Notebook okolo 1 500 € VYRIEŠENÉ
Notebook okolo 1 500 € VYRIEŠENÉ
Zdravím,
potrebovala by som poradiť pri kúpe notebooku. Cena okolo 1 500€, bude sa používať aj v škole, takže sa bude často prenášať, preto by mal mať stabilnejšiu konštrukciu s primeranou váhou. Okrem bežných školských vecí sa bude používať aj na prácu s Photoshopon a strih videa na amatérskej úrovni (nie enormne veľké súbory) a ekonomický software Pohoda. Takže by mal mať aj obstojný displej. Môžete mi, prosím, poradiť, po ktorých by som sa mala pozrieť?
potrebovala by som poradiť pri kúpe notebooku. Cena okolo 1 500€, bude sa používať aj v škole, takže sa bude často prenášať, preto by mal mať stabilnejšiu konštrukciu s primeranou váhou. Okrem bežných školských vecí sa bude používať aj na prácu s Photoshopon a strih videa na amatérskej úrovni (nie enormne veľké súbory) a ekonomický software Pohoda. Takže by mal mať aj obstojný displej. Môžete mi, prosím, poradiť, po ktorých by som sa mala pozrieť?
Naposledy upravil/-a MaryNiki v Pi 29. Dec, 2023, 10:43, upravené celkom 1 krát.
Re: Notebook okolo 1 500 €
1500 je dobry rozpocet, urcite sa nieco najde. Osobne by som isiel do 14", dobry kompromis velkosti/prenasania. Zbezne som pozrel alzu a osobne by som vybral tento: https://www.alza.sk/asus-zenbook-14-ole ... 674162.htm
Mozno tu je niekto, kto ma aj realne skusenosti, ale papierovo tento zenbook vyzera vyborne.
Mozno tu je niekto, kto ma aj realne skusenosti, ale papierovo tento zenbook vyzera vyborne.
Ďakujem za rýchlu odpoveď. Áno, ten Zenbook vyzerá na papieri dosť dobre. Pozriem jeho recenzie. Osobne som doteraz vždy mávala ntbky s uhlooriečkou 15,6 palca (veľkosť mi nevadila), ale keby mal 14 palcový lepšie parametre, beriem aj ten.pala napísal: ↑Ut 12. Dec, 2023, 21:19 1500 je dobry rozpocet, urcite sa nieco najde. Osobne by som isiel do 14", dobry kompromis velkosti/prenasania. Zbezne som pozrel alzu a osobne by som vybral tento: https://www.alza.sk/asus-zenbook-14-ole ... 674162.htm
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
urcite nieco oled, ale nie s intelom. i7 tam ledva uchladis a furt budes pocut chladenie.
13 by uz bolo moc male?
ASUS Zenbook S 13 OLED UM5302LA-LX049W
Mal som predchadzajucu s13tku a perfektny mobilny NB s vybornou vydrzou.
pamat 16gb je v pohode? lebo neda sa uz zvacsit. tato hodnota je pevna, nakolko ram je naletovana na doske
13 by uz bolo moc male?
ASUS Zenbook S 13 OLED UM5302LA-LX049W
Mal som predchadzajucu s13tku a perfektny mobilny NB s vybornou vydrzou.
pamat 16gb je v pohode? lebo neda sa uz zvacsit. tato hodnota je pevna, nakolko ram je naletovana na doske
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
ako chcete na 13" displeji Pohodovat ? ako chcete na 13" ligotavom displeji robit spracovanie videa a photoshop alebo vlastne cokolvek ?
ligotavy displej sa nehodi cloveku pohybujucemu sa na dennom svetle a pracujucom v oslnenej kancelarii. Moze mat jas akykolvek.
Prenosnost nemusi nutne znamenat prcka. 17" LG Gram, 1200 gramov vaha. Pamate naletovane na doske, ale su aj verzie s 32GB.
V ziadnom pripade by som nechcel 16GB RAM na Photoshop a spracovanie videa, aj ked amaterske.
... a tak som sa zatinal ze do tejto temy neprispejem lebo notebookov je tisic, preferencii uzivatelov dvetisic a proste to nema jednoduche univerzalne jasne riesenie.
ligotavy displej sa nehodi cloveku pohybujucemu sa na dennom svetle a pracujucom v oslnenej kancelarii. Moze mat jas akykolvek.
Prenosnost nemusi nutne znamenat prcka. 17" LG Gram, 1200 gramov vaha. Pamate naletovane na doske, ale su aj verzie s 32GB.
