neviem ci by som sa ja osobne takto rozhodol : 7950 bez 3D ma vyssie frekvencie nez to co si kupil a rovnaku architekturu z hladiska vypoctov, takze by mala dosahovat vyssi vykon. O kolko ? Tipol by som 6 az 7%. Navyse je o 150 eur lacnejsi co nebolo nejake dolezite hladisko, ale kedze nic nevieme o pamatiach - mohlo by sa stat, ze vyssia priepustnost pamati pripadne vacsia kapacita by mohli pomoct. Obidva su to pripade pre "peniaze namiesto do procesora natankovane tam kde ich treba".
Navyse, velmi silno by ma lakal intel s 14900vkou pretoze ma 24 fyzickych jadier. Ano su take vselijake, AMD ma 16 rovnakych "velkych", ale 24 je 24 a pokial ich dokazeme krmit datami (co je otazka ktoru nevieme zodpovedat z tvojho vysledku alebo z informacii ktore si ne/poskytol) tak porobia hukotu ze az. Intel ma proste viac "megahertzov dokopy" ked sa to vynasobi na jadierka a kludne sa moze uplatnit aj nejaka odhadnuta IPC konstanta "vykon ekonomickeho jadra versus vykon velkeho jadra".
Zhrniem to takto : za teba spokojnost, ale nemas absolutne ziadne tusenie ci si spravil dobre. Nespravil si absolutne absolutne nic z toho co sme ti naznacili ; proste si kupil auto za 200.000 a si spokojny lebo je rychle. Okej, ale kazde auto za 200.000 bude rychle.
Novy optimalizacny PC
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Re: Novy optimalizacny PC
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.