W10 BSOD + kernel error
W10 BSOD + kernel error
Zdravím, chcel by som poradiť s problémom, chcel som cez AOMEI Partition Assistant zmenšiť trochu disk C: a pridať na recovery partíciu a potom tom ako sa reštartol pc a mal sa zaviesť Windows PE, tak mi vyhodilo túto chybu: https://ibb.co/44rxvmZ , predtým som s tým nemal problém, neviem čo sa zmenilo.
Skúšal som aj automatickú opravu pri štarte,ale vypísalo mi, že nie je možné opraviť spustenie pri štarte. Skúšal som aj sfc/scannow ale nenašlo, žiadne chyby a dal som aj chkdsk c: /f /r a všetko prebelo a nevidel som že by tam boli nejaké chyby, skúšal som aj rebuildbcd a fixboot ale ten mi neprešiel.
A je tu aj zopár BSOD, ktoré mi občas vyhodí: https://ibb.co/3NfM27b
Či je nejaká možnosť to opraviť ako reinstall Windowsu alebo upgrade na Win 11?
Mám len jeden bod obnovenia a to 20.1.2024 čo je po poslednom BSOD, keď som inštaloval AMD Ryzen Master a ovládače na sieťovku a zvukovku.
Ďakuejm
Skúšal som aj automatickú opravu pri štarte,ale vypísalo mi, že nie je možné opraviť spustenie pri štarte. Skúšal som aj sfc/scannow ale nenašlo, žiadne chyby a dal som aj chkdsk c: /f /r a všetko prebelo a nevidel som že by tam boli nejaké chyby, skúšal som aj rebuildbcd a fixboot ale ten mi neprešiel.
A je tu aj zopár BSOD, ktoré mi občas vyhodí: https://ibb.co/3NfM27b
Či je nejaká možnosť to opraviť ako reinstall Windowsu alebo upgrade na Win 11?
Mám len jeden bod obnovenia a to 20.1.2024 čo je po poslednom BSOD, keď som inštaloval AMD Ryzen Master a ovládače na sieťovku a zvukovku.
Ďakuejm
Re: W10 BSOD + kernel error
Nikdy nerobím úpravy na C z bežiaceho OS.Mal si spustiť AOMEI cez boot.Ak si chcel upravovať C ,tak priamo cez OS.Používam AOMEI ale iba cez boot ,ak ide o úpravy na disku s OS.
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
reinstal. Upravy na particii, kde bezi system a mam ho spusteny sa nerobia. Ak uz musis, postup napisal 4040
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
- Hexaris
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Št 11. Júl, 2019, 19:35
Ale robia a bezne. Neslo to spravit cez nativnu win app? AOMEI muselo nieco posrat a je jedno ci by to robil offline.
Cecko vobec vidis ked nabootujes z instalacky? Su tam nejake data? Mozno cez nejaky recovery soft by som to vytiahol na externy disk a spat nakopiroval. Inak radse novu instalacku, usetris kopec casu …
Cecko vobec vidis ked nabootujes z instalacky? Su tam nejake data? Mozno cez nejaky recovery soft by som to vytiahol na externy disk a spat nakopiroval. Inak radse novu instalacku, usetris kopec casu …
Your value does not decrease because of someone's inability to see your worth.
BOOK: MB Air M1 2020 AMP: Topping DX3Pro+ HEADPHONES: HiFiMAN HE400SE
BOOK: MB Air M1 2020 AMP: Topping DX3Pro+ HEADPHONES: HiFiMAN HE400SE
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
robi to clovek co tomu rozumie. Aby som to uprasnil, ten kto nevie co robi a ako to ma spravit, nech to nerobi vobec. Presne takto potom dopadne XY ludi. Este sa vela ludi rado hra v registroch, lebo citali nejake navody na nete, ako zrychlit system. Pozivaju rozne utility. Ale skusil a nevyslo. Ak tam neboli dolezite data, tak by som riesil cisty reinstal, bude to rychlejsie a menej narocne
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
Nieje jedno,či AOMEI pri úprave C beží cez cez boot alebo je spustený cez OS.Pri úprave C z bežiaceho OS,potrebuje reštart a tam už vznika problém a môže to dopadnúť tak,ako to dopadlo aj teraz.Takže používať AOMEI a podobné programy na správu diskov z bežiaceho OS len na disky,na ktorých nebeží OS.