V ziadnom pripade by som nechcel 16GB RAM na Photoshop a spracovanie videa, aj ked amaterske.
... a tak som sa zatinal ze do tejto temy neprispejem lebo notebookov je tisic, preferencii uzivatelov dvetisic a proste to nema jednoduche univerzalne jasne riesenie.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Ďakujem za každý príspevok. Pod 14 palcov by som určite nešla, skôr by som bola rada na 15,6. Myslím, že aj tých 16 gb by mohlo stačiť, videá sú max v 1080p rozlíšení, fotky tiež len jpg, ich úprava a jednoduché koláže.
presne tak, ako to robia profesionali na cestach za pouzitia leskleho 14" MPB
ITX >>> ATX
16gb ram bez moznosti upgradu je fajn, ale v notebooku za 500€ a nie za 1500€.
Otázka znie, ci vobec zakladatelka temy vie co hlada.
Predpokladam ze v skole sa bude pouzivat minimum casu. Vacsina pohodovania, strihania a photoshopovania sa zrejme bude vykonavat doma.
Napada mi teda: co tak lacnejsi notebook a dokupit k nemu 27, 32, 34"... displej, klavesnicu a 30€ usb C dock? Vela ludi nad touto moznostou neuvazuje, lebo to nikdy nevyskusali. Ale ta produktivita je na 34" monitore niekde uplne inde ako na 14" notebooku.
Ale to sa len tak zamyslam...
Uprimne, podla mna nema uplne zmysel davat za notebook 1300-1500€. Trebars https://datacomp.sk/asus-zenbook-14-um3 ... 64669.html na dane pouzitie neposluzi o nic horsie ako hore spominany 1400€ kusok
Otázka znie, ci vobec zakladatelka temy vie co hlada.
Predpokladam ze v skole sa bude pouzivat minimum casu. Vacsina pohodovania, strihania a photoshopovania sa zrejme bude vykonavat doma.
Napada mi teda: co tak lacnejsi notebook a dokupit k nemu 27, 32, 34"... displej, klavesnicu a 30€ usb C dock? Vela ludi nad touto moznostou neuvazuje, lebo to nikdy nevyskusali. Ale ta produktivita je na 34" monitore niekde uplne inde ako na 14" notebooku.
Ale to sa len tak zamyslam...
Uprimne, podla mna nema uplne zmysel davat za notebook 1300-1500€. Trebars https://datacomp.sk/asus-zenbook-14-um3 ... 64669.html na dane pouzitie neposluzi o nic horsie ako hore spominany 1400€ kusok
- pepkopav
- Notebook expert
- Dátum registrácie: Ne 19. Feb, 2012, 19:05
na booky ako zenbook,kde sa ram rozšíriť nedá,zabudni,je to inak fajn nb ale obmedzenie veľkosti ram je pri veciach ako photoshop neakceptovateľné...treba ti aspoň 32 gb ram...tu sa zhodnem s mp3turbom,že 16gb je jednoducho málo...tiež SKiLEXov návrh na externý monitor na doma je dobrý nápad,také veci robiť na 14-15" nb nie sú bohviečo a ak máš doma miesto,tak nemá kde byť problém...
https://www.hp-shop.sk/produkty/hp-zboo ... 10-5g3c6es
https://www.hp-shop.sk/produkty/hp-zboo ... 10-5g3c7es
https://www.hp-shop.sk/produkty/hp-zboo ... 10-5g3d0es
má to všetko,čo treba,vysoká kvalita,optimalizácia na namáhanie aj slušný výkon...navyše 5 rokov onsite záruky v cene,čo by ťa inde stálo ďalšie € navyše...
https://www.hp-shop.sk/produkty/hp-zboo ... 10-5g3c6es
https://www.hp-shop.sk/produkty/hp-zboo ... 10-5g3c7es
https://www.hp-shop.sk/produkty/hp-zboo ... 10-5g3d0es
má to všetko,čo treba,vysoká kvalita,optimalizácia na namáhanie aj slušný výkon...navyše 5 rokov onsite záruky v cene,čo by ťa inde stálo ďalšie € navyše...
ASUS ROG Strix G18 Intel Core i9 14900HX,RAM 32GB DDR5,NVIDIA GeForce RTX 4060,SSD 2000Gb,IPS 2560X1600,Windows 11...
