chcel by som pred koncom roka upgradovat hlavne komponenty v PC. Konkretne procesor, dosku, pamate a systemovy disk. Urcite to bude na platforme AMD. Kedze nechcem investovat zbytocne vela, asi by som volil AM4. Sucasne PC mi vydrzalo 9 rokov, medzitym som v nom nic klucove nemenil, takze to, ze AM4 je konciaca platforma ma nejako netrapi (alebo len neviem o nejakych zasadnych nedostatkoch? ). Ak teda najdete cenovo porovnatelnu zostavu na AM5, nebudem proti
Predbezne mam vybrate nasledovne komponenty (vacsinou je to z EDsystemu, ale kludne hadzte linky aj na Alzu, pripadne Asbis):
- doska - tu trochu tapem, chcel by som mini ITX (mam funkcnu skrinku + zdroj, format je mi sympaticky), v chipsetoch sa nevyznam. Vzhladom na to, ze mi doteraz stacilo i5 4. generacie, naozaj sa nepachtim za kazdym percentom vykonu. Hlavne nech to je stabilne. Neviem sa teda rozhodnut medzi A520 a B550. Zaroven 30€ nie je rozhodujucich, cize ak by prevazili vyhody B550, som za. Ak by to malo byt nieco z tohoto zoznamu, tak nech to ma apon nejaku dostupnost, kludne aj 14 dni
- procesor AMD RYZEN 7 5700G, 8-jadrový Tu som viacmenej pevne rozhodnuty, kedze chcem procesor s integrovanou grafikou a maximum jadier
- disk asi 1TB Samsung 870 EVO, ale necham si poradit. Hlavne aby sa neprehrieval, bol spolahlivy a mal dlhu zivotnost. Cize nevylucujem ani M2 disk, ak sa napr. nebude prehrievat.
EDIT: opravil som linky z EDsystem -> Alza a linky na MB z Asbisu som dal konkretne, lebo ten predchadzajuci nezahrnal filter.