Cez AOMEI som robil naposledy, keď som migroval s SSD na SSD NVMe M.2 a išlo to bez problémov, keď reštartlo pc išlo zaviesť WindowsPE na migráciu, ale odvtedy som to nepoužil. Teraz som to chcel urobiť preto, lebo mi nefungovala aktualizácia na Windows a čítal som, že stačí zväčšiť recover particiu na 1GB, lebo že je to nejaká chyba od Microsoftu a že potom im to fungovalo, tak som chcel z disku C: zmenšiť o 500MB a pridať tam, ale už mi to nešlo.
Reinstal som nechel riešiť, lebo sa mi neche všetko odznova inštalovať,ale ak nebude iná možnosť tak to budem musieť urobiť. A keď už ten reinstall tak, keby som dal možnosť ponechať osobné súbory,tak asi mi nenenchá všetko čo som tam mal
Reinstal som nechel riešiť, lebo sa mi neche všetko odznova inštalovať,ale ak nebude iná možnosť tak to budem musieť urobiť. A keď už ten reinstall tak, keby som dal možnosť ponechať osobné súbory,tak asi mi nenenchá všetko čo som tam mal
Takže OS Ti beží?
Áno OS mi beží, len občas som mal tie BSOD čo som priložil screen a nešla mi aktualizácia, tak preto som to začal riešiť cez ten AOMEI, kvôli tomu čo písali, že im pomohlo
A teraz, ako vyzerá ten disk.Daj sem screen, zo Správa diskov alebo z toho AOMEI.Akú máš teraz presnú zostavu OS?
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
>> len občas som mal tie BSOD čo som priložil screen a nešla mi aktualizácia, tak preto som to začal riešiť cez ten AOMEI, kvôli tomu čo písali, že im
>> pomohlo
ak som porozumel napisanemu : ty si sa rozhodol riesit tvoje pady (obrazky v prvom prispevku temy) tak, ze si zmensil priestor na C: a zvacsil na recovery particii ?
To je sposob "ked nejde zadna smerovka, tak dole prednu napravu, vymenit olej v prevodovke a nahodit nelegalne LED žižinky dopredu".
>> pomohlo
ak som porozumel napisanemu : ty si sa rozhodol riesit tvoje pady (obrazky v prvom prispevku temy) tak, ze si zmensil priestor na C: a zvacsil na recovery particii ?
To je sposob "ked nejde zadna smerovka, tak dole prednu napravu, vymenit olej v prevodovke a nahodit nelegalne LED žižinky dopredu".
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- michalesku
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 02. Jún, 2012, 11:56
Prepokladam, ze slo o KB5034441.. Turbo, skus pogooglit, kym napises nezmysly..Shadow19 napísal: ↑St 24. Jan, 2024, 23:28 ... Teraz som to chcel urobiť preto, lebo mi nefungovala aktualizácia na Windows a čítal som, že stačí zväčšiť recover particiu na 1GB, lebo že je to nejaká chyba od Microsoftu a že potom im to fungovalo, tak som chcel z disku C: zmenšiť o 500MB a pridať tam, ale už mi to nešlo...
Spoiler: ukázať
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
aha, logicka konstrukcia vety, syntax, taketo tie blbosti. Bola tam logicka spojka "a" s tym, ze ina pricina bola uvedena pred nemoznostou aktualizacie co moja strážna veža vyhodnotila ako primarnu pricinu : " len občas som mal tie BSOD čo som priložil screen a nešla mi aktualizácia" tak preto sa pytam take uzasne nepochopitelne nezmysly ako sa pytam.
