Používať ho budem na správu e-shopu, office, správa sociálnych sietí, nejaká jednoduchá úprava fotiek, zostrihanie videa z GoPro (neviem ešte v čom), hry minimálne ale keď bude čas tak by som niečo zahral.
Budem ntb aj prenášať, z práce domov, ku zákazníkom a pod.
Chcel som niečo do 700-800€ no ja som taký kolík že vždy začnem takto a skončím na 1500€

Zatiaľ mi padlo do oka toto: ASUS Vivobook S 15 OLED K5504VN-OLED027W Blue , určite by stačil aj napr tento: ASUS Vivobook S 15 OLED K5504VN-OLED032W Black nie som nejako zaťažený že to musí byť ASUS alebo presne tento model no nemusí to byť nejaká veľká, ťažká krava ako gamingt notebooky.
Pozeral som aj DELL XPS, tie ma strašne lákali keď som kupoval mac no tam sú ceny už úplne inde. Dokonca sa nebránim ani 13-14"

Oplatí sa priplatiť tých 200€ alebo je to zbytočné, prípadne viete poradiť niečo iné v tých cenových reláciach? Predpokladám že RAM bude v oboch napájkovaná tak ju tak skoro nevymením, bude to stačiť na pár rokov (nemám vôbec prehľad, doteraz som používal len macbook a firemného dedka ešte s WIN7).
Ja som strašne komplikovaný niekedy pri výbere takýchto veci tak budem rad za každú radu aj kritiku