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
>> videá sú max v 1080p rozlíšení
aj zajtra budu, aj buduci rok budu, nikdy sa neprejde na 4K. Pozor na to. To iste 16GB RAM "ved ono to staci a urcite bude stacit aj o rok alebo o dva", to iste leskly displej, "profesionali" s lesklym displejom - len si nepriznaju ze matny displej je proste praktickejsi a menej namaha okále.
Nic viac. Co ste sa uplne pomiatli ? Akceptovat 1500 eurovy notebook s naletovanou 16GB pamatou ktora sa neda rozsirit ??? Kupim notebook za 1500 eur a nemozem tam za 40 eur strcit +32GB RAM ktore z neho urobia uplne inu demonicku masinu ??
Externy displej k notebooku je prakticky povinnost a pri tomto rozpocte nevidim problem. Radsej kusok lacnejsi notebook plus externy displej - kde produktivita bude nesmierne inaksia - nez velmi drahy notebook ktory nikdy nemoze prekrocit moznosti 16" obrazovky.
aj zajtra budu, aj buduci rok budu, nikdy sa neprejde na 4K. Pozor na to. To iste 16GB RAM "ved ono to staci a urcite bude stacit aj o rok alebo o dva", to iste leskly displej, "profesionali" s lesklym displejom - len si nepriznaju ze matny displej je proste praktickejsi a menej namaha okále.
Nic viac. Co ste sa uplne pomiatli ? Akceptovat 1500 eurovy notebook s naletovanou 16GB pamatou ktora sa neda rozsirit ??? Kupim notebook za 1500 eur a nemozem tam za 40 eur strcit +32GB RAM ktore z neho urobia uplne inu demonicku masinu ??
Externy displej k notebooku je prakticky povinnost a pri tomto rozpocte nevidim problem. Radsej kusok lacnejsi notebook plus externy displej - kde produktivita bude nesmierne inaksia - nez velmi drahy notebook ktory nikdy nemoze prekrocit moznosti 16" obrazovky.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Všetkým ďakujem za odporúčania aj rôzne pripomienky. Dali ste mi viacero dobrých podnetov na zamyslenie.
Zatiaľ z tých odporúčaných u mňa asi vyhráva HP ZBook 15 Power G10. Po intenzívnom premýšlaní som usúdila, že tých 14 palcov bude pre mňa na prácu asi málo, (tým nemyslím teraz ani tak prácu s grafikou a videom, tam môžem zapojiť aj monitor na jemnú prácu), ale polovicu času ho budem používať mimo domu a zrak nie je najostrejší.
Zatiaľ z tých odporúčaných u mňa asi vyhráva HP ZBook 15 Power G10. Po intenzívnom premýšlaní som usúdila, že tých 14 palcov bude pre mňa na prácu asi málo, (tým nemyslím teraz ani tak prácu s grafikou a videom, tam môžem zapojiť aj monitor na jemnú prácu), ale polovicu času ho budem používať mimo domu a zrak nie je najostrejší.
Ešte by som sa chcela spýtať, máte skúsenosti s tými hp Zbookmi? Akú majú konštrukciu, oplatia sa kúpiť?
- pepkopav
- Notebook expert
- Dátum registrácie: Ne 19. Feb, 2012, 19:05
zbook je nb pre profesionálov...je to mobilná,pracovná stanica s vysokou kvalitou,či už konštrukcie alebo výdrže...ako repasy sa predávajú aj 8-9 ročné verzie s 2 ročnou zárukou,takže tým je povedané asi všetko...
ps: viem,že 1500€ je vysoká suma a potenciálny kupec si naozaj chce byť istý,že za svoje peniaze,dostane len to najlepšie...tu je tá cena naozaj adekvátna,5 rokov on-site záruky od výrobcu,to len potvrdzuje....
ps: viem,že 1500€ je vysoká suma a potenciálny kupec si naozaj chce byť istý,že za svoje peniaze,dostane len to najlepšie...tu je tá cena naozaj adekvátna,5 rokov on-site záruky od výrobcu,to len potvrdzuje....
ASUS ROG Strix G18 Intel Core i9 14900HX,RAM 32GB DDR5,NVIDIA GeForce RTX 4060,SSD 2000Gb,IPS 2560X1600,Windows 11...
pepkopav, ďakujem za odpoveď.
Zdravím ešte raz, chcem sa poďakovať pepkopavovi, že mi dal do pozornosti tie zbooky od hp. Kúpila som ten 15,6 palcový a som z neho veľmi príjemne prekvapená. Splnil všetky požiadavky, čo som na notebook mala.
Ďakujem, že ste mi tu poradili.
Ďakujem, že ste mi tu poradili.