS TUF B550M-PLUS; CPU: AMD Ryzen 5800X3D; RAM: 32GB DDR4 3200Mhz; GPU: Nvidia RTX 3080Ti 12GB; SSD: WD SN750 1TB + SN570 1TB; PSU: Corsair RM650x; CASE: LianLi Lancool 2 Mesh; LCD: LG OLED 42C2; MOUSE: Logitech G305; KEYBOARD: Logitech MX Keys; Repro: Panasonic PMX-90; OS: Windows 10
Dik, tu 42-jku mas na stole pred sebou?
- kllr007
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
Ano
viewtopic.php?p=1584085#p1584085
80cm hlboký stôl.
Aj 48 sa dá použiť ale zasa záleží či to chceš primárne ako TV alebo k PC. U PC je lepšia 42 ako TV logicky čím väčšia.
viewtopic.php?p=1584085#p1584085
80cm hlboký stôl.
Aj 48 sa dá použiť ale zasa záleží či to chceš primárne ako TV alebo k PC. U PC je lepšia 42 ako TV logicky čím väčšia.
MB: ASUS TUF B550M-PLUS; CPU: AMD Ryzen 5800X3D; RAM: 32GB DDR4 3200Mhz; GPU: Nvidia RTX 3080Ti 12GB; SSD: WD SN750 1TB + SN570 1TB; PSU: Corsair RM650x; CASE: LianLi Lancool 2 Mesh; LCD: LG OLED 42C2; MOUSE: Logitech G305; KEYBOARD: Logitech MX Keys; Repro: Panasonic PMX-90; OS: Windows 10
- Andre
- TV & Audio expert
- Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
si sa nemohol ozvat o tyzden skor... som predal 42" oled za 600..
ak budes kukat 75+cm tak kludne ber 48"
ak budes kukat 75+cm tak kludne ber 48"
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
Dakujem, bohuzial az teraz som "objavil" tuto stranku, pardon! Asi som slepy..."klir007" mas to skvele urobene. Ja takto teraz z vasich reakcii uvazujem o zjednoteni celeho systemu - Mac, Apple TV, TV/Monitor na stene a stereo... takto by bol TV alebo monitor vytazeny PC - filmy "50 na 50" +/-...
Budem hladat inspiraciu
Budem hladat inspiraciu