Nesla mi aktualizacia som zhodil na druhe miesto z hladiska signifikantnosti. Ja ked niekomu popisujem pricinu mojho spravania a preco som spravil co som spravil, nepoviem najprv tri nepodstatne veci a potom tu podstatnu kvoli ktorej som robil akciu XYZ - no ale dobre, to som mozno len ja.
S 34441 mam problem aj ja, a nepustim sa kvoli tomu do manipulovania vsetkeho vlavovpravo ale pockam pokial Microsoft vyriesi napravu ktoru slubili.
Kedze je to znama chyba a kedze s nou maju problem desiatky tisic sudruhov na celom svete, nebudem kvoli tomu nadrapovat moj system aby som ho eventualne uplne doje... pokazil.
"Obcas som mal bluescreeny" ... dvakrat za tyzden ? Oj. Mna osobne by toto šimralo uplne najviac a kvoli tomu by som robil nejake akcie.
Neviem ci na AMDckach mate taketo veci ako bonus alebo ci je to prijemne pre pouzivanie pocitaca so SIESTIMI terabajtami (kukame obrazok s diskami), no ale to uz necham na sikovnejsich ako som ja kedze ja len trepem nezmysly.
Nesla mi aktualizacia som zhodil na druhe miesto z hladiska signifikantnosti. Ja ked niekomu popisujem pricinu mojho spravania a preco som spravil co som spravil, nepoviem najprv tri nepodstatne veci a potom tu podstatnu kvoli ktorej som robil akciu XYZ - no ale dobre, to som mozno len ja.
S 34441 mam problem aj ja, a nepustim sa kvoli tomu do manipulovania vsetkeho vlavovpravo ale pockam pokial Microsoft vyriesi napravu ktoru slubili.
Kedze je to znama chyba a kedze s nou maju problem desiatky tisic sudruhov na celom svete, nebudem kvoli tomu nadrapovat moj system aby som ho eventualne uplne doje... pokazil.
"Obcas som mal bluescreeny" ... dvakrat za tyzden ? Oj. Mna osobne by toto šimralo uplne najviac a kvoli tomu by som robil nejake akcie.
Neviem ci na AMDckach mate taketo veci ako bonus alebo ci je to prijemne pre pouzivanie pocitaca so SIESTIMI terabajtami (kukame obrazok s diskami), no ale to uz necham na sikovnejsich ako som ja kedze ja len trepem nezmysly.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Add1: Áno jednalo sa o aktualizáciu KB5034441... a pri nej som zistil ten error s kernelom, tam bol návod, že použiť sfc /scannow a chkdsk, rebuildbcd a restore na nejaký bod ale posledný som mal 20.1 a to som nevedel či bude stačiť a už len reset pc,ale ten som nerobil keď tam by mi asi všetko zmazalo
Add2: tie BSOD som priložil preto, lebo či to mohlo spôsobiť že to tak rozbilo ten kernel,keďže všetky tie BSOD sú od ntoskrnl.exe len s iným bug checkom, a áno riešil som aj tie, kde bolo update driverov, sfc scannow, chkdska ešte nejaké kroky a keď nič nefunguje tak reinstall.
Tak preto som chcel rady od viacerých čo sa v tom vyznajú, či mi neporadia ako to opraviť ako to že len reinstall.
A ak už reinstall,tak či je možnosť ponechať všetko čo je tam nainštalované len aby opravilo Win
Add2: tie BSOD som priložil preto, lebo či to mohlo spôsobiť že to tak rozbilo ten kernel,keďže všetky tie BSOD sú od ntoskrnl.exe len s iným bug checkom, a áno riešil som aj tie, kde bolo update driverov, sfc scannow, chkdska ešte nejaké kroky a keď nič nefunguje tak reinstall.
Tak preto som chcel rady od viacerých čo sa v tom vyznajú, či mi neporadia ako to opraviť ako to že len reinstall.
A ak už reinstall,tak či je možnosť ponechať všetko čo je tam nainštalované len aby opravilo Win